Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

CONTROALE. Alimentele stricate, confiscate de inspectorii DSVSA

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 76 acțiuni de control. Verificările au vizat: depozite alimentare, unități de alimentație publică, zone de agrement și pensiuni, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

În cadrul acțiunilor tematice, au fost urmărite următoarele aspecte: respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman și existența echipamentelor de protecție.

Deficiențele semnalate în timpul controalelor în obiective, au fost sancționate cu avertismente și au fost remediate pe loc.

În urma controalelor efectuate în Punctul de Inspecție la Frontieră Halmeu, împreună cu Biroul Vamal Halmeu și Poliția de Frontieră, a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de 12,7 de kg de produse alimentare , în valoare de 296 lei. Din produsele reținute au fost recoltate probe pentru examene de laborator. După confiscare, produsele respective au fost dirijate, pentru incinerare, către o unitate de ecarisare autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

O altă serie de probe prelevate din diferite loturi de produse congelate, care au făcut obiectul retragerii preventive, din depozite alimentare, hypermarketuri și supermarketuri, au fost examinate în cadrul laboratoarelor Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară. Rezultatele analizele de laborator au infirmat prezența Listeriei monocytogenes în următoarele tipuri de produse congelate: amestec mexican de legume, fasole verde păstăi tăiată, spanac frunze tăiat, amestec  mexican „Gradena” și căpșuni congelate rapid “Felco”.

Pentru orice fel de sesizări , reclamații în domeniul sanitar veterinar și al siguranței alimentare, vă rugăm să apelați CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787 sau 0261715956 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.