Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Dacian Cioloş a promis la Satu Mare: Depolitizează toate instituţiile dacă ajunge la guvernare

Fostul premier, Dacian Cioloş, s-a întâlnit astăzi cu peste 100 de simpatizanţi din judeţul Satu Mare.  El a răspuns mai multor întrebări, dar cea mai aplaudată a fost cea cu privire la ce se întâmplă cu instituţiile pline de angajaţi ai partidelor, fără criterii de competenţă. Răspunsul lui Cioloş a fost unul cât se poate de tranşant. El a spus că după ce “a muşcat-o” o dată cu funcţionarii cât a fost premier, nu va mai face această greşeală şi primul lucru pe care-l va face partidul său, dacă ajunge la guvernare, va fi de a introduce profesionalismul în instituţii, adică de a elimina incompetenţa şi implicit clientela politică.

La dezbatere au mai participat Dragoș Pîslaru, fondator al Mișcării România Împreună și al Platformei România 100 și Ramona Strugariu, moderator al comunității tematice Diaspora.

Moderatorul comunității din Satu Mare este medicul stomatolog Călin Culcean.

După cum a declarat Dacian Cioloş, scopul noii formaţiuni este de a-i mobiliza pe cei care nu s-au prezentat la urne şi a-i determina să se implice pentru a schimba clasa politică.

36 comentarii

  1. Sorin Surulescu Răspunde

    O prestație de înalt nivel, civilizată, onestă, sinceră și aplicată.
    Succes d-le Cioloș și celor care vă vor urma!

    • Andrei Baciu Răspunde

      @Surulescu: ”… civilizată, onestă, sinceră și aplicată” ??!!Asa s-a prezentat si basescu inainte de a face praf romania !!!Plus ca la fel a caracterizat-o si pe ”pupila” lui in speranta ca romanii ”vor musca” si o vor vota presedinte !!Noroc ca s-au desteptat la timp !!Ceea ce zice Ciolos,politic, este imposibil de realizat !!In momentul in care ai scapat institutiile de sub ”control” ti-ai taiat craca de sub picioare !!Iar daca bine imi amintesc,aproape toti politicienii,inainte de a fi alesi, se laudau cu aceste depolitizari de institutii,ba la un moment dat chiar s-a impus ocuparea acestor functii prin concurs !!Insa se stie ca la noi in romania orice concurs se organizeaza doar dupa ce se cunoaste castigatorul !! Ciolos se inscrie si el in ”curentul blabla-ist”,mizand pe faptul ca noul sau partid n-a fost ”viciat” de doctrine ale altor partide,inducand ideea ca epoca spre care tinde partidul sau este cea de ” new generation”,sau una care sa ”zburde” peste celalte partide,de ”next level” !!Hastag rezist…bla,bla,bla !!Romania nu are nevoie de ”blabla-isti”,are nevoi de ceva cam ce are Ungaria acum,insa la noi e imposibil atata timp cat romania este tara semiprezidentiala,unde prim-ministrul este seful guvernului, impartind, puterea executiva cu presedintele statului. Adica un trup cu doua capete !!Ungaria nu are asa ceva,nici Germania,nici Austria si multe alte state !!La noi se bat cap in cap doua institutii mari ale statului,atunci cand unul dintre ”sefi” provine de la ”putere” iar celalalt de la ”opozitie” !!Nociv,foarte nociv asa ceva pentru un stat!!Bucuria dusmanilor !!

    • Stan Răspunde

      Guvernarea julien ciolos, de trista amintire, a reusit sa duca de rapa tot ce a s-a reparat dupa guvernele lui basescu. Nu e mult de cand ministresa pruna si alti ministri din clica lor ne spuneau ca in alte tari se lucreaza pentru doi lei pe zi si nu se fac atatea mofturi… Noroc ca a fost doar o oaste de stransura si un guvern investit de iohanis (“a trebuit sa moara oameni”…), fara baza si fara vant in panze ca altfel ne aduceau inapoi in perioada in care basescu si boc taiau salarii si pensii in timp ce udrea si altii ca ea cheltuiau nesabuit si nejustificat. E acelasi soi de gandire, sunt aceeasi oameni rupti de realitatea din Romania, fara cunostinte in practica, si inglodati in mentalitatea de la Bruxelles si datori vanduti mecanismelor UE. Oamenii astia nu vor apara interesele romanilor ci se vor lupta cu cerbicie pentru mentinerea pe linie de plutire a UE, asta e scopul lor, pentru asta sunt setati. Nu ca ar fi rau sa aperi interesele UE… dar interesele nationale, dupa cum ne demonstreaza toate celelalte tari membre, trebuie sa fie mai presus de orice!

      • Andrei Baciu Răspunde

        Perfect argumentat !! Noi facem exact ce ne impun mai marii UE, insa ei fac…cum vor!!!

      • Altu Răspunde

        Bine că PSD ne apără interesele TUTUROR! Nu doar pe a camarilei politice.

      • Viorica Analfabeta Răspunde

        Ba …despre analfabeta viorica ce ai de spus? E cea mai buna, nu-i asa?
        …PSD!
        … ALDE!
        … CIUMA ROSIE!

    • Alin B Răspunde

      Doamne cine este lângă Ciolos greblaru violent care urla la clienți. Am fost la el in cabinet când era în P.S.D prieten cu Coica fiind colegi de partid și am rămas șocat de atitudinea dentistului cotizat și cu fugă de idei.Vai de capul lui dacă asta este noul model de politician,fost pesedist.

      • Anti Răspunde

        Prietene, mai bine rămâi la lipit afișe… Ca să scrii corect, în limba română, e nevoie de inteligență și de pregătire… Din nefericire, nici stăpânii tăi nu au așa ceva… Că altfel nu te-ar fi lăsat dezlegat pe internet…

    • Cocean Răspunde

      Uitati-vă la mine ce privire am ,eu sunt exponentul noii generații de Sorosisti ,scandalagiu, violent ,net superior ca rasă tuturor .Clar ajung primar în Satu-
      Mare dacă nu mai trag un fum și ajung Ministrul Sănătății sau Prim -ministru ca Viorica toată colegă de partid.
      Off pardon sunt dezamăgit de vechii colegi din psd vreau un aer mai nou din Amsterdam.

  2. Jan Răspunde

    Mai pe intelesul tuturor, ii schmbam pe toti si-i punem pe ai nostri.
    Cu ce ar fi mai nepolitici aceia decit astia ?
    Asta este o fraza ieftina pentru creduli.
    Nu inteleg de ce nu este lumea sincera.
    De asta se organizeaza alegeri ca sa cistigi puterea in Stat, sigur putere data de catre popor prin vot.
    Este normal sa-ti pui oamenii tai ca doar nu o sa faci politica ta cu oamenii adversarilor politici.
    Mai pe scurt: toti vor sa depolitizeze institutiile descentralizate dar , atentie , dupa ce imi pun oamenii mei !!!
    Intrucit toti gindesc la fel, acest lucru nu va fi posibil niciodata !

    • y Răspunde

      Între cei care ascultă cu mare atenție pe dl. Cioloș văd foști pesediști, pediști, penețiști mai mult sau mai puțin cunoscuți care de mult n-au avut parte. Din păcate asta suntem (știu că e dezacord).

  3. Tineriada Răspunde

    Cel mai bun premier pe care l-a avut Romania de la monarhie incoace!

  4. Rodica Răspunde

    Foarte tare ! A mai fost el la guvernare si ce-a facut ? Pe cine va pune si ce sustinere politica va avea , cand e foarte clar ca trebuie sa ai sustinerea majoritatii ca sa ai …guvernul meu ? E clar ca daca incepe cu voi depolitiza , voi darama , voi ….asa si asa , nu va face mare lucru ! Vreau sa-l aud pe unul care va zice in felul urmator ; indiferent de culoare politica si sustinere , voi co-opta din toate formatiunile politice la guvernare ( ca altfel , din pacate , nu se poate la noi; s-a vazut ca si asa zisii tehnocrati ai lui erau mai mult sau mai putin afiliati…. politic ) care doresc progresul si prosperitatea acestei tari ! Important este ca cei din guvernare sa promoveze interesele tarii , nu ale unui partid sau ale unui …grup de interese ! Pana atunci ….. Este constient ca ceea ce promite este aproape imposibil de realizat ? Cum sa … razi aproape tot din institutiile care sunt politizate pana-n….maduva oaselor ? Mai ciupeste si Ciolos niste banuti , ca deh, nu mai are veniturile de comisar european pe agricultura , si-atunci trebuie sa gaseasca alte …surse de venit . Personal , nu as finanta nici o formatiune politica din bani publici , fiindca si aici se cheltuiesc sume imense ce ar putea fi alocate in alte domenii . Are cineva …taria de caracter sa vina cu o asemenea propunere legislativa ? De ce platim atatia parlamentari si pensii speciale ? De ce se platesc atatia consilieri personali parlamentarilor ? E nevoie de masuri radicale nu de povesti !

    • y Răspunde

      Gândește-te numai la suma forfetară de aprox. 10.000 RON/lună despre care practic nimeni nu-i întreabă nimic și de fapt chiar nu-mi dau seama unde se duc sau pe ce se cheltuiesc. Ori înmulțit cu numărul de parlamentari, eheee… iese bugetul unor localități pe an. Dar măsuri radicale se pot lua doar dacă ai și susținere din partea populației pentru că implică și niște costuri. Ori Românica noastră este ca și formă de organizare republică asistată social, o masă de manevră care se vinde din 4 în 4 ani pentru niște oloi, găleți portocalii sau pui refrigerați. Numai mai rău să nu fie, asta este sloganul. Mentalitatea trebuie schimbată dar văd că acest lucru este practic imposibil. Inclusiv stranierii noștri care acum vin acasă văd foarte bine că ce este de făcut doar stau 11 luni pe an în vest. Le place, câștigă și bine acolo, dar cum ajung acasă și trec de Petea ”uită” tot ce au învățat acolo și iese din ei ”cultura”.

      • Rodica Răspunde

        Ce sa mai zic de exemplul Croatiei , care a redus cu pana la 40% cheltuielile bugetare – gen salarii , sporuri + alte beneficii si desfiintarea efectiva a posturilor inutile , neproductive si neperformante (din administratie ) . Chiar si presedinta tarii a suportat… consecintele financiare ale acestor masuri radicale , fara a contesta si dramatiza situatia . La noi , ce-au facut ….onorabilii ? Si-au mai legiferat niste venituri suplimentare , ca se descurca greu in vreme de criza ! Daca este vointa si interes , se poate ! Basescu si guvernarea Boc au avut sustinerea cuiva cand au taiat salariile bugetarilor cu 25 %?

      • matroz Răspunde

        @Vasile:tii partea cealalta?

      • matroz Răspunde

        @y:eu nu pricep un lucru.Se presupune ca atunci cand esti numit intro functie,ai abilitati,expertiza etc s-o duci!Pare logic?Atunci ,de unde D-zeu ,o armata de consilieri unul mai handicapat ca altul,care sfatuiesc seful?Imi amintesc o vizita a lui Tariceanu in Satu Mare-era prim ministru…La pregatirea vizitei a venit un consilier de 1,30 m cu o ranita si care intreba mereu:dar seful ce face,unde sta?Saracul era penibil.Prefectul cred ca s-a dus …

        • y Răspunde

          @matroz, din păcate pe șefi în general îi definește mai degrabă faptul cum își aleg echipa nu neapărat competențele proprii care sunt sau nu sunt. Mulți nu sunt capabili de așa ceva. La noi încă primează abilitatea de a linge dosul și competența de a lipi afișe. Vezi în poziții cheie fel de fel de ”personaje” că te întrebi cum mama naibii au ajuns acolo. Și dacă începi să sapi puțin afli că e ginerele, verișorul, neamul, cățelul, purcelul ș.a.m.d. Ar fi frumos să se depolitizeze aceste structuri și să avem o echipă de specialiști peste tot care își face meseria. Dar acest lucru în țara asta în acest moment este imposibil. Nu ai ce să pui în loc.

    • Sorin Surulescu Răspunde

      Câteva dintre micile realizări ale guvernului tehnocrat sunt:
      – posibliitatea plății la ANAF a taxelor și impozitelor cu cardul bancar la ghișee și de pe Internet (în anul 2016)!!
      – renunțarea la celebrele copii legalizate ale actelor/documentelor;
      – securizarea procesului de vot și eliminarea fraudelor electorale prin vot multiplu și turism electoral lucru care nu s-a dorit până atunci!
      Nu idolatrizez guvernarea tehnocrată și nici pe dl. Cioloș. Acea guvernare a mai avut și alte plusuri dar și minusur. Este simplist să etichetăm cu afirmații gen “aceeași mizerie” dar eu am simțit că lucrurile se mișcă în sens pozitiv atât în folosul societății/economiei dar și a cetățeanului!
      Asta ca să nu intrăm în partea de competență, cultură și educație a guvernului actual față de cel tehnocrat.

      • 4% Răspunde

        Slab, foarte slab… nu face pragul, as putea sa pariez

      • Cam da Răspunde

        Cine nu stie ce vorbeste, comenteaza sa se afle in treaba. A facut multe lucruri bune, care daca erau continuate se vedeau roadele. Din pacate deranja micile aranjamente locale din care isi mai trageau unul sau altul cate un leu. Au fost masuri care se vedeau in timp, nu populiste, nu “ajutoare” pentru niste voturi. La nivel local nu comentez, dar mi-ar placea sa vad un guvern Ciolos de 4 ani.

  5. 007 Răspunde

    Dincolo de ei toti,neam de curve si de hoti,nimeni nu este bun la nimic.Punct !

    • Codruta Răspunde

      O gloată de anarhisti de doi lei/####rușine țărăniștilor.Ciolos omul Bruxelului vrea să rupă țara.

      • Altu Răspunde

        Foarte bine, să o rupă,mai bine cu ungurii decât cu oltenii. Tu du-te în Teleorman au nevoie de handicapați sociali.M..e psd

      • Jani Răspunde

        :-)))) asta cu ruptura e buna. Sa vezi ce uniti is romanii cand trec granita cum sar sa se ajute reciproc cam la fel ca si acasa.

      • Viorica Analfabeta Răspunde

        ….-s-ar toti pesedistii in gura ta si-a lui …!

  6. Vasile Răspunde

    Codruta spanzurate!

  7. matroz Răspunde

    Si aici au aparut cei ce cer m..ie?Caut altceva de citit!

    • Altu Răspunde

      Păi cum ei adică PSD ne dă zilnic la propriu prin legile lor, să le dăm și noi prin mijloacele noastre care sunt doar așa ,o satisfacție personală. Dar să ne mai răcorim că și așa e cald

  8. ®️ Răspunde

    Democratia e pentru popare intelectuale. De ce votul unui analfabet sa fie egal cu al unui profesor de exemplu. Drept la vot ar trebui sa aiba acel cetatean care contribuie cu ceva la stat deci plateste taxe, are macar scoala primara nu toti golanii stransi si dusi la vot din care multi nu au nici buletin, sunt apti de munca dar nu lucreaza pt ca au ajutor social, nu platesc impozite samd. Iar referitor la depolitizarea institutiilor ar fi binevenita pentru ca institutiile statului ar trebui sa fie in ajutorul contribuabililior de rand si nu a membrilor de partid. Se stie peste tot, e ca o lege nescrisa ca orice caz se rezolva in functie de nivelul pilelor pe care le detii.

  9. Duck Fragnea Răspunde

    Puie Msd!
    Suie Mode!
    Duie Mragnea!
    Tuie Mariceanu!

    • matroz Răspunde

      @Duck:saracu de tine!Esti sigur ca esti bine,nu ai nevoie de ajutor,asistenta smurd,politie,pompieri!Zice ca eclipsa de azi noapte are influente comportamentale pe termen lung…Chiar esti bine?Linistete-ne fiule!Pacat sa pierdem un membru al comunitatii dr.Enatescu asa de vreme,fara studii pe creer ,membre,degete!
      Fereasca-ne Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.