Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

FOTO. Clădirile neîngrijite și terenurile lăsate în paragină vor fi supraimpozitate cu 500%!

Primăria Municipiului Satu Mare a luat măsuri pentru reducerea numărului de imobilele din zona centrală care au fost lăsate în paragină. Astfel, s-a finalizat inventarierea imobilelor degradate urmând să se trimită somații privind punerea lor în siguranță.

Primarul Kereskényi Gábor anunță că imobilele neîngrijite vor fi supraimpozitate cu 500%.  Prin această măsură se urmăreşte punerea în valoare a patrimoniul imobiliar din centrul istoric şi nu numai.

În ceea ce privește proprietarii de terenuri aceștia trebuie să prevină transformarea suprafețelor deținute în adevărate focare de infecție.  În acest sens, urmând ca și terenurile care sunt neîntreţinute să fie supraimpozitate.

,,Proprietarii clădirilor degradate din zona centrală au la dispoziţie şase luni să pună imobilele în siguranță sau să ia măsuri pentru reabilitarea lor, în caz contrar urmând să fie aplicată măsura de supraimpozitarea cu 500%. Sunt ferm convins că aceste măsuri vor avea efecte. Totodată, o să urmăm exemplul municipiului Oradea unde au procedat la reabilitarea mai multor faţade şi o să ajutăm proprietarii dacă vor dori să facă un proiect pentru reabilitarea faţadelor clădirilor”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Primăria Municipiului Satu Mare va reabilita Centrul Vechi printr-un proiect finanțat din fonduri europene și va iniția un program de reabilitare a faţadelor clădirilor situate în centrul istoric.

Refacerea fațadelor ar contribui deciziv la creșterea atractivității turistice a orașului nostru. Mai mult decât atât nu trebuie omis faptul că în ultimii ani, clădirile cu grad avansat de uzură au devenit adevărate pericole pentru cetățeni.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.