Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Gabriel Leș: România sărbătorește centenarul Marii Uniri; Tășnadul, semicentenarul

Fostul ministru al Apărării Naționale, senatorul Gabriel Leș s-a numărat, sâmbătă, printre participanții Zilelor ”Tășnadul Estival”.

Gabriel Leș a asigurat conducerea Primăriei și Consiliului Local Tășnad că va face tot ce-i stă în putință pentru a le sprijini proiectele de dezvoltare. Totodată, acesta a subliniat faptul că, de când a fost ridicat la rangul de oraș, Tășnadul sărbătorește semicentenarul.

”România sărbătorește în acest an centenarul Marii Uniri, iar Tășnadul sărbătorește semicentenarul de când a primit rangul de oraș. Îi asigur pe tășnădeni de tot sprijinul meu, în calitate de senator al României, dar și de sprijinul Guvernului României. Tășnadul este un oraș cu un potențial uriaș, și țin să asigur conducerea Primăriei și Consiliul Local că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a sprijini proiectele de dezvoltare”, a spus Gabriel Leș.

La Zilele ”Tășnadul Estival”, senatorul nu s-a prezentat singur. Alături de Gabriel Leș a fost prezent și consilierul județean PSD, Oliviu Buzgău.

Situat în nord-vestul României, în partea sudică a județului Satu Mare, Tășnadul, ca așezare urbană, a fost întemeiat ca urmare a unei evoluții îndelungate. Descoperirile arheologice din zonă, validate de mărturii istorice, demonstrează vechimea și continuitatea viețuirii umane pe actuala vatră a Tășnadului din neolitic și până în zilele noastre. Nicolaus Mester Tasnadi plebanus a făcut prima consemnare documentară despre Tășnad, în anul 1021.

Orașul Tășnad a fost atestat ca stațiune turistică de interes local în anul 2000, prin Hotărârea Guvernului nr. 417.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.