Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

INTERVIU. Familia din Satu Mare ce a dat gratuit o casă: este un gest logic

Familia Marcocean, din Satu Mare, a dat gratuit o casă unei familii sărmane. Tânăra familie a considerat că este un lucru firesc să dea gratuit o casă pe care nu o folosesc. Beneficiară a acestui gest a fost o familie cu oleacă de ghinion, cum spune Mihai Marcocean, cu doi copii.

PortalSM a dorit să afle mai multe despre această familie, dar și despre motivul care i-a determinat să facă acest gest. I-am adresat câteva întrebări lui Mihai Marcocean, iar rezultatul vă invităm să-l citiți și dumneavoastră:

PortalSM: Un gest lăudabil și mai rar întâlnit, să donezi o casă, cum ai ajuns să faci acest lucru?

Mihai Marcocean: Nu mi se pare un gest ieșit din comun. Când ai un lucru pe care nu îl folosești, de ce să fii egoist și să îl ți degeaba? Mie imi pare mai degrabă un gest logic, decât unul lăudabil.

PortalSM: Cum ai găsit oamenii cărora să le donezi? Au fost mulți doritori? Și dacă da, cum i-ai ”selectat” pe cei ce locuiesc astăzi acolo?

Mihai Marcocean: Am dat un anunț pe pagina mea de Facebook. Anunțul a fost distribuit de prietenii mei, de prietenii lor și apoi de voi, presa. Selecția a fost una… nici nu știu cum să mă exprim… a fost, cred, cel mai greu lucru pe care l-am făcut în viața mea. Din peste 500 de familii a trebuit să selectez una. Nu vă doresc să știți cum e să le refuzi pe celelalte…

PortalSM: Care este istoria/povestea acestei case?

Mihai Marcocean: Casa este, de fapt, a soției mele. Este casa unde au locuit bunicii ei. Soția mea a gândit toată treaba asta. Eu am fost doar așa, un instrument… Dacă țineți să lăudați pe cineva, ea trebuie lăudată.

PortalSM: În viața de zi cu zi, cu ce te ocupi?

Mihai Marcocean: De transport mă ocup, iar în timpul liber mai cochetez cu muzica. Să nu credeți că suntem oameni bogați. Tragem și noi din greu, ca orice familie muncitoare din România.

PortalSM: Vei păstra legătura cu cei ce locuiesc acolo?

Mihai Marcocean: Absolut. Am devenit prieteni. Sunt oameni exact ca și noi, doar că au avut oleacă de ghinion. Au și ei doi copii adorabili, să-i mănânci nu alta.

PortalSM: Pornind de la această donație, ai în plan să faci ceva asemănător pe viitor? Să încurajezi cumva, prin ceva, oamenii să facă gesturi ca cel făcut acum de tine?

Mihai Marcocean: Și eu am fost la rândul meu ajutat de alții. Am avut momente în viață când am fost ”rock bottom” și mi-a fost întinsă o mână. Unii zic că nu mai există omenie, bunătate, în lume… pe dracu! Există! În fiecare din noi! Scoate omu’ bun din tine, nu-l ține închis, și o să fii liber toată viața! Cu respect.

Soții Marcocean

Soții Marcocean

Familia beneficiară

Familia beneficiară

6 comentarii

  1. obiectiv Răspunde

    Frumos gest,felicitări!Totuşi…de ce trebuia făcută o selecţie dintr-o sumedenie de amărâţi creîndu-le iluzii şi apoi dezamăgiri?Verifica cineva ,,corectitudinea donaţiei”?Trebuie să recunosc că şi mie mi-ar fi greu să fac o donaţie ,,la secret”.

    • mihai Răspunde

      corectitudinea donatiei??? va invit sa mergeti la bercu nou sa vedeti familia instalata in casa si copii jucandu-se in curte.si chiar nu am dat sperante false nimanui. orice persoana care m-a contactat a fost informata ca prioritate va avea cel mai complicat caz. sorin, ana, robert si damian stateau alaltaieri in strada. acuma au un acoperis, pat, patuturi la copii, 2 televizoare, combina frigorifica, jucarii si multe altele. va invit sa mergeti sa ii vizitati(preferabil nu cu mana goala)

  2. una Răspunde

    felicitari ar fi bine sa existe mai multi oameni ca voi respect ptr ce ati facut

  3. Ionel M. Răspunde

    Felicitări, Mihai!

    Atitudinea ta ne dă speranța că România are viitor! Dacă ar fi mai mulți români atât de altruiști, țara ar arăta cu totul altfel!

  4. Satmarean Răspunde

    Un gest deosebit! Felicitari fam. Marcocean!

  5. Nemeth Răspunde

    Respect !!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.