Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Proiectul tehnic al celui de-al treilea pod, finalizat. Se pregătește licitația!

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunțat astăzi, joi, 5 iulie, că cel de-al treilea pod este în grafic. Mai exact, edilul-șef a declarat că proiectul tehnic al podului a fost finalizat.

Urmează organizarea unei licitații în acest sens, a mai spus primarul, adăugând că, în aceste momente, se lucrează la caietul de sarcini.

Cel de-al treilea pod peste râul Someș va fi construit la Satu Mare cu o rampă de urcare de pe strada Ștrandului, de pe malul drept, și o rampă în zona fostului magazin Interex din Micro 17.

Proiectul acestei investiții este inclus pe lista proiectelor ce primesc finanţare prin etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), ce se derulează până în 2020. Suma totală alocată pentru al treilea pod peste Someș este de de 81.344.496,80 lei.

6 comentarii

  1. Ana Poda Răspunde

    Licitatie castigata,care sigur va fi contestata !Apoi…etc. !!

    • Numa' zic... Răspunde

      Avand in vedere inversunarea cu care luati apararea actualilor guvernanti,aveam impresia ca sunteti beneficiara unuei remuneratii de la stat si sunteti la curent cu legile care s-au dat in ultima perioada. Vad ca nu e chiar asa,probabil sunteti una dintre beneficiarii unor ajutoare de la stat de alt fel. Intre multimea de legi abjecte date se numara si una buna, care face destul de costisitoare contestarea unei licitatii in cazul in care se dovedeste nefondata. Bine,e buna pe o parte, scurteaza timpul de a se desemna un castigator. Pe de alta parte, tot ei decid cine va fi acela.

  2. y Răspunde

    Deci. Să traduc. Proiectul se va face în următorul plan cincinal. Toți banii nu-s dar e un proiect cu bani mulți. Caietul de sarcini pentru licitație încă nu-i (de nem bai, anunțăm că lucrăm pe el între două kaveuri și un țighi, dă bine la cv). Acum îs și concedii, trebuie semnături, aprobări interne, ședințe, comisii. Maid la toamnă va fi gata, în caz fericit adică. În toamnă se lansează proiectul pe SEAP, vreo 2-3 luni minim până se depun ofertele. Se va anunța un câștigător cândva cel mai devreme în decembrie (eu optimistul) dar bineînțeles, vorba lui @Ana Poda se va contesta. Și dăi, și dăi procese, tribunal, curtea de apel etc. La anul la ora asta o să fim tot nicăieri și vezi că vin iar alegeri, pică sau nu dar se schimbă gubernul și începe discuția din nou că vezi Doamne avem alte priorități. Ce-mi place mie țărișoara asta! Are grijă să nu te plictisești.

  3. Nemeth Răspunde

    frumos explicat “y”
    Bv mi o placut !!!

  4. Eu Răspunde

    Acest individ sub numele de “y”ar trebuii angajat ca și consilier,pt că din sutele de comentarii facute la nenumărate articole reiese că se pricepe la orice.
    Tare as vrea sa vad cine este și ce hram poartă.

    • y Răspunde

      S-ar putea să mă cunoști și mi se cam apleacă de ”competenții” ăștia. Dar știi @Eu, aș fi cel mai fericit om dacă n-aș avea dreptate. Din păcate referitor la ce am scris mai sus sunt aproape 100% sigur că așa va fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.