Ultima actualizare: azi, 08:53

Locale

Avocatul Poporului face anchetă în cazul femeii ce a murit plimbată printre spitalele din Satu Mare

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei femeii ce a murit după ce a fost plimbată de la un spital la altul, în Satu Mare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.

Reamintim că în urmă cu o aproximativ o lună, s-a deschis o anchetă la Spitalul Judeţean din Satu Mare, după ce familia unei paciente care a murit acolo i-a scris ministrului Sănătăţii. Potrivit Digi24, oamenii i-au acuzat pe medici de neglijenţă şi spun că ruda lor a făcut multiple infecţii în timp ce era internată. Decesul femeii de 82 de ani a fost provocat de un şoc septic.

Femeia de 82 de ani s-a simţit rău şi a fost dusă de familie la spital. Mai bine de o zi a stat în Unitatea de Primiri Urgenţe, după care, fără un diagnostic, a fost trimisă la Secţia de boli interne. A revenit la urgenţe şi a fost trimisă, apoi, la Boli infecţioase. O lună mai târziu, când a murit, medicii tot nu îi spuseseră ce boală are. Făcuse însă numeroase infecţii, inclusiv cu o bacterie periculoasă, spune fiica acesteia.

„I s-a pus o sondă la urgențe care a fost scos abia după 12 zile, după ce am spus eu. A făcut o infecție urinară gravă din cauza asta, a avut o escară foarte urâtă la picior”, a spus Gergely Agnes-Iuliana, fiica femeii decedate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.