Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

FOTOGALERIE. Cea de-a 3-a ediție a Festivalului Poarta Oașului, un adevărat succes

La sfârșitul săptămânii trecute a fost organizat pentru cea de-a treia oară Festivalul Poarta Oașului. Evenimentul desfășurat pe 11 și 12 august a oferit programe pentru toate categoriile de vârstă ale comunității. Programul diversificat și de calitate al festivalului a fost întocmit de primări locală și Asociația Cultur Art cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare.

Seria evenimentelor a început în dimineața zilei de sâmbătă cu un mini-capionat de fotbal destinat copiilor cu vârsta între 8 și 12 ani, după care terenul a fost preluat de cei mari, mai exact de echipa locală, cea din Kállósemjén și din Petneháza. Întrecerile sportive au fost încheiate de un meci special între echipele Orașu Nou și echipa de veterani CFR Cluj.

Scena amplasată în centrul comunei a găzduit concertul cântărețului de muzică populară, Ghita Petrica Tabori. Evenimentul a fost urmat de alte două concerte, anume al cântărețului Essemm din Ungaria, respectiv Strangers, fiind astfel pregătită atmosfera pentru discoteca în aer liber programată în continuarea serii.

Ziua de duminică a debutat cu o slujbă religioasă festivă și o ceremonie de comemorare prin depunere de coroane la Monumentul Eroilor. Evenimentele programate înainte de masă le-au avut în centru pe vârstnici prin sărbătorirea cuplurilor care își aniversează în acest an 50 și 60 de ani de căsnicie. În continuarea zilei, atenția a fost îndreptată asupra copiilor. Pe scena festivalului au evoluat, cu mare succes, preșcolarii și elevii claselor primare ale comunei.

Firește, nu puteau lipsi din program nici momentele destinate dansului popular. La această ediție, cei prezenți, au putut urmări minunatele dansuri ale ansamblului de dans popular local, Bokréta, și cele ale Ansamblului Csodaszarvas din Agriș.

În continuare, programul a fost dominat iar de muzică. După evoluția bine cunoscutului interpret maghiar de muzică ușoară, Kökény Attila, formația Vis a evoluat în fața unui public bine antrenat, atmosfera fiind încinsă la maxim de concertul ansamblului de fanfară din Oradea. Începutul serii a fost destinat unui moment de premiere. Au fost premiați handbaliștii locali, după care a urmat cel mai așteptat moment al weekendului, anume extragerea tombolei și anunțarea câștigătorilor premiilor substanțiale puse în joc.

Cele două zile ale Festivalului Poarta Oașului din acest an au fost încheiate de concertul formației Apostol din Ungaria și un minunat foc de artificii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.