Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

”La Dâmburi”, în weekend la Satu Mare. Șatra B.E.N.Z., cap de afiș al festivalului

Asociaţia SamStudia – Organizația tinerilor și studenților sătmăreni revine şi anul acesta cu Festivalul La Dâmburi, care va avea loc în perioada 31 august – 1 septembrie, în Parcul UFO situat în cartierul Micro 17 din Satu Mare. În cadrul festivalului, care sărbătorește 5 ani de existență, veţi putea participa la o multitudine de activităţi şi evenimente menite să vă stimuleze starea de spirit şi gândirea pozitivă.

Astfel, la categoria muzică, vineri, 31 august, începând cu ora 18:00, la scena mare, sătmărenii se vor bucura de muzica artiștilor Shtoots, Rikz, Eyedrops şi Chimie. În data de 1 septembrie, începând cu ora 18:00, tot la scena mare, line­up­ul va fi alcătuit din Shorty, Suburbia11, Șatra B.E.N.Z. și Gojira & Planet H. Fiecare zi, începând cu ora 17:00,  ne vom delecta la scena Stimulating Frequencies și cu muzica electronică a unor tineri DJ sătmăreni, urmând ca în fiecare zi să se organizeze câte un after-party, începand cu ora 23:00 la Gravel Room, cu muzica unor artiști locali, având drept invitați speciali DJ de la nivel național Slimy și Reforge.

Ca în fiecare an, în materie de sport, încurajăm tinerii să se implice în activități de mișcare sau creative. Alături de competiţii sportive vom avea şi provocarea „Rege pe deal”, care va îndemna tinerii la diferite provocări menite să sporească voia bună. Deoarece ne propunem să susţinem creativitatea în rândul tinerilor, îi invităm să  participe și la atelierul de creaţie al festivalului – pictură colectivă, de asemenea, cei nostalgici vor avea ocazia să retrăiască momentele copilăriei jucând diferite jocuri ale copilăriei, organizate de asociația Beard Brothers Satu Mare. În plus, invităm tinerii la lectură prin acțiunea „Adoptă o carte”.

Echipa La Dâmburi din acest an este formată din peste 50 de tineri care au lucrat împreună pentru a aduce culoare oraşului lor drag. Vă aşteptăm în număr cât mai mare, în sfârșitul de săptămână 31 august-1 septembrie, în parcul UFO din cartierul Micro 17! Veniţi să petrecem cele mai faine momente împreună!

Acest proiect este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare și al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Satu Mare, precum și cu sprijinul următorilor parteneri: Primăria Municipiului Satu Mare, Apaserv Satu Mare SA, Transurban SA, Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare. Partenerii privați care susțin această ediție a festivalului sunt: Leno Studio, Léon Gourmet Satu Mare, Auchan România SA – Satu Mare, ProMusic Stage, Hotel Aurora, Hotel Dana, City Bistro, Technosam, Autonet, Music’at Pub, Zeppelin Pub, iar partenerii în cadrul programului de actvități sunt: Biblioteca Județeană Satu Mare, Asociația Beard Brothers – Satu Mare, Emmaus, NOD Concept, CPECA Satu Mare.

13 comentarii

  1. Aia Da!!! Răspunde

    Ce fericita va fi tanti Mita cand ii va canta Chimie https://youtu.be/aMQADtQ6-Yw?t=2m18s

    “Rap de chimicale, sex de animale
    Ne futem şi ne lingem toată noaptea din picioare
    Viata mea-i un film şi merită ecranizare
    Viata mea pe melodii e marea realizare
    Şi ne futem şi ne lingem pâna-n zori de zi
    Tu ai muncă, eu scriu poezii, deci pot să dorm pe zi
    La amandoi ne place când te domin
    Cu faţa la perete, mâinile la spate, hai sa facem copii!”

    Bravo celor ce organizeaza si SRL-urilor pentru care conteaza doar sa li se vada numele pe banner.

  2. Cetățeanul relaxat Răspunde

    Nu sunt împotriva manifestărilor culturale, dimpotrivă,le consider extrem de necesare într-o lume dominată de incultură și prost gust…dar iertare …ce se cântă la acest festival ,,la dâmburi,, n are nici o treabă cu cultura sau muzica( mult zgomot,zero mesaje sau de cea mai joasa speță)
    Dar nici măcar asta nu-i cea mai mare problemă; o problemă e faptul că se ține într-un parc unde se permite cu această ocazie consumul băuturilor alcoolice,și apoi ne mirăm că se distruge mobilier urban…pai normal, cu liber la alcool într-un spațiu destinat recreării și plimbării nu facem decât să punem gaz pe foc! Dacă nu se distruge mobilierul urban in cel mai fericit caz are de suferit iarba.Nu am intervenit cu comentarii la zilele Partium sa nu fiu etichetat naționalist sau șovin in realitate sunt proeuropean pro bun simț și educație…dar nu este normal din motivele enumerate mai sus sa se țină evenimente asezonate cu alcool într-o grădină publică sau parc,asta in timp ce stadionul ,, Olimpia” sta nefolosit!

    • y Răspunde

      Stadionul Olimpia este deja pericol public, iar asemenea ”evenimente” ”asezonate” cu alcool și alte substanțe interzise nu se pot organiza acolo din motive de siguranță. Părerea mea este că urgent trebuie găsită o soluție pentru a crea un spațiu pentru astfel de evenimente. Nici zilele orașului nu-i OK în Centrul Nou.

    • Rodica Răspunde

      Daca astea-s manifestari culturale , atunci da-le-ncolo de spectacole de opera , balet , teatru si concerte simfonice ! In afara de alcool (si chiar pe nimeni nu intereseaza ca e vandut minorilor ) , droguri (sau etnobotanice ) si un limbaj oribil la pachet cu destrabalarea , n-ai ce sa vezi ! Cine autorizeaza aceste manifestari ? Cu ce scop ? Cine supravegheaza ca totul sa decurga linistit ? Dar , daca cineva castiga bani frumosi din asta , ce mai conteaza ?

    • y Răspunde

      @Cucu, mulțumesc foarte mult că ai postat această transmisie live pe feisbuk. Ce eveniment planetar! Ce cultură! Totuși ar trebui un sondaj de opinie al locatarilor din zonă despre cum s-au odihnit în acest weekend, ăia puțini care mai lucrează. Nu de alta dar sâmbătă seara târziu pe la ora 22-23 se auzea clar până la Burdea. Ce m-am ”distrat” fără să vreau!

  3. Om Răspunde

    Deci, imi povestea cineva ca a fost cu copilul si careva dintre trupe canta melodii oribile cu textul de genul (imi cer scuze dar vreau sa evidentiez gravitatea ,,textului”), cica ,, imi bag **** in mata”. Ma intreb, cu atatia tineri acolo, ce promoveaza aceasta asociatie: incultura, pornografia, distributia de droguri? Cine autorizeaza aceasta ,,actiune” oribila pentru locuitorii orasului? De ce nu se avertizeaza cel putin ca nu au voie copiii sub o anumita varsta? Cei care autorizeaza astfel de actiuni ar trebui sa verifice ce autorizeaza, ce canta trupele alea si ce se promoveaza. Nu mi se pare normal sa fie expusi tinerii care se inghesuie la astfel de actiuni. Chiar, vreau sa stiu, cine autorizeaza desfasurarea acestor asociatii promiscue si aceste actiuni de tot rahatul?

  4. Otelarul Răspunde

    Ar trebui verificate asociațiile astea ciudate, gen Samstudia si pseudonimele sale. Sunt mult mai periculoase decât par la prima vedere! La Damburi e kutya faza pe lângă alte dedesubturi. Vor iesi încet la iveală, niște formule de finanțare! Deocamdată atât!

  5. Pfff Răspunde

    Inadmisibil !!!!! Astia de la Primarie dorm????? Chiar oricine poate face orice il taie capul in orasul asta? Nimeni nu se sesizeaza?

    • y Răspunde

      Ba, au primit și fonduri de la autorități pentru această ”manifestare culturală”. Așa că …..

  6. Pfff Răspunde

    Si ne mai miram ca din trei in trei zile e prins cate un drogat, daca chiar autoritatile promoveaza festivaluri dubioase. Sa se faca altceva cu banii nu sa fie aruncati aiurea. Faceti actiuni pentru copii saraci daca nu aveti ce face cu banii, nu expuneti copiii si tinerii la muzica dubioasa, alcool si droguri doar ca vreti sa va promovati sau sa sifonati bani. Rusine !!!!!!! Pai cand citesti versurile din primul comentariu te crucesti. Chiar v-ati prostit de tot?????

    • y Răspunde

      Versurile alea sunt ceva light față de restul textelor. Un om sănătos cu toate țiglele pe casă nu ascultă așa ceva.

  7. Pfff Răspunde

    Cine le autorizeaza, totusi???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.