Ultima actualizare: azi, 12:19

Locale

FOTO. Ambulanțierii din țară s-au întrecut la Hunedoara. Cum s-a descurcat echipajul din Satu Mare

Serviciul de Ambulanta Judetean Satu Mare a participat, in perioada 12-16 septembrie, la Concursul National al Echipajelor de Ambulanta, eveniment ce a avut loc in Geoagiu Băi, judetul Hunedoara, si se afla la a opta editie.

A fost cea mai mare participare de până acum, din punct de vedere al numărului de județe participante, respectiv 28. În concurs au fost înscrise 16 echipaje de tip C2 cu medic și 22 de tip B2 cu asistent. Ca o premieră, în acest an a participat și un echipaj de tip C2 din Republica Moldova.

Concursul efectiv s-a desfăsurat în zilele de 13 și 14 septembrie și a constat in două probe: proba de suport vital avansat (ALS) și cea de suport vital avansat în politraumă (ATLS). Probele au constat in scenarii preprogramate inspirate din situatii reale si s-au desfășurat pe două manechine de ultimă generație, care pot simula diferite afectiuni si care reactioneaza la interventiile clinice efectuate corect. Echipajele au avut 15 minute la dispoziție să rezolve cazul aplicând toate manevrele și procedurile medicale pe care le aplica la un caz real, cu respectarea ghidurilor și protocoalelor în vigoare.

Serviciul de Ambulanat Judetean Satu Mare a participat cu un echipaj de tip C2 cu medic, ocupand locul al-VIII-lea. Conducerea Serviciului de Ambulanta aduce multumiri echipajului ptr implicare si felicitari ptr rezultatul obținut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.