Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

FOTO. Dublu eveniment la Negrești Oaș! Sala a fost neîncăpătoare

Sala de evenimente Dallas din Negrești-Oaș a fost neîncăpătoare sâmbătă seara pentru negreștenii, oșenii și sătmărenii veniți să o asculte live pe una dintre cele mai apreciate interprete de jazz simfonic din lume, Elena Mîndru, acompaniată de Orchestra Română de Tineret.

Publicul s-a bucurat de un spațiu cultural deosebit, audiind un concert unic şi extraordinar, în care muzica jazz a fost îmbinată cu muzica clasică, cu influenţe folclorice româneşti. Prestația artistei și a orchestrei i-a făcut pe spectatori să aplaude în picioare și să ceară bis-uri după bis-uri. Concertul s-a încheiat cu momentele magice oferite de negreșteanul Dan Variu, la fluier, cel căruia i se datorează cuprinderea orașului Negrești-Oaș în turneul Symphonic Jazz in Transylvania. 

 „A fost o seară cu totul și cu totul specială. Le mulțumim Elenei Mîndru și Orchestrei Române de Tineret, în special negreșteanului Dan Variu, pentru că au făcut posibil ca un astfel de concert să se întâmple la Negrești-Oaș. Le mulțumesc și negreștenilor care au venit în număr mare, au rezonat și au demonstrat astfel că apreciază spectacolele de calitate”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Vicecampionul olimpic Ioan Șnep, cetățean de onoare al orașului  Negrești-Oaș

Cu acest prilej a avut loc și decernarea titlului cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș domnului Ioan Șnep, canotor, vicecampion la Olimpiada de la Seul, Coreea (1988), în semn de apreciere pentru vasta activitate sportivă şi rezultatele valoroase prin care a făcut cunoscut numele României și meleagurile Ţării Oaşului.

Ioan Șnep a obținut remarcabile rezultate la campionate mondiale și jocuri olimpice, în calitate de sportiv, fiind singurul negreștean cu asemenea performanțe olimpice. În calitate de antrenor, a instruit și instruiește și în prezent generații de sportivi, preocupându-se de pregătirea acestora pentru participarea la Jocurile Olimpice, campionatele mondiale, balcanice sau naţionale. În această ipostază a obținut rezultate notabile, printre cele mai relevante fiind ocuparea locurilor I și II pe podiumul campionatelor mondiale (echipaje feminine, tineret și seniori) din 2005 și 2006.

Titlul i-a fost decernat de primarul Aurelia Fedorca și de ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran.

Primarul Aurelia Fedorca i-a mulțumit lui Ioan Șnep pentru că este un model pentru tineri, pentru că prin muncă și determinare a ajuns la performanțe notabile, ducând numele Negreștiului în toată lumea.

„Îl felicit pe domnul Ioan Șnep pentru această distincție care îi răsplătește întreaga carieră și îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru sportul românesc„ – a declarat și ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran.

Dublul eveniment a fost organizat de Primăria, Consiliul local Negrești-Oaș și Casa Orășenească de Cultură, managerul cultural Natalia Lazar precizând importanța acestui moment:

„Am oferit negreștenilor, și nu numai, o seară extraordinară, acum, la ceas de Centenar, propunându-le repere care să ne ghideze spre un viitor demn și frumos, așa cum l-au gândit înaintașii noștri și cum suntem datori să-l transmitem noi urmașilor noștri. Clipele sublime dăruite de generația de tineri muzicieni, împreună cu ravisanta Elena Mîndru și rememorarea momentului câștigării medaliei de argint de către domnul Ioan Șnep și echipa de canotaj 4+1, la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988 constituie modele și motive de bucurie și mândrie. Șirul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri continuă, la Negrești-Oaș.”

SONY DSC

Un comentariu

  1. dsp Răspunde

    Triplu eveniment, PSD-isti au iesit in oras!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.