Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Un spectacol de teatru fizic deschide stagiunea 50 la Teatrul de Nord

Un spectacol de teatru fizic deschide stagiunea 50 la Teatrul de Nord. “Reteta perfecțiunii în foarte multi pași care nu duc nicăieri” este primul spectacol din stagiunea aniversară a Teatrului de Nord – secția română, spectacol conceput de actița și coregrafa Andea Gavriliu. Scenografia: Alexandru Petre, muzica: Mihai Dobre (Șuie Paparude), light design: Lucian Moga și Alexandru Dancu. Asistent coregrafie: Roxana Fânață.

Distribuția: Crina Andriucă, Cristian But, Ioana Cheregi, Roxana Fânață, Andrei Gîjulete, Raluca Mara, Vlad Mureșan, Andrei Stan.

Premiera are loc duminică 16 septembrie, ora 19.00, iar următorul spectacol se joacă luni 17 septembrie, ora 19.00, în sala mare a Teatrului de Nord.

“Reteta perfecțiunii în foarte multi pași care nu duc nicăieri” constă în sfaturi utile pentru a gândi “eco” și a trăi “bio”, pentru a fi “fit” și a ajunge “the best”. Un spectacol de teatru fizic bazat pe “groove” pentru a deveni “zen”. (Andrea Gavriliu)

Fericirea? Ce este, cât e de importantă și cum se poate obține? În timp, foarte mulți oameni și-au dedicat viața descoaserii acestui subiect atât de vast. S-a întors pe toate părțile, s-au încercat diverse abordări, studiindu-se din punct de vedere biologic, filozofic, religios sau psihologic. În concluzie, nu știm clar ce este dar știm cu precizie că avem foarte mare nevoie de ea.

Dar cum se poate obține? În funcție de perioada istorică, regiune geografică, statut social, educație, oamenii și-au conceput adevărate rețetare de fabricare a fericirii. Unii au devenit atât de pricepuți încât au ajuns să îi învețe și pe ceilalți. Astfel că, urmând câțiva pași simpli, poți ajunge să fii fericit în orice domeniu. Acasă, într-o relație, în societate, la serviciu…  Numai că firea competitivă și mereu nesatisfăcută a omului a făcut ca numărul acestor pași să crească foarte mult și cu o viteză mare, iar omul contemporan s-a trezit într-o cursă maraton cu obstacole pentru atingerea fericirii. Standardele au fost ridicate atât de mult, încât fericirea echivalează cu perfecțiunea. Trebuie să fii perfect sănătos, să ai corpul perfect, job-ul perfect, partenerul perfect, casa perfectă, mașina perfectă, vacanța perfectă…

“Rețeta perfecțiunii în foarte mulți pași care nu duc nicăieri” este un eseu despre încercarea disperată a omului actual de a-și găsi fericirea, mărginit fiind de toate rigorile societății în care trăiește. Încercând să fie fericit prin a fi perfect. Deoarece imperfecțiunea înseamnă vulnerabilitate. Imperfecțiunea înseamnă nefericire. Iar iluzia perfecțiunii îl menține într-o cursă perpetuă, chiar dacă nu există finalitate.

REȚETA PERFECȚIUNII ÎN FOARTE MULȚI PAȘI CARE NU DUC NICĂIERI

Un teatru fizic de Andrea Gavriliu

Scenografie: Alexandru Petre

Muzică: Mihai Dobre

Asistent coregrafie: Roxana Fânață

Light design: Lucian Moga, Alexandru Dancu

Distribuția:

Crina Andriucă, Cristian But, Ioana Cheregi, Roxana Fânață, Andrei Gîjulete, Raluca Mara, Vlad Mureșan, Andrei Stan

Durata spectacolului: 1 h

Informații despre bilete:
0261712106 / [email protected]
Agenția Teatrală, str. Horea nr. 6
Bilete online: www.biletmaster.ro

www.teatruldenord.ro

Sursa: Teatrul de Nord

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.