Ultima actualizare: ieri, 21:33
Locale

FOTOGALERIE. S-a celebrat prima slujbă în biserica ridicată dintr-o ruină

S-a celebrat prima slujbă la biserica greco-catolică Bunavestire din Satu Mare. Lăcașul de cult, ridicat dintr-o ruină, a fost sfințit pe interior, sâmbătă seara, după care s-a fost oficiat sfânta liturghie.

Soborul de preoți, alături de sutele de credincioși, au rostit primele rugăciuni în biserica ce, cu mulți ani în urmă, era o centrală termică abandonată și, implicit, depozit pentru mizerii și refugiu insalubru pentru oamenii străzii.

Momentul de-o emoție și intimitate aparte a fost datorat istoricului locului, a muncii depuse timp de ani de zile, și a unității sufletești dintre cei prezenți.

Toți sătmărenii sunt așteptați să participe zilnic, și-n zilele de sărbătoare, la rugăciunile din acel loc atât de special.

”Îi așteptăm pe toți, indiferent de naționalitate sau confesiune. Îi așteptăm în acest loc de unde, cu mult timp în urmă, s-a furnizat încălzire pentru trupurile oamenilor, iar de acum se va furniza încălzire pentru sufletele lor”, a declarat preotul Gheorghe Simion.

Din ruină, loc de rugăciune. Scurt istoric al Bisericii Bunavestire

Pe locul în care sâmbătă, 8 septembrie 2018, s-a celebrat prima slujbă, cu mulți ani în urmă, se afla o ruină, o centrală termică abandonată. Asta nu a fost, însă, o piedică pentru Gheorghe Simion, preotul vizionar, ce și-a propus să transforme zona dezolantă într-un loc de rugăciune.

După ce, timp de 20 de ani, centrala termică a fost depozit pentru mizerii și refugiu insalubru pentru oamenii străzii, preotul Simion a construit pe acel loc o biserică cu un nume sugestiv. În cartierul sătmărean a revenit, astfel, speranța!

Drumul până aici a fost anevoios. În anul 2011, preotul a primit clădirea în folosință, în mod gratuit, după care a mai fost nevoie de doi ani până să primească avizele. Au urmat, apoi, mulți ani cu lipsuri financiare, lucru care a împiedicat construirea rapidă a bisericii.

Lucrările continuă și astăzi, și nu sunt ușoare, însă țelul ce și l-a propus îi dă speranță și încredere preotului ce, indiferent de piedicile avute până acum, și-a continuat drumul cu demnitate.

Biserica Bunavestire se află pe strada Clăbucet, nr. 10, în Cartierul Carpați 1 (în apropierea restaurantului Tei). Programul oficiilor urmează să fie stabilit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.