Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Senatorul sătmărean Gabriel Leș susține referendumul pentru familia tradițională

Inițiativa de revizuire a Constituției privind redefinirea familiei care se formează prin căsătoria între un bărbat şi o femeie a trecut de Parlament, după ce senatorii au decis prin vot, cu 107 voturi ”pentru”, 13 ”împotrivă” și 7 abțineri, în favoarea proiectului.

Senatorul Gabriel Leș este unul dintre cei mai importanți susținători ai referendumului. Vă prezentăm în continuare discursul integral al senatorului sătmărean:

,,În ultimii 25 de ani, filosofia postmodernă a modelat mentalitățile și sistemul de valori al societății: relativizarea adevărului, contestarea și relativizarea normelor de morală, contestarea autorității familiei, ateismul, secularizarea și destructurarea societății dublată de formarea așa zisului  “om nou“ (fără etnie și fără țară, fără Dumenzeu, fără familie, fără credință, fără conștiință, fără morală)

Din păcate, unii românii au un sentiment național mai degrabă latent, față de care se raportează oarecum stingheri, cu excesivă rezervă. Cred ca putem vorbi chiar despre un complex cu privire la identitatea noastră națională. Întâlnirea cu civilizația apuseană, cu bunăstarea lor, a creat un complex de inferioritate, de perpetuă inadecvare, în sufletul românului. Pe scena lumii, unii se rușinează că sunt români – se distanțează de limba lui, de cultura lui, de neamul lui, de tradițiile lui.

Nu stimați colegi, nu putem privi cu pasivitate cum ne dezagregăm sufletește cu fiecare zi care trece peste noi – Nu este normal a vorbi despre integrare europeană, însă în același timp să privim cu invidie și inferioritate la Europa.

Da, avem ce învăța de la alte națiuni. Cum de altfel nu ma revendic dintr-un popor atins de perfecțiune! Sa nu uităm că Europa este sinteza filosofiei elene, civilizației romane și religiei creștine. România este în Europa prin vocație, nu trebuie să-și construiască un alter-ego european, căci avem în bagajul nostru identitar toate datele pentru a contribui la consolidarea Europei si a structurilor sale fanion.

România are valori. Are ce da Europei și lumii. Iar noi, avem dreptul la identitate și demnitate națională.

Familia este unul din simbolurile fundamentale pentru identitatea omului. Fiecare om are mamă și tată, fiecare are bunici, moși și strămoși, fiecare are neamuri – rudenii.

Biblia subliniază importanța familiei în configurarea identității:

– Cinstește-ți părinții; Iubește-ți soția; Iubește-ți soțul; Cinstește-i pe bătrâni; Iubește-ți apropele

Oriunde mă duc în lume eu ma identific deopotrivă cu familia mea restrânsă, și cu familia mea cea mare – Romania. Soția mea, copiii, tatal, mama, frații, nemurile. Iubește-ți familia. Ea e mereu acolo. Dacă nu mai ai familie nu mai ai repere. Acel banal concept de “acasă” este de fapt o cărămidă importantă la construcția identitară a fiecăruia. E locul din care pleci și spre care te întorci. Distanțele se măsoară în funcție de acasă.

Identitatea ta e puternic subliniată în contextul familiei tale.

Într-o vreme când parcă încercăm să redefinim normalitatea, cred cu tărie că este datoria fiecarei generații de părinți să asigure protecția morală a copiilor și să le lase o Românie care să nu le pervertească mințile, trupurile și sufletele. Dacă nu vom lupta noi pentru binele lor, vor lupta alții pentru degradarea lor, și de cele mai multe ori unii care nu știu ce înseamnă datoria de părinte.

Propaganda agresivă care se face împotriva lor este venită în mare parte din perspectiva unor oameni care au ales să nu facă copii, dar care vor să decidă soarta alor noștri. Suntem responsabili atât înaintea lui Dumnezeu cât și înaintea copiilor noștri de ceea ce facem azi. Străbunii românilor au luptat cu cotropitori de țara care ne-au vrut pământurile și bogățiile, dar azi noi luptam cu cei ce vor sufletele și mințile copiilor noștri, este un război nou cu care nu suntem obișnuiți, dar trebuie luat foarte în serios, pentru că dacă l-am pierdut, am pierdut echilibrul unei societăți în care ne-am bucurat până acum de respect și de o bună purtare unii față de alții.

Cei ce vor lupta pentru această cauză vor rămâne cinstiți în istoria României așa cum au fost cinstiți cei ce au luptat pentru dezvoltarea ei, așa cum sunt astăzi cinstiți și oameni mari care au emancipat țara aceasta, așa vor fi cinstiți peste vremi cei ce au avut ochii deschiși la acest experiment social de distrugere morală.

Noi suntem astăzi cei care putem aproba un referendum istoric, cum România nu a mai avut. Unul care să decidă moral și creștinește soarta țării.

Suntem într-o perioadă în care familia împarte societatea românească în funcție de percepția și susținerea ei.

Unii sunt indiferenți față de familie și ce se va întâmpla cu ea. Unii vor să o schimbe, invocând în mod greșit argumente legate de libertatea de exprimare a fiecarui individ și de faptul că traim în sec XXI….

O altă categorie, din care fac și eu parte, crede și militeaza pt susținerea referendumului și schimbarea articolului din Constituția României legat de familie pt că:

  1. familia este creată de D-ZEU ca fiind formată dintre un bărbat și o femeie și nimeni nu are dreptul să schimbe asta după hatârul personal, ori având motivații dintre cele mai bizare;
  2. noi toți suntem astăzi aici pt că am avut părinți cu valori creștine și pentru care Dumnezeu nu a fost o reprezentare filosofică sterilă, ci un adevăr trăit;
  3. ne numim o națiune creștină, deci valorile creștine trebuie promovate și susținute;

Națiunea Română are nevoie de Dumnezeu. Prezența Lui și binecuvântările Lui le vom avea nu în rebeliune față de EL, ci în ascultare, în acceptare și în trăirea Cuvântului Său în viața personală.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Dumnezeu să binecuvânteze România!”.

 

 

 

 

22 comentarii

  1. dr storm Răspunde

    Iar te bagi in seama? discursul asta nu e scris de tine!

  2. Bcwc Răspunde

    Si mai exact care model, familia tip Dragnea sau familia tip Tariceanu?

  3. IOANA Răspunde

    ASTA DA LECTIE DE TOLERANTA ……BRAVO DL LES…………NATIE DE IDIOTI …

    • avut Răspunde

      Iar tu sa vorbesti de toleranta in aceeasi propozitie in care ii faci pe toti idioti…trebuie sa ai curaj…

    • Florin Răspunde

      Stimată domnisoara sau doamna! A afirma in mediul online ca suntem o nație de idioți nu denota ltceva decat nivelul extrem de redus a inteligenței dvs.
      A sprijini si a susține idea de familie tradițională nu inseamna ca nu tolorezi pe cei pe care dvs se pare ca-i apreciati!!! Sa nu uitam ca tocmai datorită familiei tradiționale ai aterizat si mataluta pe această lume…. altfel nu se putea

  4. mihai Răspunde

    conform exemplului personal al initiatorilor referendumului Dragici si Tarici familia traditionala ortodoxa este sa-ti alungi nevasta si sa ai o concubina ,luata pe bani, mai tanara cu 30 de ani ca tine sau sa ai 5 sotii oficiale si alte cateva concubine intermediare dupa bunul plac. Unde e acum marele ctitor al catedralei mantuirii neamului ? Pun pariu ca nici un popa nu a citit mesajul meu si deci nu ia atitudine.

    • figaro Răspunde

      Nu prea vad legatura dintre familia traditionala, ADICA UN BARBAT SI O FEMEIE, si ceea ce scrii tu. Dar mnoh, asa e la moda in ziua de azi, fiecare are acces si posibilitatea sa scrie orice, oriunde, oricand si mai rau e ca fiecare crede si e convins ca are dreptate. Peace!

    • Florin Răspunde

      Mai Mihai,
      Nu stiu de unde rezulta in cele mai sus mentionate experienta ta, dar ce pot sa ,i eu este ca un popa asa cum il numești tu (parinte cu il numesc eu) nu coboară la nivelul tau de inteligenta ca sa-ti raspunda. Poate era mai bune pe vremea când ai fost conceput sa existe doar homalai deoarece astfel tu nu scriai in mediul online asemenea aberatii in ziua de azi. Sper sa înțelegi ce am vrut sa zic …m

  5. un om din popor Răspunde

    in momentele astea nu conteaza ca e pesedist ori ca omul a avut pareri chiar contrare in alte teme. Felicitari. eu cu familia mea, suntem mandri de opinia publicata. am salvat.o sa o pot reciti si sa o retin. stiti, si eu m.am gandit dar nu m.am putut exprima asa. multumesc de formulare, am gandit.o si eu, si m.am regasit foarte confortabil in formularea dl. Les sau mai degraba concitadinului meu caruia, culmea, nu.i impartasesc adeziunea politica. Respect pt. formulare, parca asta vroiam sa zicem si noi dar nu ne gaseam cuvintele acestea. Ms. pt ca ne.ai reprezentat la M.Ap.N. si in parlament. e un lucru cu care satmarenii existenti nu stiu cand se vor mai intalni (sper sa te depaseasca un altul. putin probabil)

    • cetatean Răspunde

      Esti pupincurist omule :))) In Corea de nord se mai linge asa !

      • un om din popor Răspunde

        dupa ce am scris mi.am dat seama. cineva o sa zica “nu e ok sa fii de acord cu cineva” ca esti …. pupincurist daca nu esti contra 🙂 ms. eu sunt cu familia traditionala. daca intelegi ce e normal …. haaaa haaaa ha

    • Rodica Răspunde

      La MAp.N si-n parlament ne-a ….reprezentat si Ioan Mircea Pascu , tot de pe meleaguri satmarene , cel care aproba si chiar dadea model Franta , de cum ar trebui …tratati protestatarii ( dupa 10 august a.c.) Sa-ntelegi , nu era vorba despre vreo tratatie cu gratare si sampanie , ci cu gaze si bastoane , plus amenzi ! Si-acum -cica- ne reprezinta in parlamentul european ! Iar cine crede ca discursul de mai sus apartine dlui Les se-nseala amarnic – e scris de consilierii pe care-i are ; e adevarat , e formulat sa-ti ….gadile putin simtirile ,in rest textul e ok . Ce nu-nteleg , e circu asta pe acesta tema – orice om normal la cap stie ca o familie nu poate fi intemeiata decat prin uniunea dintre un barbat si o femeie ! Restul sunt teme pentru medicii psihiatri si porcarii importate din occident. Si cum trebuie sa mai….spalam(sau sa furam) niste bani si sa-l ….albim pe dragnea , hai sa punem de-un referendum !

    • cetatean Răspunde

      Chiar ca esti prost tu subestimezi pe cei din jur si crezi ca ne vrajesti cu prostii ieftine sa-ti fie rusine si termina ca ne enervezi !

  6. cetatean Răspunde

    Ce familie traditionala vrei Gabriel te crezi in Iran ,intr-o democratie nu poti cere asa ceva si nici nu te poti gandi doar daca nu esti spalat pe creier!Cum poti sa interzici sa stea doua persoane de acelas sex impreuna ?ti se pare ilegal sau nu ar avea voie sa se iubeasca ca nui moral ca asa spune biblia,biserica sau sustinerea e aducatoare de voturi de la primitivi ?La homosexuali nu o sa le schimbi orientarea sexuala cu legea asta ,lasatii sa-si traiasca zilele fericiti atat timp cat nu fac rau celor din jur. Biserica sa-si vada de afacerile ei ! Votati cu mintea voastra :)))

  7. abc Răspunde

    Doar o întrebare. Ce făcea ministrul miniștrilor apeve dacă în inițiativa la referendum al șefului de partid era cuprinsă și faptul că tot românul adevărat și familiar este obligatoriu și ortodox? Că el ca pocăit avea o problemă atunci.

  8. gheorghe Răspunde

    Oare cati din cei care sunt de acord ca homalaiii sa aiba dreptul de a infia copii ar dori ca acei copii infiati sa fie nepotii lor sau cineva din neamul lor????Ti-ai da copilul sau nepotul spre adoptie intr-o familie de homalai sau lesbiene?Eu cred ca NU!!!!Daca unora le face placere sa-si deranjeze hemoroizii facand sex cu partener de acelasi sex,treaba lor(de cand e lumea au fost astfel de specimene) si oricum dupa cum spunea cineva pe aici nimeni nu va putea schimba orientarea si placerea lor sexuala.Ce fac ei sub plapuma e treaba lor ca doar multi din ,,traditionali”” sunt preacurvari,destrabalati,duplicitari,casatoriti si recasatoriti de n-spe mii de ori,iar acuma se dau mari aparatori ai familiei.Fatarnicie maxima!!!Dar dreptul de a infia copii si a se casatori in biserici este prea mult si marea majoritate a oamenilor din Romania nu vor asta…deocamdata.In viitor asa cum s-a intamplat in majoritatea tarilor europei si in America,homalaii vor primi drepturi mai multe pentru ca,,faradelegea si pacatul trebuie sa ajunga la culme””Daca Gabriel a spus ceea ce a spus haideti sa -l respectam pe el si pe cei care gandesc la in felul acesta.Hai sa fim seriosi….Omul a vorbit Adevarul gol golut si acest Adevar cu siguranta ca deranjeaz pe unii.Treaba fiecaruia cum se raporteaza la aceasta dar ca sa o spunem pe aia dreapta,Dumnezeu a fost si este necrutator cu homosexualitatea (vezi celebra istorie a Sodomei si Gomorei,pentru cei interesati),asta nu inseamna ca alte pacate(mamona,minciuna,curvia,invidia,fatarnicia,rautatea,vrasmasiile…etc,etc)ar fi niste,,pacate mici””.NU nicidecum !!!!

  9. Senzualul Răspunde

    Undeva înlăuntrul acestui senator in mod cert exista tone de fantezii erotice homosexuale, ca sa nu mai vorbim de faptul ca se holbează dansul la clipuri cu lesbiene pe net ca oricare altul. Un lucru e sigur: la cum arată acest leș ? e decedat nu doar cu numele ci chiar și fizic de la brâu in jos, mai mult ca sigur e un cretin cu puță de tip năsturel, un frustrat sexual îmbâcsit de șunci afumate și mici la greu.

  10. Gabi Răspunde

    Haide ti sa facem un Deal ,o înțelegere, pe înțelesul tuturor ,ce zici Gabriel Les ?Mergem toți românii la referendum …daca se aplica acel cu 300 de parlamentari ,ca doar trăim intr un stat democratic din Uniunea Europeană și egalitatea tuturor deciziilor luate în unanimitate ,trebuiesc respectate ,ca așa funcționează democrația !!!Ei ce zici mergem cu toți la referendum???

    • Rodica Răspunde

      In perioadele de criza ,cand nu sunt bani , toti privatii (dar absolut toti ) , pentru a-si reduce cheltuielile recurg la diminuarea celor salariale , in proportie de 90% , putini reducand cheltuielile cu investitiile sau pe cele auxiliare . Ma-ntreb de ce nu le putem reduce si noi pe cele cu parlamentarii ? Parerea mea este ca si 300 ar fi prea multi ; suficient pentru a reprezenta populatia ar fi 4 parlamentari pe judet , ca si-asa nu fac mai nimic in afara de cheltuirea banului public!Cine se-ncumeta sa faca demersurile necesare ? Sunt convinsa ca ar subscrie o majoritate !

  11. Roland Răspunde

    Ai gasit acum o tema de care sa te legi, sa calaresti valul. Nu-ti face griji, soarta lingailor si al slugarnicilor e clara, lumea nu te va uita. Ai tinut capul jos, ca poate nu va fi taiat, in timpul cand incalzeai scaunul pe langa Tudose, ai mers cu Dragnea inainte, cu el de gat vei plati. De unde coloana daca cel de sus nu ti-a dat?

    Nu te vom lasa, nu te vom uita, chit ca tu ai uitat pe cine reprezinti.

  12. Mihai Răspunde

    Dumnezeu sa te binecuvinteze Gabi
    Tine sus întotdeauna Adevărul Scripturii, oricât de mult v ei avea de suferit

  13. Mihai Răspunde

    Dumnezeu sa te binecuvinteze Gabi și să ți binecuvinteze întreaga familie
    Tine sus întotdeauna Adevărul Scripturii, oricât de mult v ei avea de suferit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.