Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Un sătmărean a scăpat teafăr şi nevătămat, după ce a fost lovit de trăsnet. Caii, morţi!

Un sătmărean de 36 de ani a scăpat ca prin minune după ce a fost lovit de trăsnet. Caii lui, însă, au murit răpuși de fulgere. Totul s-a întâmplat în noaptea de luni spre marţi în localitatea Pişcari, comuna Terebeşti.

Bărbatul, B.F., a fost surprins de furtună în timp ce era pe câmp. La un moment dat a fulgerat foarte puternic, iar patru din caii săi au căzut morţi. Bărbatul a scăpat ca prin minune. La faţa locului a ajuns o ambulanţă care l-a preluat pe bărbat, i-au acordat primul ajutor şi l-au transportat la spital. Medicii au vrut să-l interneze, dar bărbatul a refuzat, a spus că se simte bine.

Managerul spitalului, Arian Marc, a declarat că bărbatul nu a putut fi ţinut cu forţa, el semnând că părăseşte de bună voie unitatea spitalicească.

Bărbatului i-a fost făcut un Computer Tomograf, EKG, test doppler, dar analizele au ieşit destul de bine. În aceste condiţii, bărbatul n-a dorit să stea în spital.

2 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Probabil picioarele i-au fost la acelasi potential in timpul descarcarii electrice, chestie pura de noroc. La animalele cu 4 picioare acest lucru este si mai improbabil sa se intample, asa ca bietii cai n-au scapat. Cetateanul poate sa considere ca s-a nascut a doua oara si n-ar fi rau sa treaca pe la Sf.Anton.

    • un fizician amator Răspunde

      Observație corectă cu mențunea că diferența de potențial este mai mare la animalele patrupede pentru că distanța dintre picioarele din față și cele din spate este mai mare. O tensiune mortală pentru ele , adică trăznetul în cazul de față, nu este neapărat fatal și pentru om. Dar ce căuta totuși afară în câmp pe întuneric? Dacă era cioban trebuia să pună demult animalele la adăpost peste noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.