Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

DSVSA: Soluție specială pentru curățarea fructelor și legumelor. Se poate prepara acasă

Pentru a evita apariția unor toxiinfecții alimentare, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, recomandă consumatorilor de produse alimentare de origine animală, non animală, legume și fructe, recomandă o serie de măsuri de precauție, precum și un pont interesant în ceea ce privește spălatul fructelor și legumelor.

Recomandările DSVSA pentru sătmăreni:

,,Să cumpere produse alimentare, numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, pentru că le oferă garanția unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și care sunt depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă”.

Soluția perfectă pentru spălarea fructelor și legumelor:

,,Pentru o eficientă mai mare în curățarea fructelor și legumelor există soluții speciale de curățare. Puteți prepara o astfel de soluție și acasă:  Amestecați 2 linguri de oțet de mere cu 500ml de apă sau 2 linguri de bicarbonat de sodiu și două linguri de zeamă de lămâie, cu 500ml de apă. Spălați fructele și legumele sub jet de apă, apoi clătiți-le într-un vas cu soluția preparată anterior”.

Consumarea fructelor și legumelor în condiții de igienă necorespunzătoare, poate cauza îmbolnăviri în anumite situații.

Sursa – DSVSA Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.