Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

FOTO. Festivalul TRANZIT FESZT continuă cu noi spectacole. Surprizele pregătite de organizatori

Festivalul Internațional Multicultural de Teatru TRANZIT FESZT continuă cu noi spectacole. Astfel, miercuri, 3 octombrie, Teatrul Maghiar din Cluj și tinerii de la Asociația Animact din Târgu Mureș ajung la Satu Mare.

ILEGITIM, adaptare scenică după un text colectiv creat de Adrian Sitaru și Alina Grigore, regia Adrian Sitaru, spectacol al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, are două reprezentații pe scena Teatrului de Nord, de la orele 15.00 și 21.00. Spectacolul foloseşte, pentru prima oară în istoria Teatrului Maghiar, tehnica realităţii virtuale, spectatorii pot vedea spectacolul în paralel, cu sau fără ochelari VR. În opinia regizorului, prin folosirea acestor ochelari, publicul va experimenta prezenţa a două realităţi identice şi totuşi diferite. Prin această sincronicitate, ni se atrage atenţia asupra felului în care percepem lumea şi în câte feluri putem distinge adevărul. Spectacolul este titrat în limba română.

În Sala Studio, de la ora 19.00, Asociația ANIMACT, Târgu Mureș joacă PROTEJAT/NEPROTEJAT de Olga Macrinici și Adriana Radu, un spectacol de teatru documentar, inspirat din poveștile personale ale echipei spectacolului. PROTEJAT/ NEPROTEJAT creează o platformă de dialog dedicată tinerilor, părinților, profesorilor și altor reprezentanți ai comunității. Folosind teatrul ca și mijloc de învățare, spectacolul oferă publicului un spațiu de reflecție privind nevoia tinerilor de educație sexuală în contextul social românesc.

Asociația ANIMACT din Târgu Mureș va susține un ATELIER cu tineri elevi și studenți, joi 4 octombrie, la ora 15.00 în Sala Studio.

Joi, 4 octombrie, Teatrul ”Aureliu Manea” Turda vine din nou la Satu Mare cu un spectacol nonverbal, TRIX SHOW,  regie şi scenariu de Mihai Gruia Sandu, este programat de la ora ora 17.00 la Casa de Cultură. Nonverbal, muzică live, acrobație, dans, joc de măști, lazzi-uri de virtuozitate, marionete, schimbări rapide de personaje, actori fantastici!

Un spectacol impresionant, nu numai ca lungime, încheie ziua de joi: IDIOTUL după F.M. Dostoievski, regia Sardar Tagirovsky, de la Teatrul Național Csokonai din Debrecen, Ungaria. Spectacolul durează 3 ore și 40 min. (două pauze) și este titrat în limba română.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.