Ultima actualizare: ieri, 21:09
Locale

FOTO. Incendiu puternic! Și-a curățat terenul și a fost aproape să facă scrum culturile vecinilor

În cursul zilei de azi, un agricultor din comuna Odoreu, dorind să își curețe resturile de vegetație uscată rezultată dupa recoltarea porumbului, a incendiat o suprafață mare de teren. Focul s-a extins rapid punând în pericol alte culturi nerecoltate deocamdată.

Pompierii voluntari ai comunei au intervenit dar nu au reușit să stingă acest incendiu fiind necesară intervenția pompierilor militari.

Pentru prevenirea şi reducerea incendiilor de vegetaţie, I.S.U. Satu Mare reaminteşte măsurile obligatorii ce se impun la arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale: arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se face numai pe baza permisului de lucru cu foc (eliberat de primărie), după ce a fost informat în prealabil serviciul privat/voluntar pentru situaţii de urgenţă şi dacă există acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului, nu se utilizează focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt; în perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă; nu se utilizează focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc.);

Zona de ardere se izolează faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate; se va asigura supravegherea permanentă a arderii şi stingerea jarului după încetarea acesteia. Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă să fie sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.

7 comentarii

 1. Alex Răspunde

  Varsta agricultorului? Era blond? Prastie cumva? Suparat pe viata si pe vecini?

 2. Alex Răspunde

  Daca si agricultorul acesta lucreaza-n sanatate ma duc sa ma-mpusc.

 3. y Răspunde

  Bine zici. Cu versuri e mai greu. Dacă insistă avem șanse să posteze mai puțin.

 4. Alex Răspunde

  @y. Ok. Postez mai putin dar vor incepe iar comentariile cu limbaj suburban.

  • y Răspunde

   @Alex, și cu asta sunt de acord, chiar nu înțeleg care este plăcerea unora de a jigni pe alții. De mine poți să scrii ce vrei, doar glumeam. Plus că nu cred că sunt eu vreo autoritate să ”autorizez”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Bărbat condamnat pentru contrabandă, oprit în Vama Petea. A fost reținut de polițiști

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au identificat și predat autorităților competente un bărbat din...

Închide