Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO&VIDEO. Centru de zi pentru copiii din mediile defavorizate, inaugurat în Satu Mare

În această după-amiază, marți, 23 octombrie, în municipiul Satu Mare, a avut loc sfințirea și inaugurarea Centrului de zi pentru copii ,,Sfânta Tatiana”. Beneficiarii centrului amplasat pe Aleea Trotuș vor fi copiii aparținând familiilor cu dificultăți și care visează la o viață mai bună.

Totul a început în anul 2012, atunci când printr-o hotărâre a Consiliului Local Satu Mare a fost aprobată concesionarea fostei centrale termice din cartierul Micro 15, Aleea Trotuș, nr. 2, către Asociația ,,Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” Satu Mare, pe o perioadă de 30 de ani, în vederea transformării acesteia în Centrul de zi ,,Sfânta Tatiana”. Astăzi, noul centru pentru copii a fost sfințit de Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, în prezența unui sobor de preoți și a zeci de sătmăreni. De asemenea, la eveniment a participat și prefectul județului Satu Mare, Darius Filip.

Atât părinții, cât și copiii aflați în evidența asociației vor beneficia de consiliere psihologică, sprijin, informare și îndrumare din partea unor specialiști, care să îi ajute să își rezolve eficient problemele cu care se confruntă. De asemenea, copiii vor avea parte de un program de ajutor la teme, activități creative și recreative.

Mai mult decât atât, asociația va oferi sprijin material pentru familii și copii, asigurând astfel beneficiarilor necesarul minim de bunuri care să le creeze condiții decente de trai.

2 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    Felicitari d.nei Marinela Gliga pentru efortul extraordinar !Deschiderea centrului ,efortul dnei pare umbrit si acaparat de puzderia de popi adunati la deschdere !

  2. satmarean Răspunde

    TRADIȚIE românească, unii muncesc, alții se fălesc !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.