Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Situație incertă la Podul Decebal. Firma din Zalău a abandonat lucrările

Problema podului Decebal a revenit din nou în prim plan după ce primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a  declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că firma Drum Inserv din Zalău, cea care se ocupă de reabilitarea podului ar putea să abandoneze proiectul, lucru care ar duce la reluarea întregii proceduri de atribuire a lucrărilor.

Primarul Kereskenyi a declarat că firma zălăuană nu a răspuns de ceva vreme la solicitările municipalității și s-ar putea ajunge la o situație extrem de complicată, și anume ca societatea să nu finalizeze lucrările. Cu toate acestea, edilul-șef al Sătmarului continuă să păstreze speranțe în ceea ce privește încheierea proiectului.

 

 

 

14 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Mulțumiri incompetentului de coi-ca dorel de sătmar, cel mai prost primar din istoria sătmarului!

    • Carmen Răspunde

      Nu a fost ala nici incompetent si nici prost.Aceasta firma a oferit spaga cea mai mare….

  2. Norick Răspunde

    Incepe emisiunea Benny Hill Show. Asigurati-va de popcorn si/sau bere… :-)))

  3. Tibi Răspunde

    Lasa podul, probleme se pare ca se trag inca de cand a fost construit, zi-ne de sensul girator. Pana in 2020 va fi gata?

  4. Rodica Răspunde

    Firma din Zalau are activitati suspecte in acest domeniu , zic suspecte pentru ca- firma fiind infintata in 2008 si-a intrerupt activitatea o perioada de timp , apoi si-a reluat activitatea participand la tot felul de licitatii , pe care culmea , le-a si castigat si-apoi a facut lucrari de mantuiala ! Ar fi interesant de vazut cum nu verifici tu bonitatea unei firme (contra unei taxe modice) si arunci cu banii , atribuindu-i lucrari pe care nu e in stare nici sa le onoreze si nici sa asigure calitatea corespunzatoare serviciilor pe care le presteaza ! Si tot interesant ar fi de aflat cine a insistat sa se atribuie aceste lucrari firmei din Zalau , fiindca e un lucru arhicunoscut ca toate licitatiile , in orice domeniu , la noi sunt doar de fatada si pentru consum de maculatura ! Mai pun si intrebarea – cum s-a semnat receptia lucrarilor ….finalizate ? Si cine le-a preluat ?

    • Tibi Răspunde

      Nu sa semnat nici o receptie! Cum vrei sa semneze receptia lucrarilor daca nu ii finalizata lucrarea?
      Cineva a zis prin comentari mai demult ca nici receptia de cand a fost constuit podul nu ii semnata. Deci podul sta in aer si la propriu si la figurat.

      • y Răspunde

        @Tibi, nu că nu este recepția inițială a podului semnată, ci nu se știe nici măcar unde este documentația în baza căruia s-a executat podul. Toate reparațiile mici/mari făcute se fac pe pipăite, pe ghicite. Acum niște ani (vreo 7-8) când s-a făcut reparația anterioară a podului s-a dat lucrarea la Iptana București în ideea că ei au fost proiectanții podului prin anii 80, poate la ei se găsește ceva. Nici la ei. Practic legal podul nu există sau nu știu cum s-au făcut formele. Că dacă secretarul de partid dixit la vremea respectivă atunci nembai s-au făcut toate fără dosar. Nu ar fi fost prima dată.
        PS. Nu vreau să spun ce s-a găsit la podul Golescu acum vreo 10 ani când s-a reparat. Acolo măcar s-a găsit documentația dar la capătul dinspre Lalelei era dezastru. Noroc că nu s-a întâmplat ceva grav pentru că se putea. Acum este OK dar au fost niște cheltuieli suplimentare serioase.

      • Rodica Răspunde

        Da banii i-a luat ? Pai daca nu s-a semnat nici o receptie a prestarilor cum dai in folosinta lucrarea ? Nici nu stiu ce e mai ilegal , ce-au facut cei de la Zalau care au luat banii pe nemunca , sau cei din Satu Mare care au dat banii , tot pe nimic? Despre aspectul financiar nu pomeneste nimeni , dar -din surse- stiu ca cei din Zalau nu s-au apucat de lucrari pana n-au primit un avans ( vorba vine ) ! In mod normal o lucrare are un termen de executie , care la noi de cat timp dureaza ? Ca sa nu mai zic de faptul ca au lucrat tot de doua ori la capatul podului !Daca nu era vinovat si amestecat cineva din primarie , de mult se clarificau aceste aspecte in instanta !Totusi ,raspunde cineva ?

        • y Răspunde

          @Rodica,termenul de execuție este de 5 ani! Și nu a luat toți banii plus că tot a primit penalizări.Dar ideea este cănu știu cum au dat așa în folosință podul pentru că lucrarea de departe nu este gata. Recepție clar nu este pentru că legal nu se poate iar chestia că închid ochii autoritățile iar nu e OK. Este total aiurea. Dar ce nu înțeleg eu este cum drq a putut participa o asemenea firmă leșinată la licitație și cum naiba a și câștigat! Pentru că numai cine nu vroia nu vedea că sunt total paralel cu treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.