Ultima actualizare: azi, 15:18

Locale

COPIL-EROU. La numai 11 ani își ajută mama s-o crească pe surioara sa mai mică

UPDATE: Surse avizate au precizat pentru PortalSM că micuțul locuiește cu mama lui, are o soră mai mare și merge la școală. Mai multe, aici

Papici Marcela, fost viceprimar al municipiului Satu Mare și manager al Spitalului Județean, a publicat povestea vieții nenorocite pe care o trăiește un copil în vârstă de 11 ani. Micuțul își crește singur sora, în vârstă de 1 an.

Micuțul cerșește trecătorilor câte 1 leu, la Auchan, pentru surioara lui.

Redăm integral mesajul Marcelei Papici:

”Cred ca e înfiorător de greu sa-ti fie frig, sa fii flamand, sa ai 11 ani, iar oamenilor sa nu le pese! Ba mai mult, sa te alunge! Daca mergeți zilele astea la Auchan, il veti intalni pe Patrick. Un copil de 11 ani care o sa va ceara 1 leu ca sa cumpere lapte praf pt sora lui. Chiar are o sora. Are un an. Locuiesc sub stadion. Anul trecut i-a murit fratele de 19 ani înecat în Somes.

De atunci, copiii il bat pt ca nu mai are cine sa-l protejeze. Nu-și cunoaște tatăl. Bunicul care i-a ajutat, a murit si el. Umbla la scoala în clasa a V-a si merge cu autobusul până la scoala 13. De unde stiu toate astea? Pentru ca mi-a povestit…De ce scriu toate astea? Pt ca nu-mi pot opri lacrimile si vreau sa mi le plâng si sa multumesc lui Dumnezeu pentru cat de frumos imi arata cat de recunoscătoare trebuie sa-i fiu!

Cât de bine e să nu-mi fie frig la picioare pt ca am cizme, cat de bine e să ajung la casa calda, cat de norocoasă sunt sa aleg sa mănânc ce-mi place. L-am luat pe Patrick de umeri si i-am dat un pic din binele meu! E un băiețel frumos si cuminte! Nu-l alungați daca va cere un leu pt sora lui. Dati-i un pic din binele vostru! E doar un copil nevinovat!”

5 comentarii

  1. Cetatean Răspunde

    Of Doamne! Ce dramă pentru un copil!!! Poate vreun sef de la Direcția copilului îl va ajuta! Pentru asta primesc salarii!

  2. Andrei Răspunde

    Nu observați ipocrizia? Un politician obsedat de imagine vă servește o poveste lacrimogenă generată tocmai de incompetenți ca ea. Păi dacă va făceați treaba de la usl încoace copilul acela nu trebuia să cerșească, mama ar fi fost ajutată (caz social real, nu ca miile pe care le cocoloșiți pentru voturi) iar copilul era la școală. Cetățean, cei de la protecția copilului sunt prea ocupați cu încasarea salariilor degeaba. Nu au timp de cazurile reale.

    • y Răspunde

      @Andrei, de la mine ai un 10*. Ai pus punctul pe i. Problema este că pe cei din sistem îi doare undeva de acești copii. Despre madam Papicia prefer să nu spun nimic că încep să înjur și e sărbătoare dar și postul Crăciunului. Să-i fie rușine. Dar am înțeles că povestea prezentată șchioapătă că nu ar fi chiar așa.

    • cârcotaş Răspunde

      @Andrei,bine articulat.

  3. Papi... Răspunde

    Marcela ,cum se spune corect Papiciulo sau Papiculo?
    PS apreciez gestul tău ,nu apreciez publicitatea,sorry!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.