Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Romii din Satu Mare se înghesuie la ,,burse” din Ungaria

Zeci de romi stau la coadă în fiecare dimineață la sediul unei bănci din Piața Libertății pentru a-și ridica bursele venite din Ungaria. Mai exact, aceștia sunt ajutați cu bani de Guvernul din țara vecină dacă își înscriu copiii la școlile cu predare în limbă maghiară din județul Satu Mare și îi declară, desigur, maghiari. 

Sprijinul de stat pentru învăţământul în limba maternă se acordă anual, pe baza unei legi adoptate de ţara vecină în 2001. Fiecărui elev maghiar din străinătate, care învaţă în limba maghiară, statul maghiar îi acordă “Sprijinul pentru Învăţământ şi Educaţie”. Suma este de 20 de mii de forinţi, respectiv încă 4.000 de forinţi pentru cumpărarea rechizitelor şcolare.

Astfel, ambele părți au de câștigat, maghiarii, pe de o parte, pentru că își ,,fabrică” elevi și cetățeni, iar romii, de cealaltă parte, pentru că încasează, fără efort, o sumă frumușică din toată afacerea.

17 comentarii

  1. abc Răspunde

    Iar scrieti prostii. Banii vin demult pe card. Se sta pentru reactualizarea datelor si depunerea in personam a unei declaratii privind sursa banilor din cont. La toate bancile din Ungaria se practica.

  2. Driver Răspunde

    Si eu am primit aceasta suma.
    Sunt maghiar
    Banii intra pe card. Am ridicat de o saptamana.
    Ptr ce stau acesti büdös cigányok (szappant kell csinálni mindböl) ..asta nu stiu.
    Mie nu mi s-a cerut actualizare date….
    In rest.. otrava tuturor tiganiilor.
    O natie de nedorit peste tot.

    • Szultan Răspunde

      Ha mar a magyarsagodnal tartol azert kelloen tiszteld a tobbi kissebseget, az hogy reszben igazad van egy dolog.

  3. Dr.Mengele Răspunde

    Ciorile dracului! La munca nu ar sta asa la rand! Chiar nu a mai ramas nicaieri un dus din ala cu cristale, (ptr. cunoscatori), sa-i ducem sa-i spalam forever! Scapa lumea de parazitii astia sociali, care se si inmultesc exponential, si mai au si drept de vot, pe banii nostrii! Mare natie de tampiti suntem!

    • Militian Răspunde

      Foarte corect zis.
      Aplauze din partea mea.
      Toti tiganii omorati. O natie de nedorit.
      Puturosi si hoti..

      • Bogu Răspunde

        Voi nu aveti ce cauta in aceasta societate, cu o asemenea atitudine fata de aceasta minoritate!!!!!!! La cum este actualul tred al politicii nationaliste a statului ungar, va completati perfect in decor. Sper sa aveti parte si sa se vorbeasca de voi lafel cum vorbiti voi despre ei. Problema acestor oameni este majora in societatea romaneasca si nu numai. Ei nu primesc un ajutor real (incurajarea scolarizarii, programe de integrare etc) ci doar ajutoare materiale care nu ajuta cu nimic starea lor sociala. Va doresc din tot sufletul sa fiti stigmatizati lafel. Iar la final ca sa completez “aroma” vorbelor voastre de “cacat”, MARS LA MUNNA JAVRELOR!!!

    • Szultan Răspunde

      Sunt si intre ei muncitori, dar taticu a conceput un progect canal Bucuresti – Dunare , ar fi forta de munca; cva pe vremuri “La Canal”.

  4. Driver 2 Răspunde

    Din pacate nici voi nu sunteti mai altfel. Ca natie, bineinteles.

  5. Ionica Răspunde

    Toti tiganii ar trebui trimisi inapoi in nordul Indiei….Mars afara javre ordinare :))

    • Szultan Răspunde

      Vorbesti de no natie care peste treizeci de ani va fi majoritar in meleagurile “RomAniei

      Voprbesti de o natie care va fi majoritar peste treizeci nde ani in “RMANIA”.

  6. Rodica Răspunde

    Mare pacat ca guvernantii nostri nu invata nimic din politica ….. expansionista a vecinului Orban ! La ce rata de natalitate exista in randul acestei minoritati , in cativa ani buni , vor deveni majoritari ! Si-atunci ne vom trezi cu tot soiul de revendicari din partea ……bunilor nostri vecini ; dar asta nu se vede , nu se-aude , nu-i adevarat ,nu-i asa ? Voi fi taxata din nou ca extremista , ca fabulez si ca nimic din ce sustin pe acest portal de cativa ani referitor la unguri si la formatiunea udmr care acorda sustinere deplina politicilor de expansiune a Ungariei nu este adevarat (prin toate formele ei – acum renovam o scoala sau o gradinita , castigam niste licitatii , apoi mai finantam niste echipe de sport , mai revendicam cate o cladire de patrimoniu , mai acordam niste ajutoare financiare si cetatenii ). Cata dreptate aveau Corneliu Vadim Tudor , Adrian Paunescu , George Pruteanu ……!

  7. Lili Răspunde

    Gdpr pt. forinți și cetățenie?

  8. fog Răspunde

    de acea au crapat toti de inima rea poti sa mergi si tu dupa ei dar asta pana-n sarbatori poate se va bucura familia ta ca vadim pruteanu a scapat de o lepra ordinara rusine sa-ti fie coarsa ce esti vadim pruteanu,paunescu niste de morti numai de bine sper ca au ajuns in pokol…….

  9. cetatean Răspunde

    Cea mai tare chestie o sa fie cand o sa-i prinda la infractiuni prin Europa si prin lume si o sa zica ca-s unguri :)))

    • Rodica Răspunde

      Eu am dubii in privinta asta, cred ca-si vor declara cealalta cetatenie; stim cu totii……repulsia europenilor la cei ……colorati care ne- au facut deservicii si datorita carora suntem atat de bine-vazuti in lume. Au contribuit din plin la asta! Dar ar fi intr-adevar haios sa se intample cum spui tu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.