Ultima actualizare: azi, 20:27
Locale

Mark Zuckerberg de Satu Mare. Tânărul din IT care revoluţionează lumea medicală

Antreprenorul sătmărean Emil Gal a reușit să înființeze o firmă care să îi aducă renume mondial. Supranumit “copilul minune al industriei IT” sau “Mark Zuckerberg de România”, tânărul, în vârstă de 32 de ani, a început să facă afaceri atunci când avea doar 10 ani, fabricând cărți de vizită pe care le-a vândut mai apoi profesorilor săi. După ce a revoluționat industria IT, Emil Gal s-a implicat într-un start-up care a reușit să obțină o finanțare de milioane de dolari pentru a detecta cancerul cu RMN.

După ce a reușit să vândă, în 2016, Braininent, un startup româno-britanic specializat pe zona reclamelor video intractive, către americanii de la Teads pentru o sumă estimată la acel moment în jurul valorii de 12 milioane de dolari, Emil Gal a revenit cu un nou startup. Domeniul este diferit, de data aceasta este în domeniul medtech, însă ceea ce face Ezra este cel puțin la fel de interesant și cu un potențial enorm de a schimba lumea medicală. Noua companie a sătmăreanului și-a propus să facă diagnosticarea în cazul cancerului printr-un simplu RMN ajutat, bineînțeles, de inteligență artificială.

Într-un interviu pentru TechCrunch, Emi Gal spune că Ezra a reușit să strângă o finanțare în valoare de 4 milioane de dolari, rundă condusă de Accomplice, un fond de investiții axat pe zona medicală (pe lista de startup-uri susținute de Accomplice se află și o PillPack, o firmă care a ajuns să fie cumpărată de Amazon pentru aproape un miliard de dolari). Totodată, Ezra a lansat de curând și prima variantă a serviciului de abonamente în New York. Astfel, pentru 999 de dolari/an, pacienții pot face un RMN, au acces la medici și la ghiduri și la ajutor permament, în cazul în care testul le dezvăluie că suferă de cancer.

În acest moment, doctorii sunt încă aceia care analizează radiografiile, însă echipa Ezra lucrează alături de FDA, autoritatea americană de reglementare din domeniul medical și al alimentației, pentru a primi aprobarea pentru a face analiza acestor imagini cu ajutorul inteligenței artificiale. Planul lui Emi Gal și al echipei Ezra este ca această componentă importantă a procesului de diagnosticare să fie disponibilă de anul viitor, mai ales că experții din domeniul medical au declarat că analiza cu ajutorul AI are un grad de acuratețe de 90%.

Sursa – start-up.ro

 

2 comentarii

  1. Bogu Răspunde

    Bravo !!!

  2. cetatean Răspunde

    Avem atâția români cu rezultate deosebite, păcat că sunt atât de puțin promovați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.