Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO&VIDEO. Mesajul aventurierilor sătmăreni din îndepărtata Mongolie. Imagini superbe

Sătmărenii Bertici Attila și Norbert, tată și fiu, au ajuns în această săptămână în Mongolia după mai bine de 4 mii de kilometri de când au pornit din Siberia, pe traseul spre Satu Mare. Aventurierii au ajuns marți, 30 octombrie, în Ulaanbaatar, capitala Mongoliei, iar în următoarele ore vor părăsi țara din Asia Centrală după care se vor deplasa spre granița cu Rusia.

 

,,Hello MongIia, Hello Ulaanbaatar! Un oraș impresionat, cu oameni dragi și prietenoși, ne opresc pe stradă văzând pe geaca noastră traseul expediției. Un bătrânel care vorbea destul de bine engleză i-a explicat lui Norbi ce merită vizitat în Ulaanbaatar dar și pe restul traseului”, au postat sătmărenii după ce au ajuns în capitala Mongoliei.

După alți kilometri grei, cei doi au străbătut Deșertul Gobi, acolo unde, în mijlocul pustietății, au dat peste un restaurant și un supermarket. Jurnalul din Mongolia realizat de Attila și Norbert a continuat și ieri, după mai bine de 4 mii de kilometri parcurși pe drumul de întoarcere spre casă.

,,Trecem prin Munții Altai, cca 250 kilometrii fără asfalt. Seara sau mâine dimineața sperăm să ajungem la granița cu Rusia, iar duminică după vreo 1200 de kilometrii parcurși în Rusia și daca ne ajută bunul Dumnezeu, intrăm în Kazahstan unde începe un alt episod in expediția noastră! Kazahstan, Kirgizistan, Tadjikistan, GBAO, Uzbekistan! Parcurși: 18 200 KM. Rămași: 12 000 KM”, au postat aventurierii în cursul zilei de ieri.

În această seară, sătmărenii au postat imagini cu cele mai frumoase peisaje din îndepărtata Mongolie.

 

3 comentarii

  1. JinJis Hrean Răspunde

    Daca li se buleste jipu p-acolo,o pus-o !!Aia n-au decat camile si capre!

  2. Mae Răspunde

    Nu li buleste nimic hrean siau facut asigurari cu elicopterul vine si ii ia fraiere

  3. M Răspunde

    wooow, chiar ma bucur ca transmiteti aceasta aventura, foarte interesant!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.