Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Sătmăreni umiliți în Germania! Pachete pentru copii, conținând cafea pentru medici

Românii stabiliți în Germania se simt umiliți de un anunț al organizației umanitare Crucea Roșie, potrivit căruia pachetele pentru copiii din România trebuie să conțină cafea, pentru a fi dată la vizitele medicale.

Cafeaua se folosește la vizitele medicale și ca plată la farmacii, așa motivează Crucea Roșie cafeaua din pachetele ce se trimit copiilor români.

O familie de sătmăreni a precizat pentru PortalSM că în fiecare an, în pragul sărbătorilor de iarnă, anunțul este afișat în școala pe care copiii lor o frecventează.

”De când locuim aici, anual, de sărbători apar astfel de anunțuri în școli. Mi se pare o batjocură la adresa noastră, a românilor”, a precizat A. S., pentru PortalSM.

Mai exact, fie că vorbim despre copii de 3 ani sau 14 ani, potrivit anunțului, pachetele care li se adresează pot să conțină un pachet de CAFEA.

Redăm în continuare o parte din anunț:

Pachete pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani:
dulciuri, jucării, perie/pastă de dinți, șampon, săpun… etc. – CAFEA –
Pachete pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani:
dulciuri, puzzle, perie/pastă de dinți, rechizite… etc. – CAFEA –
Pachete pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani:
dulciuri, săpun, deodorant, machiaje, rechizite… etc. – CAFEA –

Condițiile de împachetare sunt: împachetare în hârtie specifică crăciunului, nu mai mare decât o cutie de pantofi, să se noteze vârsta și sexul pe cutie, pachetele care conțin CAFEA să fie colorate cu o bulină roșie.

 

6 comentarii

  1. Bogu Răspunde

    Posibil sa fie jignitor, dar acesta este rezultatul unei culturi a micilor atenţii, in acest caz pentru domnul/doamna medic, ca doar asa e frumos. Suntem un neam profund sarac in cultura, dar avem pretentii de Germania. Auzi zilnic exemple prin care comparam tari “vestice” cu Romania, dar cetatenii acestei tari nu se ridica la nivelul pretins. Aceasta este problema majora a acestei comunitati.

  2. DLM Răspunde

    mai bine sa se bucure ca primesc ceva … inca revolta !!! tipic Brazilieni

  3. cetatean Răspunde

    E un adevăr, dar adevărul doare….!

  4. Roxana Mustea Răspunde

    Ii mica lumea astea…din orasul ravensburg se trimit pacheturile unde locuiesc eu pachetul conține haine pentru copii încălțăminte jucării si produse de alimentație nici vorba de cafea pentru doctori ???dar știrea nu ar fi interesat daca nu românul nu scrie si cafea pentru doctor ??

  5. s.m. Răspunde

    Acolo este trecut in Wunschliste ca ce doresc. Este trecut klar si cafea. Ma indoiesc ca de langa granita cu Elvetia pachetele ajung in Ravensburg.

  6. y Răspunde

    Am un verișor stabilit de mult în Suedia. An de an vine în fiecare vară (zice că aici vinetele și roșiile încă au gust) și ne aduce cafea, ness, săpun FA și Toffifee. A văzut clar că este deja și la noi, doar l-am dus eu personal la magazinul alimentar dar tot aduce. Așa cum am rămas noi cu fobia asta că murim de foame și punem de sărbători pe masă de zici că se rupe masa sau dacă stau 3-4 oameni la un magazin imediat apare sindromul “ce se bagă” și ei sunt încă cu fixul că suntem extrem de săraci. Drept vorbind tot trimitem “ambasadorii” noștrii colorați care ne fac reclamă în sens negativ. Mai este mult, foarte mult până când situația cu imaginea asta se va normaliza, dar pentru asta ar trebui să se facă câte ceva. Și de fapt aici este problema noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.