Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

VIDEO. Adrian Cozma şi călăreţii au pornit spre Alba Iulia!

Consilierul judeţean Adrian Cozma şi ceilalţi membri ai Asociației Ecvestre Perla Neagră Satu Mare, au pornti astăyi călare spre Alba Iulia.

Pornirea s-a făcut din fața Primăriei orașului Ardud, unde grupul de călăreți a fosti salutat de oficialitățile locale, în frunte cu primarul Marius Ovidiu Duma.

“Este o echipă de patrioţi, o echipă de români adevăraţi, care a înţeles importanţa acestui eveniment, importanţa pe care trebuie să o acordăm Marii Uniri şi făuririi statului român. Ne bucurăm că ne-aţi fost alături, că ne-aţi sprijiniit, întreaga comunitate din Ardud, şi din Satu Mare, de aceea vă mulţumim. Vă vom reprezenta cu cinste şi onoare, vom duce drapelul oraşului Ardud în cetatea din Alba Iulia, în Piaţa Unirii, acolo unde toţi vom striga în numele celor din Ardud şi din Satu Mare: Vrem să ne unim cu ţara! Exact ca şi acum 100 de ani. Refacem drumul Unirii exact ca acum 100 de ani când strămoşii noştri au mers exact ca şi noi, călare, cu căruţele. Probabil era mai uşor să mergem cu maşinile, dar cred că este o mică jertfă, un simbol pe care noi trebuie să îl facem acum, la acest moment important pentru naţiunea română”, a declarat Adrian Cozma.

El le-a transmis celor prezenţi “La mulţi ani” încă de pe acum.

Primarul Ovidiu Duma a declarat că sătmărenii se simt mândri de faptul că judeţul va fi reprezentat la Alba Iulia.

“Luând în considerare că acum 100 de ani alţii ca şi voi au făcut sacrificii şi mai mari decât acesta, ne bucrăm că din Ardud, judeţul Satu Mare pleacă o echipă care să ne reprezinte şi pe noi cei care rămânem aici, la casele noastre. Vom participa şi noi la evenimentele car ele vom organiza în localităţile noastre. Ne simţim mândri pentru voi, pentru ceea ce faceţi, pentru această iniţiativă şi prin voi vom fi şi noi prezeni la Alba Iulia, unde se vor aduna românii din toate colţurile ţării”, a spus Ovidiu Duma.

Traseul acestei interesante și emoționante călătorii va trece prin Cehu Silvaniei, Hida, Gilău, Râmeți, iar în ziua de 1 Decembrie, delegația sătmăreană va ajunge la Alba Iulia spre a aduce un pios omagiu luptei și jertfei eroilor neamului românesc, pentru împlinirea visului tuturor românilor din cele patru zări.

Sursa Video: Oraşul Asdud

57 comentarii

  1. muc cel mic Răspunde

    micutule vad ca persisti in prostie! stramosii nostrii nu au fost la Alba cu calul ci cu trenul!Dar hahalere politice de doi bani pot rescrie si istoria de dragul unor voturi!
    ps posibil ca in zilele noastre sa faci cu trenul mai mult decat cu calul pana la Alba.

    • Tudor Răspunde

      Pe langa cei care au plecat cu trenul, au fost si satmăreni ce s-au dus calare la Alba Iulia.

  2. ciprian Răspunde

    Dati-i lui Kereskeny un cal…O primarie pentru un cal!

  3. duma orasanu Răspunde

    “Orasul” Ardud ! Wow !In afara de Cozma ce mai vedem in poze …balega peste tot! Băi Duma Balega daca ai fi tot atat de harnic si la astupat gropi si facut curatenie precum esti de patriot si mare cavaler cu spada si pelerina,poate in vreo 50 de ani balega ce o patronezi o sa se poata numi oras! Pe drumul spre Ardud Vii nu si-a rupt nici un cal piciorul? Nu s-a inecat nici un calaret in craterele din drum? Petarde police ce sunteti!

  4. sebi Răspunde

    și atunci , acum 100 de ani , erau mai avansați și n-or mers călare sau cu ștrafurile , zicea un nenea mai sus că o mers cu trenul . Întreb numa pentru un pretin : câți ortodocși s-au deplasat din zona Sătmarului la evenimentele din Alba Iulia în a.d. 1918 ?

  5. Geo Răspunde

    Băi Duma si tu ii tii parte la prostul ala de Cozma, te credeam totusi mai intelect!!!. Vai si amar ce a ajuns tara asta. Chiar nu ma mai.mira nimic !!!

  6. Dascalu Răspunde

    De tot rasul lumii ce am ajuns. Jalnic !!!

  7. M Răspunde

    ce fata are :)))))

  8. Dya Spora Răspunde

    Bietii cai !! Trebuie sa care in spinarea lor pana in Alba Iulia niste bambilici skizo ”frenetici”! Care se dau ”politicieni” !!

  9. Unu Răspunde

    Zero barat, ce sa-ti povestesc COZMA ADRIAN, cine il baga si pe asta in seama ???

    • Horea Răspunde

      Bravo, domnule Cozma! Atitudinea dumitale le-a turnat vitriol pe creierile îmbacsite in ura fata de tara.

  10. daniela Răspunde

    Oare ce va determina sa reactionati asa la un gest frumos si patriotic? Am imprumutat de la americani o multime de sarbatori, cuvinte, expresii, mod de manifestare in public, etc. De ce nu puteti imprumuta si sentimentul patriotic pe care il au ei fata de USA, daca nu-l aveti pe cel national roman?!

    • fix pu.. Răspunde

      pentru piticu de Cozma nu imprumutam nimic ! dobanda e uriasa! asta e ca IFN iti face capu mare cu zambetul pe buze si apoi de jupoaie toata viata!tot contrabandist a ramas!

    • sebastian Răspunde

      spune Daniela un singur lucru care pentru ardeleni a fost mai bine dupa asa zisa unire. Un singur lucru. Razboiul al 2-lea, rusii, ceausescu? iliescu? dragnea? Marea Unire ce a insemnat pentru tine si neamul tau fatuco? Ca nu mai avem tren cu care sa mergem in Alba Iulia ? Care sunt scolile care s-au construit de atunci.
      Slacici nu. Eminescu nu. Kolcsei nu. Reformat nu. Catolic nu. De ce esti asa de mandra?

      • Serpen Tina Răspunde

        Ai uitat sa ne spui ce limba vorbesti in casa ta, si daca esti roman sau ungur?!Daca esti roman,inseamna ca esti un mare prost iar daca esti ungur atunci te asteptam la o fasole cu carnati,sa te bucuri si tu de ceva !

      • nini Răspunde

        @sebastian:si pentru ca nu ne mai conduc ungurii si tot ar fi ceva!?

    • ALEXANDRU Răspunde

      262.500 de lei au iesit din visteria Consiliului Judetean Maramures pentru “Drumul Unirii”. Conform comunicatelor de presa transmise de institutia amintita, traseul Baia Mare- Alba Iulia ar avea 300 de km. La un scurt calcul facut, mai exact o impartire, rezultatul ne-a aratat ca pentru fiecare km parcurs de carute, dus-intors, judetul plateste nici mai mult nici mai putin de 875 de lei. Scump! Nici sa fi fost un convoi de autoturisme pe benzina cu consum mare nu ar fi fost necesari 875 de lei/km. Cel mai probabil aceste atelaje sunt extrem de pretioase daca pentru acest eveniment s-au alocat atatia bani. Se pare ca risipa e la moda in Maramures… Concluzia va apartine!

      Daniela ,saracii cai ,vai de ei ! Boi is calare pe ei ! Asta e tara !
      Unde pola mee vezi dovada de patriotism ca niste prosti merg calare pe niste amarati de cai pe banii mei si ai tai ??? UNDE POLA MEE E ASTA PATRIOTISM !~

      Lasa o in masa de patriotism ! FA MA DRUMURI,CANALIZARE ,ALTE CACATURI PENTRU CARE IMI TRAGE MIE IMPOZIT ! NOI DAM BANII SA SE PLIMBE NISTE IDIOTI PE CAI !

      Is multi ca ”Danela ” asta ,de aia suntem vai de pola noastra ! Ca nimeni nu ii trage la rost pe dobitocii astia !

      Fereasca DUMNEZEU ,

  11. Unul Răspunde

    Un singur lucru nu inteleg: de ce a luat cizme? Daca ar fi adevarat patriot mergea in opinci :)))))

  12. Consilier Judetean Răspunde

    Vai de capul vostru 🙁 Unde am ajuns? Numai si numai populisme ieftine de CENTENAR 🙁

    • Ion Satmarean Răspunde

      Felicitari tuturor celor ce cinstesc memoria inaintasilor ce au facut posibila Marea Unire!

  13. Ionel Mesaroș Răspunde

    Un gest frumos! Felicitări! Drum bun, sătmăreni! Drum bun, dragi români!

  14. Una Răspunde

    In opinci si pe jos, astfel demonstra ca e adevarat român, astfel trebuia parcurs drumul !!!

  15. Ionel Mesaroș Răspunde

    Mâine, 26 noiembrie, intrăm în Săptămâna Luminată a Centenarului Marii Uniri.
    În urmă cu o sută de ani, printre cei 1228 delegați din toată țara a tinut să fie prezent și bătrânul de vârsta patriarhală, străbunul meu, George Pop de Băsești, care, deși bolnav, și-a purtat cu mândrie pe piept eșarfa tricoloră. Ajuns la Alba Iulia, pătruns de emoție, a zis: ”Am venit, chiar dacă această cale m-ar costa viața…” Acolo, în istorica cetate a poporului român, la 1 Decembrie 1918, Badea Gerorge e ales în funcția de președinte al Marii Adunări, subliniind în cuvântul de deschidere “realizarea marelui vis”. El a afirmat: ”Lanțurile acestei robii suntem chemați, fraților, să le zdrobim astăzi, în această mare adunare națională a tuturor românilor…Vrem să zdrobim lanțurile robiei noastre sufletești prin realizarea marelui vis al lui Mihai Viteazul: unirea tuturor celor de o limba și de o lege într-un singur și nedespărțit stat românesc”.
    La 2 decembrie, în ședința ținută la Alba Iulia, George Pop de Băsești aduce mulțumiri fierbinți marelui Dumnezeu, apoi încheie cu cuvintele Scripturii: ”Iar acum slobozește, Doamne, pe robul Tău în pace, că am văzut mântuirea neamului meu “, iar vocea bătrânului apostol, întretăiată tot mai mult de suspine, se stinse. Lacrimile-i curgeau din ochii lui înviorați de măreția momentului și plângând el, plângeau cu toții. Erau lacrimile curate ce curgeau din ochii care au avut fericirea să vadă dezrobirea neamului.

  16. Driver Răspunde

    Bine a zis cineva mai sus…
    Ce fata are !!..acest penal de cozma.
    Nicimacar litere mari NU merita.
    Fix un ZERO barat.

    • Nae Răspunde

      Care-i baiu cu fata lui, in context; dealtfel stii ce inseamna sa scrii cu “litere mari” ?. Dar zero barat nu te duce cumva gandul la o litera greceasca , care sa fie simbolul diamertrului ???

  17. cârcotaş Răspunde

    Am înţeles că mulţi(din partide sau administraţie bănuiesc) nu-l suportă pe Cozma.Faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi închipuiţi-vă că e altcineva pe cal.Orice manifestare la acest eveniment poate fi ridiculizată fără efort.Atunci unde ajungem?Câţi din voi ar călări o asemenea distanţă?Nu le va fi uşor.Succes!

  18. Radu Răspunde

    Sătmărenii în drumul lor spre Alba Iulia,la Cehu Silvaniei, vă mulțumim frumos, să aveți drum bun!!
    https://www.facebook.com/raduardelean71/videos/1934286129953285/

  19. Nae Răspunde

    Va multumesc satmarenilor care faceti acest gest, suntem multi alaturi de voi. Considerati-va emisarii nostrii, cetateni ai Satmarului. Drum bun sa aveti.

  20. Bertici Răspunde

    Yo utat fiuk !!!

  21. Bre Răspunde

    Vai vai Cozmică cu suliţa mică, ce ţi-a spus ma-ta, Ildiko neni cand ai pornit la drum? Cu moaca ta de moimă, tu reprezinţi eventual Gradina Zoologică din Nyiregjhaza. Corcitură ordinară!

  22. Satmarean Răspunde

    Duma este la fel de bolnav psihic ca si Cozma. Cine se aseamana se aduna. Esti jenant “primare”.

  23. Nae Răspunde

    Bre cu sulita mare, pari a fi din Satu Mare, Tu ai moaca mai frumoasa, Buna de taiat la coasa. (adica fanul te reprezinta Bre)

  24. Aurelia Răspunde

    Oameni ca și ei au înfăptuit Unirea, oameni ca și ei duc mai departe spiritul care ne-a unit sub tricolor pe vecie. Prin ei și spiritul care îi animă, fiecare român, din toată lumea, va fi de 1 Decembrie la Alba Iulia!

  25. y Răspunde

    Așa de frumos vă căsăpiți între voi, mai ca turcii și tătarii. Dar chiar nu aveți așa o minimă de demnitate, solemnitate? Parcă este ceva de comemorat, nu? Dar de fapt nu mă miră. Ieri la sfințiirea Catedralei Mântuirii Neamului din București a refulat “cultura” din turma lui Daniel. Puțină cumpătare și ceva unitate în cuget și simțire în cinstea strămoșilor. Ei acolo sus se uită la voi și fac cruce. Nu cred că asta au visat. Nu puteți să fiți respectați dacă nu vă respectați între voi. Sărbători fericite!

    • Rodica Răspunde

      Ai dreptate , cu o mica obiectiune – pentru romani , 1 Decembrie nu e zi de comemorare , e zi de sarbatoare , in care cinstim si memoria celor care si-au jertfit viata pentru aceasta tara ; e zi de bucurie , nu de ….doliu (cum spun din pacate unii… romani in acte , nu si-n spirit ! )In rest ai remarcat corect ….razboiul acesta intre noi , atat de caracteristic si din care , pare-se , n-am invatat nimic in o suta de ani ! S-avem toti o sarbatoare si sarbatori fericite si frumoase !

  26. Rodica Răspunde

    Bine c-ati gasit ocazia sa va dati in stamba ! Si-nca ce ocazie .Sincer , regret ca n-ati invatat nimic , n-ati invatat cum se respecta o tara , n-ati invatat sa va bucurati ca puteti fi martorii unor asemenea evenimente odata la o suta de ani , n-ati invatat sa respectati memoria celor care ne-au lasat aceasta tara ! Nici nu mai avem nevoie de dusmani sau neprieteni din afara ! Abtineti-va macar saptamana aceasta si bucurati-va ca inca avem o tara ! La multi ani , Romanie draga !

    • y Răspunde

      Doamnă dragă, după cum ați constatat probabil m-am abținut până acum. Dar nici așa ceva nu se poate! Înjurături ca la ușa cortului. Eu zic doar să se sărbătorească cu demnitate. Dacă n-am voie să spun asta înseamnă că dumneata ai o problemă și demonstrezi exact ceea ce negi încontinuu cu vehemență. Nu cred că poți da vina pe traducere, că n-ai înțeles. Am scris în limba română. Sărbători fericite!

  27. Kis Grofo Răspunde

    Hé tanga hol van a cimborád.norick papa?

  28. Nagy Grofo Răspunde

    Ma nem ment anyu a piacra.
    Hol van hát norick ?

  29. ciprian Răspunde

    N-au luat opinci pentru ca erau agatate de turla parlamentului ungariei

    • altu Răspunde

      Taci măi Cipri că acuși sare careva cu pacea de la București. A fost mai nașpa faza decât opinca.

  30. Kis & nagy Grofo Răspunde

    Na mostmár ok.
    Itt van a 2 seggfej.
    Tanga meg norik.
    Irjatok már valamit….
    Haho…mozgás

  31. Diles Răspunde

    Bravo ție Adi și tovarășilor tăi. Bravo celui care a scris acest articol. Așa ceva este mai de interes IZ, decât alte articole de duzină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.