Ultima actualizare: azi, 17:19
Locale

Oră de rugăciune în noaptea de Revelion, la biserica Bunavestire din Satu Mare

De mai bine de 20 de ani, preotul sătmărean Gheorghe Simion îi invită pe credincioși, la fiecare final de an, să participe la o oră de rugăciune și să petreacă astfel revelionul în Casa Domnului. În acest an, sătmărenii sunt invitați să sărbătorească trecerea dintre ani în noua biserică ce a fost construită pe ruinele fostei centrale termice din cartierul Carpați I.

Ora de rugăciune are loc în ultima noapte din an și se desfășoară de mai bine de 20 de ani, datorită preotului Gheorghe Simion, cel care și-a dorit să încheie anul într-un mod cât mai creștinesc, alături de credincioși.

,,După anii 90, din dorința de a încheia anul într-un mod cât mai creștinesc, am propus membrilor parohiei mele să ne întâlnim cu o oră înainte de sfârșitul anului pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu că a avut răbdare cu noi un an întreg, în care de multe ori am uitat că suntem dependenți de El mai mult decât de lumea aceasta. De asemenea, să-i cerem pentru anul care urmează înțelepciune, precum i-a dat lui Solomon, ajutor și credință tare pentru a înțelege că suntem fii ai cerului, nu ai pământului”, a spus părintele Gheorghe Simion.

Astfel, și în acest an, preotul greco-catolic îi așteaptă pe sătmăreni, indiferent de confesiune, să sărbătorească trecerea dintre ani cu sufletul cât mai aproape de Dumnezeu.

,,Felul acesta de a proceda l-am repetat la sfârșitul și începutul fiecărui an, inclusiv în anul acesta, când vă invit pe toți să ne unim din nou în rugăciune în fața bunului Dumnezeu pentru același scop. După momentul acesta, să ne întâlnim cu toții, așa cum am obișnuit întotdeauna, în fața bisericii pentru a ciocni un pahar de șampanie și pentru a ne ura tradiționalul ”La mulți ani!”, a declarat părintele Gheorghe Simion.

Programul de rugăciune va începe luni, 31 decembrie, de la ora 22.45, la noua biserică greco-catolică Bunavestire din cartierul Carpați I, strada Clăbucet, numărul 10.

 

 

 

 

2 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    Toate au o limita !

  2. A Răspunde

    Limita la betie? Sau.. ?
    Omul are babutele lui credincioase.
    La multi Ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.