Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

FOTO. Sătmărenii care își repară singuri drumul. Au pus mâna pe lopeți și au împrăștiat antiderapant

Sătmărenii din zona Bercu Roșu au pus mâna pe lopeți și au ieșit să acopere gropile, împrăștiind nisip și sare pe un drum ce a avut mult de suferit în urma unei ierni grele. Oamenii au achiziționat pietrișul din fonduri proprii.

,,Din cauza condițiilor meteo drumul este plin plin de gropi, gheata, mașinile rămân împotmolite, cei care circula pe jos risca sa se accidenteze. Este inadmisibil ca in una din cele mai frumoase zone din oraș, locatarii, plătitori de taxe și impozite, sa nu aibă un drum decent pe care sa circule în siguranță. Astăzi, comunitatea din Bercu Roșu, datorita lipsei de implicare a autorităților, au ieșit cu lopeti ca să împrăștie pietriș și sare, toate cumpărate din fondurile proprii”, a declarat o sătmăreancă din zona Bercu Roșu, pentru Portal SM.

 

16 comentarii

  1. IARNA NU-I CA VARA Răspunde

    Cine ia pus sa isi faca domiciliul acolo..casa de vacanta permanenta ca mari rezidenti de acolo sunt vamesi politisti de frontiera penali preoti securisti avocati politisti politruci ce mai .. spuma satmareana..nu le strica un pic de efort asa de inviorare ca prea is sefi ei peste tot..hibernare usoara..vine vine primavara..

  2. El greco Răspunde

    Parca este zona de agrement acolo nu rezidențială, deci nu vor avea repede nici asfalt, canalizare, curățarea zăpezii etc. Deci sunt case de vacanta(vile), oricât se chinuie unii sa le dea alt,, statut,,! Cred ca nici în buletin nu le apar adresele la cei care locuiesc acolo…

    • el bou Răspunde

      sanintrodus in nomenclatorul stradal, strazile principale au nume, constructiile autorizate au nr. . aka sunt legale. au fost receptionate , intabulate sunt impozabile.

  3. Jan Răspunde

    Nu va rugati la autoritati sa-si faca prezenta ca s-ar putea sa va treziti cu o amenda pentru lucrari neautorizate pe domeniu public… la asta se pricep !

  4. Satmarean Răspunde

    Normal ar trebui demolate acele construcții ridicate acolo fără autorizații !!!

  5. y Răspunde

    @Satmarean, te riști? Dacă mizeria construită de Florisal la Piața Mare denumită viitor sediu a societății cu nerespectarea crasă a autorizației și în batjocura regulilor elementare de urbanism stă bine mersi de mai bine de 10 ani acolo…..În Bercu Roșu sunt sute de case de “vacanță” în varii situații. Cine face ordine acolo îi dau Premiul Nobel.

  6. Copilot Răspunde

    Dacă nu au autorizație cum întăbulează casele ?

  7. Bercu Rosu Răspunde

    Primaria sa isi faca treaba indiferent ca e zona de vacanta, rezidentiala sau crepusculară. Atat timp cat incaseaza taxe si impozite sa isi duca la indeplinire atributiile

    • Black Jack Răspunde

      Sa va fie rusine bogatasilor! Stati acolo in palate si platiti impozite pt casa de vacanta! Bravo primarie, nu cumva sa faceti drum acolo din banii nostri. Iar pe voi cei din Bercu sa va ia dracul! Puneti mana pe lopata

      • boujack Răspunde

        De unde ma-ta sti tu cat impozit platesc cei care stau acolo? majoritatea caselor au toate actele in regula. Platesc impozit, taxe. Strazile sunt in domeniu public, zona se extinde, se muta lumea buna acolo. Baga-ti-as satma-n nas….bou ce esti.

  8. @Bercu Rosu Răspunde

    asa-i ca stai acolo..esti un biet bugetar ce a facut pe 5 ari o casa..plateai impozit ca toti platim..si la bloc..ai ajuns la pensie sau te-au dat afara ca ai vreun dosar penal pe rol..vames..frontierist..si te-ai gandit ce bine ar fi sa tot ramai acolo..te-a prins si iarna asta..nu te-ai gandit ca o sa ninga atata..si dai vina acuu pe primarie ca ce..nu iti deszapezeste strada..primaria nu a deszapezit artere circulate asfaltate in oras..ce credeai ca o sa intre acolo plugul..ati cam fortat limitele legii toti cei de acolo..da stiti si voi asta..ca lucrati in domeniu..

  9. mesadria Răspunde

    Din nefericire Primaria nu aloca nici un ban zonei Bercu Rosu unde s-au construit case de vacanta sau case de locuit desi toti proprietari platesc taxe si impozite la fel ca oricare locuitor al acestui oras
    Durerea si tristetea mare provine din faptul ca toti proprietarii din aceasta zona au contribuit cu bani grei la civilizarea acestei zone cu retele de gaz metan.retele electrice , retele de apa si retele de telefonie ori toate acestea nu se puteau face fara acte in regula
    Este adevarat ca nu este nici un plan de urbanism si greu va fi sa-l faca cineva dar cu toate acestea pot fi numarate pe degete casele construite fara autorizatie .Delegati ai primarie au facut verificari “la singe”,pe teren, a tuturor proprietatilor in vara 2018 si probabil vor lua masurile care se cuvin impotriva celor gasiti in neregula.
    Ma intreb de ce noi care locuim in zona Bercu Rosu suntem tratati ca cetateni de mina a II a ai orasului Satu Mare. Oare nu am putea si noi beneficia de o mica parte din banii care-i platim ca taxe si impozite . Asa ar fi normal!

    • Bonbonel Răspunde

      Cine plm v-a pus sa construiti avolo case???? E zona de agrement privat unde ar trebui sa fie casute de lemn iar voi ati DISTRUS acea zona idiotilor. In locul primariei v-as f**e niste amenzi sa va crapati

      • bombobou Răspunde

        Sa-mi …… Si ce daca au acte si autorizatii pe case? ce te … pe tine ce-si contruieste omul pana ce o face legal?

    • cârcotaş Răspunde

      Plăteşti impozite pt. că posezi un bun impozabil.După ce-ţi demolează casa nu mai plăteşti.Primăria n-are bani să asfalteze străzile oraşului nu alei printre tufe şi boscheţi.

  10. cârcotaş Răspunde

    Şi cei care au autorizatie au constriut altceva încurajând fenomenul.Apoi o grămadă de notabilităţi au proprietati în zonă.O să se facă o ,,punere în legalitate” cum le-a promis Coica când era primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.