Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Miliardarul austriac cu afaceri în Satu Mare. Ajutoare de stat de 64 de milioane de euro

Guvernul susţine cu ajutoare de stat de 64 de milioane de euro trei companii din grupul industrial Montana, controlat de antreprenorul austriac Michael Tojner. Universal Alloy Corporation Europe, Alu Menziken şi Varta Microbattery, trei companii care fac parte din grupul industrial Montana Tech Components, au primit în ultimii doi ani ajutoare de stat de 64 milioane euro pentru investiţii în România, arată o analiză a Ziarului Financiar făcută pe baza datelor de la mfinante.ro.

Primul acord a fost sem­nat în decembrie 2016 cu pro­­du­că­torul Alu Menzi­ken, ca­re a ridicat o fa­bri­că de la zero în loca­li­ta­tea Me­die­şu Aurit din județul Satu Mare. Alte două firme din grup  – Uni­versal Alloy Cor­poration Europe şi Varta Micro­battery – au semnat acor­du­rile cu Minis­terul de Finanţe în decembrie 2018.

Producătorul de piese din aluminiu pentru aeronave Universal Alloy Corporation Eu­rope (UACE), din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Maramureş, va primi un ajutor de stat de 174 mil. lei (circa 38 mil. euro) pentru o investiţie de 526 mil. lei (114 mil. euro), arată datele publicate în decembrie pe site-ul mfinante.ro.

Montana Group, cu sediul în Elveţia, a fost fondat în 2006 de antreprenorul austriac Michael Tojner, 52 de ani, care a construit prin achiziţii un grup cu vânzări de

850 mil. euro şi un profit operaţional de 114 mil. euro în 2017. Tojner are investiţii şi în real estate în Austria, dar şi în zona de private equity.

Imagini de la inaugurarea fabricii Alu Menziken din Medieșu Aurit

 

 

7 comentarii

  1. Mic Industriaș ( dar ...român ) Răspunde

    Statul român este un dușman pe fata al capitalului românesc ! Si nu este de mirare , chiar si majoritatea romanilor sunt împotriva investitorilor romani. Toti sunt facut hoți, hrăpăreți, etc.
    Majoritatea firmelor cu capital străin, au primit tot felul de ajutoare, dau salarii f mici, nu plătesc impozite in România, nu le calcă ANAF-ul niciodată, exporta profitul, etc, etc.
    Ne merităm soarta !

  2. Nimeni Răspunde

    Ce inseamna sa nu ai DNA! Aici imediat erai suspectat ca ai corupt pe cineva pentru acele ajutoare si erai facut KO.

    • Austriacul Răspunde

      Unde aici? A primit milioanele de la guvernul Austriac?

      DNA-ul se ocupa doar cu gainarii, asta are liber la furat de Bruxel.

  3. Austriacul Răspunde

    Ati vrut UE, luati MUE!!!

    Romania apartine lui OMV, Strabag, Schweighofer, Eon si restul. Mai putin Bechtel USA si aia din canada cu Rosia Montana, v-o rupt aia de la Bruxel degetele.

    Dar lasa ca v-am dat tigani si pungasi sa va saturati 100 de ani de acum incolo.

  4. Austriacul Răspunde

    BAM, evaziune de 40 de milioane la clubul Rapid Viena. https://vaaju.com/austriaeng/doskozil-throws-it-at-rapid/

  5. Jan Răspunde

    Astia sint marii investitori strategici … !
    Am mai spus-o si ma repet : noua forma de ocupatie coloniala nu se face nici cu sabia nici cu arma ci cu conturile bancare !
    Ei au mentalitate de dominanti , noi avem mentalitate de dominati !
    Este o realitate trista.

  6. Calin Radu Răspunde

    Țara de idioti. Fordul de la Craiova, tot beneficiar de subventii de la Stat, de milioane de euro, da salarii de 300 euro, pe cand in Turcia, acelasi muncitor, la aceiasi munca prestata, ia 600. Nu mai zic cat ia in Anglia. Țara de slugi. Daca ne luam dupa salarii. Si dupa multe altele. Dar daca spui ceva, imediat, slugile lor, din pacate tot romani, te fac imediat comunist. Asa ca toti tac. Dar ce pretentii poti avea ? Doar am intrat in UE cu curul in fata, la bătaie. Atunci de ce-am ramâne cu fața spre ei ? Ca sa fim demni ! Demnitatea a devenit un lucru desuet. Slugi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.