Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

FOTO/VIDEO. Unirea Principatelor, sărbătorită la Satu Mare. La mulţi ani, România!

Unirea Principatelor, sărbătorită la Satu Mare. În faţa bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de lângă sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie a fost sărbătorită astăzi Unirea Principatelor Române.

Ca în anii trecuţi, manifestarea a început cu salutul prefectului, după care a fost rostită o alocuţiune despre importanţa Unirii Principatelor din 1859 şi rolul domnitorului Alexandru Ioan Cuza în istoria poporului român.

Evenimentul a continuat cu depuneri de jerbe la bustul domnitorului Cuza. Au depus coroane principalele instituţii, reprezentanţii partidelor politice, câteva şcoli, dar şi asociaţii ale veteranilor, după care a avut loc defilarea gărzii de onoare.

Ziua Unirii Principatelor Române a continuat cu Hora Unirii, toți cei prezenţi au jucat hora intonând melodia pe versurile lui Vasile Alecsandri.

12 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    RESPECT DOMNULUI PRIMAR CA IN CIUDA DOLIULUI IN FAMILIE A PARTICIPAT LA EVENIMENT! NU UITATI, RESPECTUL ADUCE RESPECT!

  2. Rodica Răspunde

    De acord cu tine , noblesse oblige (in sensul nu strict literar ) , desi imi rezerv totusi , o farama de retinere ! Si ma bucur ca si-a amintit de calitatea pe care o are , purtand tricolorul cu care a fost investit in functie ! Sa nu uitam totusi ca intra in atributiile domniei sale acest lucru , dar sigur , tinand cont de situatia din familie putea delega pe cineva ; ca n-a facut-o , si a preferat sa fie prezent , stie doar dansul de ce ! Oricum , toate ceremoniile astea nu dureaza mult !

  3. y Răspunde

    Așa este @Satmarean. Dar nu s-a găsit careva să spună la ziaristul bărbos să scoată mâna din buzunar. Ofițerii salută la bustul lui Cuza iar ăsta stă ca …. Apropo de respect. Mare tăntălău.

    • Otelarul Răspunde

      Alain analfabet jegos, Anitas il cheamă, rusinea ziaristi,or din Satu Mare Numai caracterul sau infect pute mai tare ca hoitul sau! Un cioban de capre, un mizerabil groaznic!

      • y Răspunde

        Cunosc persoana. Nu cred că este ceva extra să ai pretenția să se comporte conform evenimentului. Asta dacă este important pentru el. Acum nici nu mai vreau să analizez vestimantația de “gală”. Măcar stătea în rândul doi.

    • Papa Doc Răspunde

      Are manusi tantalaule! A se vedea pe cealalta poza! Bietul unguras ar putea sa va aduca aici marea cu sarea, tot ungur va ramane 🙂

    • Rodica Răspunde

      Acest ziarist pe care-l pomeniti , are pregatirea de baza subinginer , cu state vechi de profesie la Unio ; nu stiu prin ce concurs de imprejurari a ajuns ziarist – nu cred ca are studii jurnalistice – dar cu siguranta nu se potriveste deloc cu actuala indeletnicire , ce mai , n-are stofa de jurnalist ! In ce priveste aspectul neingrijit , iarasi zic , s-ar potrivi pe langa un strung la Unio ; nu stiu daca i se pot acorda circumstante atenuante , dat fiind faptul ca nu demult si-a pierdut fiica , dar macar putea avea decenta sa se retraga din centrul atentiei , sau macar sa stie ca anumite evenimente necesita o tinuta si un comportament , altele decat pe care le afiseaza !

  4. Pitti Răspunde

    Am văzut cum se sărbătorește în alte orașe! Desigur, Satu Mare este iarăși repetent! Am fost acolo si am avut un sentiment de lehamite. O ceremonie scremuta, niște discursuri imbecile. Niciun sentiment dat de bucuria unei mari sarbatori, Nota zero organizatorilor care distrug cu buna stiinta educatia patriotică! Asta ca să intelegeti si mai bine de ce fuge toata lumea din PSD!

    • Rodica Răspunde

      Din partea cui asteptai ceremonii deosebite ? Nu s-au obosit de Centenar , crezi ca aceasta data reprezinta ceva mai mult pentru oficialitatile si politicienii nostri ? S-au inghesuit sa apara in poze , habar n-aveau de luarile de cuvant pe care le rosteau ; cati dintre ei ai impresia ca au cunostinte minime de istorie ? Multi dintre ei nici nu stiau la ce eveniment sunt !

  5. sebi Răspunde

    Înghesuailă mare de polititruci pe metru pătrat , cei mai vizibili ,: gușterii roca și cozma dar in flanc stătea și tov mircea care supraveghea atent toate mișcările și gesturile , să fie la răboj .

  6. penalul Răspunde

    Cuza si Govor ce nume nu..nici macar nu ar trebui rostite impreuna ca il jignesti pe primul…sa gasit nimeni in drum govorache sa se bage iar in seama..ca nu il mai baga nimeni in seama se duce el..la manifestari de ziua unirii poate poate ajunge iar la ciolan ca doamne bine i-a fost cat a ros pe el..si mai vrea inca..mult mult …pensionazate la beciul domnesc..ia-ti prostamolul si pastila de tensiune si ..LASA-NE..LASA-NE..MAI PUSCARIASULE…

  7. Nino nino Răspunde

    Ma, da’ mare bou e asa zisul ziarist, ala de reazama stalpul ca un boschetar! Si mai si sta la inaintare sa-l vada toti cat e de penibil, libidinosul dreaq’ !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.