Ultima actualizare: azi, 20:24
Locale

Mesajul ministrului Gabriel Leș: ,,Cuvântul Unire ar trebui să devină la fel de important astăzi”

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a transmis astăzi, joi, 24 ianuarie, un mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Redăm, în continuare, mesajul ministrului sătmărean:

,,Unirea Principatelor Române, înfăptuită la 24 ianuarie 1859, a fost un moment luminos în istoria românilor. Deși conjunctura europeană nu favoriza apariţia unui stat românesc independent și suveran la confluenţa geografică a intereselor marilor puteri ale vremii, forțele progresiste și patriotice din Moldova și Ţara Românească au reușit, cu viziune și consecvență, și cu sprijinul unor națiuni prietene din concertul european, să impună, prin dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o soluție inedită pe drumul realizării dezideratului de unire a românilor.

Dincolo de originalitatea acestei rezolvări de natură politico-diplomatică, actul de la 24 ianuarie 1859 reprezintă și o dovadă a convergenței de idealuri și năzuințe a națiunii române, care a reprezentat cheia copleșitoarei adeziuni populare la proiectul politic născut la Iași și București.

Și acum, la fel ca în urmă cu 160 de ani, Armata rămâne o instituție de nădejde, în topul încrederii românilor, iar cuvântul Unire ar trebui să devină la fel de important astăzi, când țara noastră deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!”

3 comentarii

  1. azi politica romana=mafia Răspunde

    “unirea” este in piata victoriei in fiecare zi, gunoaielor, nu sunteti demni nici macar de umbra lui Alexandru Ioan Cuza

  2. Sătmărean Răspunde

    Cuza nu le permitea penalilor să reprezinte statul. Voi, pesediștii, n-ar trebui să vorbiți de Cuza!

  3. Cata Răspunde

    Numai un mediocru ca tine putea fi sluga lui Dragnea……Rusineeee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.