Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO/VIDEO. Silvia Șuth, tânăra sătmăreancă ce duce mai departe tradiția muzicii populare românești

Sătmăreanca Silvia Șuth duce mai departe tradiția muzicii pupulare românești. Tânăra artistă, membră a ansamblului folcloric al județului Satu Mare Doruri Sătmărene, și-a făcut deja cunoscută vocea atât în țară cât și peste hotare, acolo unde a avut reprezentații de excepție, reprezentând cu cinste Sătmarul și România la Limassol și Viena. Într-un interviu acordat pentru Gazeta Muzicanților, Silvia a vorbit despre realizările sale precum și despre viziunea sa asupra muzicii tradiționale românești.

Anul 2018 a fost pentru tânăra artistă unul presărat cu participări la diverse evenimente și unul care i-a adus nenumărate succese atât pe scenele din țară cât și pe cele din străinătate.

,,Am avut parte de multe evenimente frumoase, atât în țară cât și în străinătate, alături de Ansamblul Folcloric al Județului Satu Mare “Doruri Sătmărene”. Am reprezentat România și județul Satu Mare cu cinste peste hotare, la Limassol si la Viena. Am încântat publicul sătmărean din toate părțile județului nostru. Am fost prezenți de 1 Decembrie la sărbătoarea Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia, sărbătorind alături de nume mari ai cântecului românesc, și lista poate continua”, a declarat Silvia Șuth.

De asemenea, la palmaresul Silviei se adaugă o mulțime de concursuri și festivaluri renumite. Tânăra artistă a încântat publicul sătmărean cu reprezentații de excepție, dar și-a făcut simțită prezența și dincolo de granițele județului.

,,Am participat la câteva festivaluri de folclor din țară, adunând și câteva premii în palmares. Am participat la Festivalul Național de Folclor “Alină-te dor, alină” de la Cicârlau, Festivalul Național de Folclor “Rozmarin în colțu’ mesii” de la Medieșul Aurit, Festivalul Internațional de Folclor “Am fost și-om fi” de la Sighetul Marmației, Festivalul Național de Folclor “Până de păun” Bistrița Năsăud, și altele, întorcându-mă acasă cu numeroase premii, de care sunt foarte mândră”.

Pentru anul 2019, Silvia și-a propus să adune cel puțin la fel de multe participări la concursuri și festivaluri precum în anul de grație 2018.

,,Planuri am multe în anul 2019, și îmi doresc să fie un an la fel de bun ca 2018. Alături de colegii de ansmblu vom fi prezenți la numeroase spectacole în țară, dar și peste hotare. De 1 martie vom fim prezenți pentru a doua oară în Polonia, la spectacolul de “Mărțisor” din Cracovia, la invitație prietenilor noștri polonezi care au învățat românește și sunt îndrăgostiți de România”.

Pe Silvia o puteți găsi atât pe Facebook cât și pe Instagram, iar în cel mai scurt timp pe canalul oficial de Youtube.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.