Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

Deputatul Romeo Nicoară a vrut să salveze comuna Călineşti Oaş. Parlamentul a respins

Deputatul PNL Romeo Nicoară a depus un amendament la legea bugetului prin care a solicitat sprijin pentru plata datoriilor pe care le are comuna Călineşti Oaş, astfel încât să iasă din insolvenţă.

Parlamentul a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că situaţia este moştenită de actuala conducere. el a cerut alocarea, din bugetul de stat, a sumei de 4,5 milioane  de lei. Pâă acum Primăria Călinești Oaș aplătit o restanță de 5,5 milioane.

“Comuna este în insolvenţă din 2015. Au plătit mare parte din datorie, 5,5 milioane lei, le mai trebuie 4,5 milioane. Nu au intrat în insolvenţă din vina lor, au moştenit această situaţie din vechiul mandat. Amendamentul a picat în comisia de buget şi ulterior în plen. Ministrul de Finanţe a promis că va găsi o soluţie pe parcursul acestui an, din alte sume. Este singura comună din ţară aflată în insolvenţă. Erau vreo 5-6 comune, dar celelalte au reuşit să iasă din insolvenţă, Călineşti Oaş a rămas. Este nedrept pentru locuitorii de acolo să trăiască în felul acesta. Nu se pot face finanţări, investiţii, pentru că toţi banii care se încasează trebuie să meargă către datorii”, a afirmat parlamentarul.

Comuna Călineşti Oaş a intrat în insolvenţă din cauza unor probleme la derularea unui proiect european de alimentare cu apă.

Amendamentul a fost respins.

2 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    Guvenu a alocat in buget suma de 13 milioane euro pentru centura Satu Mare ..pnl si usr au votat IMPOTRIVA bugetului …ipocritiii

  2. Gioni Auraru Răspunde

    Se apropie campania electorală si ies șobolanii cu promisiuni electorale. Își arată mușchi si munca de bugetofagi ratați si retardați .
    Ma Draga Romeo, dormeo ppdd, Comuna Călineşti a fost băgată in insolventa de catre actualul primar Dinu Birtoc. Cat timp a fost viceprimarul comunei, a umblat numai cu delațiunea si cu plângerile penale pe la toate instituțiile europene si românești. Asta-i rezultatul muncii lui !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.