Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Pataki Csaba face verificări la Muzeul Județean: E de domeniul SF!

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, face verificări la Muzeul Județean după ce unul dintre angajaţi a trimis presei o informare cu privire la modul în care managerul instituţiei, Liviu Marta, ar fi făcut cadou unei persoane un tablou de patrimoniu.

“Eu fac verificările şi o să reacţionez după ce mă conving într-o direcţie sau alta. Mare atenţie! La Muzeu vine vremea concursului pentru post. Eu am discutat astăzi cu mai mulţi factori din Muzeu. Nu mă interesează lupta lor, dar să nu terfelească instituia în această luptă”, a spus Pataki.

El a precizat că această poveste pare una de domeniul SF.

“Eu atâtea poveşti aud în fiecare instituţie de acest gen, şi şi mai, şi încât ar trebui să umblu ca titirezul între ele şi să văd ce se întâmplă. Zilnic primim sesizări şi le verificăm pe toate care ni se par normale. Asta e domeniul Science Fiction, e de domeniul SF”, a mai spus Pataki.

Paranghelie la Muzeu

Directorul Muzeului Judeţean Satu Mare, Liviu Marta, a făcut o gafă de proporţii ce îl poate costa funcţia. Întâmplarea s-a petrecut în incinta Muzeului la cheful de ziua sa, când a făcut cadou unui invitat chiar un tablou de patrimoniu.

Cazul a fost relatat presei din Satu Mare de către o persoană care cunoaşte toate detaliile, dar a preferat să îşi păstreze anonimatul, deocamdată.

Redăm întâmplarea:

„Ziua de naștere a managerului Muzeului Județean, Liviu Marta, nu a umplut cu mare entuziasm sufletele angajaților, dar cea mai urâtă chestie din acea zi a pățit-o tabloul din imagine aflat în inventarul instituției pe care domn director, încă o mai conduce.

Au fost protocoale, băute lungi și îndelungi și s-a rămas în Muzeu la un chef mic. Angajații au plecat acasă, iar Liviu a rămas cu niște prieteni. Au mai mâncat una, au mai băut alta, fără număr.

Paranghelie la Muzeu. La un moment dat, stomacurile celor rămași au început să facă feste, așa că unii invitați au vomat pe unde au apucat.

Toate ca toate, dar la un moment dat, domnul Marta s-a hotărât să fie generos și i-a făcut cadou unui prieten, un tablou din inventarul instituției. Omul l-a dus fericit acasă, dar spre dezamăgirea lui, nevastă-sa a spus că nu-i place tabloul ăsta.

Norocul proaspătului proprietar de tablou a fost faptul că trebuia să meargă la o aniversare undeva, în Bercu Roșu  (dacă insistați – putem da numele și adresa exactă).

Tabloul a fost acceptat cu bucurie și pus pe perete la loc de cinste. Până aici toate bune și frumoase. Dar după sărbătorile de iarnă, gestionara a observat că lipsește acest tablou și a intrat în alertă. Noroc că, domnul director a avut vreme să se trezească din beție și să-și dea seama ce prostie penală a făcut.

Paranghelie la Muzeu

Speriat, l-a sunat pe prietenul căruia îi dăduse tabloul, dar acesta i-a mărturisit că nu-l mai are. Disperarea fiind foarte mare, cu toată rușinea prietenul s-a dus în Bercu Roșu și a cerut înapoi tabloul cu pricina, care astfel s-a întors la Muzeul Județean.

Dacă am uitat ceva amănunte despre cine este prietenul acela sau pe unde s-a plimbat tabloul de patrimoniu poate o să-l întrebe cineva pe domnul Liviu și cine știe ce mai află dacă se vor face săpături ca lumea, nu ca și cele arheologice.

Poate până la urmă o să ia măsuri!”

 

10 comentarii

  1. Pictor Răspunde

    Ala ii tablou? Si de graffiti printr-un gang in centru arata urat.

  2. profesor Răspunde

    Domnul Pataki are dreptate, instituția să nu fie terfelită! La muzeu sunt mulți oameni corecți, care MUNCESC, care NU FURĂ, oameni profesioniști. Ei nu merită să fie terfeliți!

  3. Privighetoarea Răspunde

    Putem sa ii sugeram la Pataki, un control la Centrul de Creatie? Sa verifice deplasarile directorului Laszlo in timpul liber cu masina institutiei! Deplasari in satul Amati, comuna Paulesti! Verificati!

  4. Ion Răspunde

    Domnul Pataki doarme în bocanci, înainte sa fie investit zicea ca desființează clubul homo de ce Centrul de Creație, ca îl schimba pe Petre Mureșan ca plățile le face la negru, ca verifica angajații care pe unde merg cu mașinile și cheltuieli de combustibil, din toate astea:nimic, somn ușor Adirmitul Maicii Domnului de la Consiliu Judetean

    • consilier Răspunde

      Ioane, graba cu care vrei tu un flautist ratat să arunci pisica moartă în curtea altora, si să incerci îndepărtarea suspiciunilor de Muzeu, ridică un semn de întrebare, CÂTE TABLOURI LIPSESC de fapt din instituția devenită sub oblăduirea Sanctității Sale Liviusz sală de evenimente, și magazin de suveniruri ciordite?

  5. Zsenik Răspunde

    De departe cel mai dezinteresat si mi se rupist presedinte de CJ!

  6. satmarean Răspunde

    Dar ce să facă Pataki? să fie gardian???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.