Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

FOTO. Donații pentru o familie din județ, rămasă fără casă. Focul a distrus totul

O familie din județ au rămas fără casă, după ce focul a distrus totul. Casa din Oar, comuna Vetiș, a fost distrusă în 25 martie, iar de atunci mai multe persoane s-au mobilizat pentru a ajuta familia. În sprijinul familie a venit şi Primăria din Vetiş, care apelează la toţi cei care pot face o donaţie, cât de mică ar fi ea.

“Primăria comunei Vetiș se asociază acțiunii de ajutorare a familiei Körösi din Oar, grav afectată de arderea casei lor în incendiul din 25 martie a.c. Ajutoarele sunt necesare în primul rând în bani, pentru a putea cumpăra materialele de construcție necesare reonstrucției casei, dar orcie alt sprijin este binevenit. Cei doritori să sprijine familia pot dona sume de bani în contul :
Korosi Erika-Piroska, Banca Transilvania, sucursala Satu Mare, cod IBAN: RO92BTRLRONCRT0377977901, sau pot dona sume de bani la primăria comunei Vetiș”, se arată în anunţul Primăriei Vetiş.

Intervenţia pompierilor a durat peste două ore

Nu mai puțin de 14 pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu 2 autospeciale de stingere a incendiilor și 6 pompieri voluntari din cadrul SVSU Vetiș au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Oar.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la un depozit alipit de casă și la întreg acoperișul imobilului.

Intervenția a fost una de lungă durată (peste 2 ore) și nu a fost lipsită de riscuri, deoarece în depozit se aflau și butelii de gaz, care au trebuit evacuate, iar la un moment dat plafonul casei s-a prăbușit.

Din fericire nimeni nu a fost rănit, însă pagubele produse au fost însemnate. Au ars acoperișul, pe o suprafață de aproximativ 300 mp, 500 kg porumb aflat în depozitul de unde a izbucnit incendiul și s-a degradat plafonul casei.

Cauza probabilă a producerii acestui incendiu a fost jarul (din soba aflată în depozit) căzut pe materiale combustibile aflate în apropiere, flăcările cuprinzând porumbul depozitat și extinzându-se la acoperișul care nu era compartimentat fața de acoperișul casei de locuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.