Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

FOTO. Epuizare maximă la Urgențe. Cum s-a trezit o persoană cu analizele altcuiva

Un nou caz ce scoate în evidență problemele de la UPU Satu Mare a fost relatat pe Facebook de către o persoană ce a așteptat 6 ore la Urgențe, iar apoi a primit rezultatele analizelor altei persoane.

Mărturia întreagă o redăm integral aici:

După cum ştiţi, luni am fost la Urgenţe (în calitate de însoţitor, nu pacient). N-am vrut nicidecum să ajungem la urgenţe, dar s-a întâmplat. Iniţial un medic ne-a trimis la Infecţioase, unde după un consult, adică luatul tensiunii şi temperaturii, alt medic ne-a trimis acasă, cu trei medicamente şi cu rezerva să mergem la Urgenţe, dacă e musai. În 2 minute a urmat un leşin în maşină, fix în faţa spitalului, apoi am fugit la Urgenţe.

Aici pacienta a fost preluată imediat de personalul de la intrare şi introdusă la Urgenţe, unde mai așteptau vreo 30 de suferinzi. În primele 2 ore, pacienta, alături de ceilalţi, erau mutaţi de pe un scaun pe altul. În rest nimic. Săteau care pe unde puteau, pe scaune, cărucioare. În tot acest timp se auzeau poveştile asistentelor: una a vomitat toată ziua, alta a reuşit să mănânce un singur sandviş şi să ajungă o singură dată la baie, și era ora 18,00. De abia stătea pe picioare. Seara, toate erau epuizate, dar se trăduiau să nu arate asta și să facă față solicitărilor. O pacientă care probabil a mai trecut pe aici, a venit de acasă cu pâine şi chiftele şi mânca fără jenă în faţa celorlalţi, fără să fi fost deranjată. (Îşi trăgea masca cu oxigen să mai înfulece câte o chiftea).

După 2 ore de aşteptare a urmat un consult, pacientei i-au recoltat sânge, i-a fost administrată o perfuzie. După primirea rezultatelor analizelor de sânge, medicul se uită din nou la pacientă, îi spune că analizele au ieşit bine şi o trimite acasă, cu recomandarea să urmeze un anumit tratament, adică să ia anumite medicamente. Toată operaţiunea a durat 6 ore. Între timp erau aduşi accidentaţi, oameni cu luxaţii, iar urgenţa nu erai tocmai tu.

A doua zi dimineaţa, altă surpriză. La studierea analizelor descoperim că rezultatele probelor de urină au ieşit bine, în condițiile în care nici n-au luat asemenea probă! V-ați prins, rezultatele erau ale altei paciente, cu acelaşi nume de familie, dar cu 20 de ani mai în vârstă, care a fost cu o seară în urmă la Urgenţe! Greu ne-a venit să credem…

În concluzie, după şase ore de aşteptări, am primit un diagnostic medical și rețetă cu medicamente pe baza buletinului de analize făcut altei persoane cu o zi în urmă! O adevărată tragi-comedie! E oare vina suferindei că n-a verificat toate cele cinci foi primite la ieșire?

Am mers la Urgenţe din nou să lămurim situaţia. Doamna asistentă n-a fost deloc surprinsă, s-a prins din prima că este o încurcătură şi imediat a rugat o colegă asistent social să se ocupe. După câteva minute, vine doamna asistentă social cu rezultatul analizelor persoanei corecte, care nu erau chiar atât de perfecte. Am întrebat-o dacă e bun tratamentul primit cu o seară înainte. A răspuns că nu ştie, să consultăm un medic priceput, ea e doar asistent social, știe doar că rezultatele aflate în chenar nu sunt bune. De parcă am intrat în spitalul asistaților social, nu într-unul de urgențe, în care mai sunt și medici. Am și plecat. De scuze sau ne pare rău, nu cred că am auzit.

Concluzia mea e că sistemul este depășit. Nu ai ce să reproșezi asistentelor, aleargă săracele toată ziua pentru pacienţi şi după medici, care de multe ori nu le respectă așa cum ar trebui, dar volumul de muncă este mult prea pare.

Nici nu mă mir că se plâng oamenii, e aproape un dezastru. De ce? Pentru că asistentele și medicii sunt foarte puțini, sunt paturi puţine, nu au timp suficient să se ocupe de fiecare așa cum trebuie, și prin urmare comit erori. Aşa cum am mai zis, decât angajaţi pe la instituţii inutile, mai bine s-ar angaja asistente şi medici.

Din fericire, acum totul este bine. Ce se întâmpla însă dacă analizele pacientei erau foarte grave şi, Doamne fereşte, se întâmpla vreo tragedie? Cine răspundea în acest caz? Sau se limita totul la declaraţii de nivelul: Facem o anchetă…

P.S. Scopul acestui text nu e de a denigra pe cineva, ci de a trage un semnal de alarmă. În aceste condiţii, toţi sunt nemulţimiţi: medicii, asistentele, dar mai ales pacienţii! Faceţi ceva!

27 comentarii

  1. Jan Răspunde

    Spitalul asta are un manager, pus acolo de catre Consiliul judetean.
    Consiliul judetean are o conducere respectiv consilieri judeteni , din diferite partide politice, la fel si un aparat de specialitate care are in atributii , printre altele, si urmarirea activitatii spitalului judetean.
    Cum este posibil ca nimeni sa nu se intrebe ce se intimpla acolo dupa ce zile la rind au fost semnalate grave probleme fie de management fie de comportament si atitudine fata de bolnavi ???

  2. y Răspunde

    @Jan, managerul ăsta a fost o perioadă director la DGASPC și a fost schimbat/demis. Întreabă pe cunoscători oare de ce?

  3. Adinutza Răspunde

    URGENTE SATU MARE=MOARTE SIGURA Loz in plic cand intri…nu se stie daca mai iesi pe picioarele tale…Care au fost buni au plecat au rămas doar debuturile în cea mai mare parte!Rusine

  4. Dr.Mengele Răspunde

    Am mai spus acest lucru dar sunt nevoit sa ma repet! Baiatul ala, pus pe post de manager e un retard, incapabil sa vorbeasca coerent, nu sa conduca un spital judetean! Incompetenta, si nesimtirea lui de a ocupa un asemenea post, este direct proportionala cu gradul de nepasare si durere in cur pentru tot, al celui mai slab presedinte de CJ din istoria judetului, care recidiveaza in alegeri care mai de care mai tampite, la conducerea SJU!!! Ba nebuni cu acte in regula, ba retarzi pierduti in spatiu! Asta se intampla cand lasi tot felul de laici sa se implice in sistemul de sanatate!!!

  5. Satmarean Răspunde

    Poi acest incompetent manager a fost și este pila lui ȘTEF!

  6. Spitalu de urgenta. Răspunde

    BINE ca au salarii foarte Mari nestmtiti DRACULUI.

    • veorica Răspunde

      Esti un IDIOT, jigodie care te ascunzi sub numele de ,,Spitalu de urgenta,, nici macar nu poti vorbi romaneste corect.La cele 8 clase ale tale, poate sunt prea optimist, de ce esti invidios jigodie???

  7. Spitalu de urgenta. Răspunde

    Jigodie esti tu mai vEORICA . Si tu faci parte din spagari de la Spital ? Sa – ti fie rusine!!!.

    • veorica Răspunde

      Atunci poti da niste nume de spagari,daca nu, atunci esti doar un labagiu trist sau trista si invidios sau invidioasa care moare de foame pe 1000 de lei impreuna cu toata familia

  8. Spitalu de urgenta. Răspunde

    Labagiu si spagar esti tu mai veronica. Daca nu ai lucra in sistem nu ai tot comenta prostii. ANALFABETULE.

  9. Adinutza Răspunde

    Nu e nimeni invidios Veorica ca aveti salarii mari dar TREBUIE SA II SI MERITATI..La cati oameni MOR săptămânal pe mâinile voastre ar trebui să le aveti tăiate nu crescute.Ati ramas majoritatea REBUTURI,care sunteti depășiți în proporție foarte mare de problemele si solicitarile oamenilor bolnavi.
    DUPA CAT CONTRIBUIM FIECARE LA CAS.NU ASTA AR TREBUI SA PRIMIM LA SCHIMB.VOI IN SCHIMB:SALARII MARI+”ATENTII”+LUCRATI SI LA CABINETE PRIVATE(SALARII SI DE ACOLO)===INTERES MINIMAL FATA DE PACIENT SI OAMENI(CU MICI EXCEPTII).sau poate mai bine zis DELOC .Ar trebui “curățat “sistemul asta toxic din sanatate cum au fost”curatate”si alte sisteme de “uscaciunile”lor.SI POATE S-AR SCHIMBA CEVA…

    • veorica Răspunde

      Adinutza/sugi puta, CAS-ul nu il platesti medicilor, ci il platesti lui dragnea si el din acesti bani plateste pensiile votantilor lui, deci banii nu merg la Ministerul Sanatatii.Daca esti asa de informata, sa spui atunci cati oameni au murit in spitalul judetean din Satu Mare saptamana trecuta, esti doar o nesimtita frustrata care arunca cu mizerii pentru ca are o viata personala nefericita

      • Rodica Răspunde

        Veorico – nume ce ma duce cu gândul la o anumita etnie , asta si datorita limbajului elevat pe care-l folosesti – din CASul ce-l platim noi , astia , fraierii angajati cu carti de munca , care pe unde , medicii de familie si cei cu cabinete private primesc lunar cota parte , functie de numarul pacientilor , cota parte ce se foloseste 99% pentru salariile lor si a personalului auxiliar ( asistente , infirmiere ) , plata utilitatilor si eventual a chiriilor aferente , si doar restul (adica 1%) pentru alte dotari . Asta pentru informarea ta corecta , ca vad unele scapari la tine in sensul asta ! Ca din sumele colectate la sanatate sau in alta parte , se volatilizeaza si pe la … partidele de guvernamant , asta e o alta poveste , care n-are nici o legatura cu maririle de salarii …..grosolane ce s-au facut la bugetari (in general , nu doar in sanatate) . Te-ai intrebat de unde s-ar plati in mediul bugetarilor salariile , daca n-ar exista …frustratii cu vieti personale nefericite (cum sunt catalogati de tine unii care posteaza) , si care , majoritatea provin din mediul privat ? Cred ca e cazul sa-ti analizezi si tu …mizeriile pe care le scoti !

  10. veorica Răspunde

    1-Adinutza/sugi puta, eu nu lucrez in sistem, asa ca sa dai numele celor care mor saptamanal in sistem, altfel esti un gunoi care moare de foame si de ciuda.
    2-La fel si pentru ,,spitalu de urgenta,, nu lucrez in sistem, am luat numele de veorica pentru ca asta votezi tu cu mama ta pe care o tragi zilnic, iti recomand sa-ti citesti comentariile sa vezi cat de prost si analfabet esti
    Citez din pizda matii-BINE ca au salarii foarte Mari nestmtiti DRACULUI-se scrie nesimtitii, cu doi de ,,i,,
    ,,Si tu faci parte din spagari de la Spital ?,, se scrie spagarii, cu doi de ,,i,,

  11. Adinutza Răspunde

    Iar tu esti un ORDINAR/A porcos,incult si vai de capul tau…Nimeni nu se coboară la nivelul tau esti de cea mai joasă speță!Crezi ca vorbind în halul in care vorbesti ce castigi?Omule TRATEAZA-TE!!Zici ca nu esti din sistem dar “te zbati “atâta pentru ei?Sa dea Domnul sa”te rasplateasca”in modul lor “valoros”dar nu te vad bine…Vai nația ei de lume ce oameni … de tot rahatul …

    • veorica Răspunde

      Adinutza/sugi puta, nici macar nu ai citit stirea, ci doar ai dorit sa-ti arati frustrarea ca mori de foame pe 1000 de lei cu toata familia ta lunar, pentru ca nu ai mai mult de 8 clase de studiu. In viitor iti recomand sa mergi direct la preot, te rezolva direct, nu uita de spaga lor pentru ca nu te inmormanteaza pe gratis, religia nu e gratis.
      Esti doar o nesimtita frustrata care moare de foame, precis ai cont de fuckbook si incerci sa pari fericita de foame ca sa provoci ciuda la rudele tale. Poti compara scrisul meu care este corect cu scrisul tau de ANALFABETA PROASTA care esti.
      In legatura cu ,,DOMNUL,, la care faci referire, din cate stiu, nu provoaca probleme oamenilor doar pentru ca niste jigodii ca tine doresc asta.Din cate imi aduc aminte, in urma cu cateva luni parca ai declarat ca ti-a murit o ruda in spital, de ce nu ai reclamat nesimtit-o mincinoasa ce esti la Colegiul Medicilor???
      Iti raspund eu, pentru ca ai MINTIT!!!
      Apropo, nu mi-ai raspuns la intrebari, doar ai lansat acuzatii false, fara niciun exemplu pe care ti l-am cerut!!!

  12. Adinutza Răspunde

    Stai linistit/a ca nu trăim toti cu 1000 de ron cum iti doresti tu,nu toti suntem analfabeti cum ne consideri tu,la cele 8 clase pe care crezi tu ca le avem mai adauga inca vreo 7-8 (asta e pentru liniștea ta sufleteasca),iar legat de preoți am mers când m-am căsătorit,mi-am crestinat copiii si de cate ori simt nevoia.Mai bine în casă lui D-zeu decat pe mana unor atei ratați ca tine…Specimenele ca tine care sunteti de ultima speță atât ca comportament,gândire și vocabular arata nivelul vostru (o parte al cadrelor medicale de la spital/urgență SM.)Traieste dragă cu 20.000 de mii ron din partea mea dar faceti-va treaba,respectă pacientul,ajuta-l nu stati VOI pe facebook(la urgenta)când oamenii urlă de durere,nu greșiți analizeze,nu va INTERESEAZA PUR SI SIMPLU.Ma mir ca nu va nu stea constiinta si poti dormi noaptea,doar ca pentru tine BANII sunt mai importanți decât OMUL si VIATA!Multi au fost în situația mea,au pierdut oameni dragi din cauza INCOMPETENTEI VOASTRE.RUSINE.PS:Nu am facebook pentru că mi se pare o prostie…Asa ca te las pe tine cu el ca poate te mai cizelezi la vocabular si gândire de evul mediu.

  13. veorica Răspunde

    Adinutza/sugi puta, nu mi-ai raspuns la intrebari, nu ai dat nici macar un exemplu de cadru medical corupt, ci doar ai inceput sa ma jignesti, nu ai fost in stare nici macar sa dai un exemplu de om care a murit din cauza spitalului Satu Mare, esti doar o NESIMTITA sau NESIMTIT care moare de foame si INVIDIE.
    Apropo, nu am facebook, iti doresc ce mi-ai dorit.Sa nu mai mergi in sistemul medical, sa mergi direct la POPA, te rezolva el, numai sa ai bani la tine JIGODIE

  14. Profu Răspunde

    Veronica. Sa faci incest de cate ori tu o sa mai jignesti pe cineva. Raul pe care – I doresti la alte personae sa – ti se intample tie. Asea sa-ti ajute Dumnezeu. Ne vom ruga pentru tine.

    • veorica Răspunde

      ,,profu,, citez din tine, poate o sa-ti dai seama cat de jogodie proasta esti ,,Veronica. Sa faci incest de cate ori tu o sa mai jignesti pe cineva. Raul pe care – I doresti la alte personae sa – ti se intample tie. Asea sa-ti ajute Dumnezeu. Ne vom ruga pentru tine,,
      In primul rand m-am semnat veorica si nu veronica, tu te gandesti numai la incest
      Referitor la incest, asta faci tu cu mama si cu surioara ta
      Sa nu te rogi pentru raul altuia, o sa-l primesti tu impreuna cu TOATA familia ta JIGODIE, Dumnezeu nu imparte rau,ci doar te folosesti de numele Lui sa pari destept dar esti PROST

  15. Adinutza Răspunde

    Eu nu te-am jignit pana nu ai inceput tu sa înjuri si sa ne faci cum iti vine la gura pe toti care nu avem aceeasi opinie cu tine.Tu nu ești”adevarul absolut”si toti suntem prosti în jurul tău…DACA EU NU SUNT MULTUMITA DE SERVICIILE UPU SATU MARE e opinia mea(si cred ca 80 la sută dintre satmareni)Ai treaba cu familiile noastre,cu viata noastra..Tot ce ne doresti sa ti se intoarca tie,inzecit OM DE NIMIC SI FARA DUMNEZEU CE ESTI…Nu mi se merita sa ma cobor la nivelul tau…Vrei sa va facem plecăciune,va facem.Voi demara operatiunea curand “Ridicarea unei statui Veorica-zeul medical al înjurăturile si raului”statuie dar ….DE RAHAT!!!Nume de persoane decedate nu-ti dau pentru că la o simplă căutare numai pe site-ul asta găsești o groază de cazuri prin care iti închid gura oricand…La gara cu tine si la UPU BAIA MARE dragi satmareni decat pe mana unuia ca asta!!!

    • veorica Răspunde

      Adinutza-sugi puta, nu mi-ai raspuns la intrebari, deci esti o JIGODIE care doreste doar sa faca rau,tot jignesti fara sa dai macar un nume pe care l-am cerut.
      Poti sa te muti in Baia Mare cu toate rudele tale care i-o sug lui dragnea
      Se spune ca sa nu folosesti numele lui Dumnezeu in desert, tu asta faci JIGODIE

  16. Profu Răspunde

    Veronica. Daca nu -ti convine sa faci incest cand jignesti pe cineva,sa faci de fiecare data cand deschizi gura.

    • veorica Răspunde

      Adinutza-sugi puta, nu mi-ai raspuns la intrebari, deci esti o JIGODIE care doreste doar sa faca rau,tot jignesti fara sa dai macar un nume pe care l-am cerut.
      Poti sa te muti in Baia Mare cu toate rudele tale care i-o sug lui dragnea
      Se spune ca sa nu folosesti numele lui Dumnezeu in desert, tu asta faci JIGODIE

    • veorica Răspunde

      profu, tu faci incest cu mama ta,cred ca si cu sora ta, dintr-un incest ai iesit si tu

  17. Adinutza Răspunde

    Dragnea ti-a mărit TIE,salariul asa ca suge-i tu lui p…a,gunoi de om ce esti…Ratatule…PS:Sunt libere și ouăle lui(Dragnea)daca le dai tuturor sa suga p…a.Mananca-le ca oricum se apropie Paștele…LA GARA CU TINE TARANULE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.