Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

LIVE. Greva la Electrolux. Cartel Alfa a sesizat Ambasada Suediei. Pregătiţi pentru o lună de proteste

Greva la Electrolux. Cartel Alfa a sesizat Ambasada Suediei la Bucureşti. Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a trimis o scrisoare conducerii companiei din Suedia şi ambasadei Suedia din Bucureşti. Anunțul a fost făcut în această dimineață de către secretarul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle.

În scrisoare el a arătat că muncitorii cer 3 euro/zi, iar conducerea a promis doar 1 euro, la care se adaugă o primă de prezenţă de 1 euro, condiţionat însă. Astfel, la un salariu de circa 400 de euro se cere o creştere de 70 de euro/lună.

Deși se află în cea de-a patra zi de grevă, sindicaliştii nu au mai fost chemaţi la negocieri. Utima negociere a fost luni, şi a durat 3 minute.

“Dacă doriţi să aflaţi acum o noutate, vă spun că nu avem!”, a spus Vasile Dârle.

Preşedintele Cartel Alfa Satu Mare, Sorin Faur, a precizat că sindicatul va chema zilnic compania la negocieri. Acesta este şi rolul protestului, nu să stea în stradă.

Muncitorii au declarat că sunt pregătiţi pentru o lună e proteste! Dacă va fi nevoie, va fi organizat şi un marş prin oraş.

8 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    pai ambasada suediei e ocupata sa dea medalii lulutei ,nu le pasa lor de muncitorii romani

  2. Gheorghe Răspunde

    Crezi ca esti hazliu?Domnule,in primul rand ar trebui ca cei ce vin sa cerseasca voturi de la satmareni (indiferent de culoarea politica)sa fie primii interesati de situatia acestor muncitori care se lupta pentru drepturile lor salariale.Da sa vezi promisiuni,da sa vezi ploconeli,da sa vezi politicieni pe la biserici in timpul campaniilor electorale cum se mai afiseaza cu familiile(cu toate ca multi dintre ei fiind niste cu…ari)!!!!Ca ramele se tarasac pentru un nenorocit de vot,da daca vor ajunge si ei(politicienii si aspirantii la lenevie)unde nu au visat neam de neamul lor.De ce nu vine nici un partid politic sau parlamentar de satmer langa acesti oameni….de ce nu se intereseaza nimeni de ei???Sa va spun eu???Ii doare fix in pix de muritorii de rand.Suntem pentru ei doar niste votanti si platitori de taxe sarmani de care se folosesc doar cand au ei ne voie.Punct!!

  3. Adrian Cozma Răspunde

    Daca ati avea productivitatea din Suedia, ati primii salarii ca in Suedia!

    • x-ulescu Răspunde

      stimati muncitori , asta va face in continuare lenesi , neinstruiti , sa va bucurati ca suedezu va lasa sa intrati in fabrica si nu va cere bani ca sa lucrati pentru ei…in rest ciocu mic bucurati-va cu firimiturile,,ca asta e doctrina liberala

    • Rodica Răspunde

      Nu mai bine ai da o fuga pana in Suedia mataluta , stai acolo vreo 40 de ani si dai randamennt si productivitate , pe urma te întorci si ne spui cum a fost ? Asta daca mai apuci sa te întorci , daca nu , lasa-ne-n durerea noastra , inteligentule ce esti !

  4. john Răspunde

    MAI COZMA MAI DU-TE TU IN PLM DE JEG CE ESTI . N-AI PIC DE RUSINE.

  5. abrevieri la tot pasu' Răspunde

    @Adrian Cozma, care productivitate in suedia, ca aia nu au mai au fabrici de productie acolo (in afara, poate, de R&D, daca o mai tin acolo si p-aia). nu-si permit sa aiba fabrici in suedia, ca sulea spataru suedez nu vine sa munceasca acolo pe 400 de euro…decat poate sa intre in fabrica si sa le dea buna ziua sefilor, apoi se duce acasa si la sfarsitu’ lunii isi ia banu’…cam atat ar face un suedez intr-o fabrica electrolux din suedia pentru 400 de euro…precepot?
    si inca ceva, prin comparatie, electrolux are fabrica de productie/asamblare in US. stii care e salaru’ la banda acolo? vreo 2000 USD (salar mic pentru tara aia, asta ca sa nu crezi ca nu e politica companiei), adica pe undeva pe la 8300 ron, fara beneficii. asa ca productivitatea nu are nicio legatura, e vorba de eficientizarea costurilor de productie: vii prin estu’ europii, angajezi mana de lucru ieftina si tragi de ei cat poti. hei-rup si li se rupe!

  6. APOSTOL MARIAN Răspunde

    În această zi de sărbătoare a femeilor din lumea întreagă, transmit un gând bun, împreună cu urări de sănătate, fericire și mult noroc, femeilor de la SC SAMUS Electrolux Satu Mare, care, în aceste zile, își strigă disperarea, protestând împotriva nemerniciei unor indivizi care se cred stăpâni pe viața și destinele lor! La multi ani, doamnelor! Vă doresc să fiți învingătoare ACUM, și în fiecare moment din viața voastră!
    Marian APOSTOL
    Cartel ALFA Caras Severin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.