Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

FOTO. Ministrul Gabriel Leș, întâlnire cu secretarul britanic al Apărării

Ministrul Apărării, Gabriel Leș a avut o întâlnire cu secretarul britanic al Apărării, Gavin Williamson. Cei doi au discutat despre excelenta colaborare dintre cele două state în cadrul Parteneriatului Strategic și au semnat Memorandumul de înțelegere privind cooperarea româno-britanică în domeniul apărării.

Întâlnirea dintre cei doi a evidenţiat angajamentul constant şi solid al Marii Britanii în România, a cărui consistență este vizibilă în mod deosebit la implementarea măsurilor NATO destinate consolidării flancului estic, potrivit Ministrului Gabriel Leș.

„Am mulțumit pentru contribuţia Forţelor Aeriene Regale britanice la misiunile de poliţie aeriană consolidată de pe teritoriul ţării noastre, salutând totodată decizia Marii Britanii de a relua această misiune începând cu 2021.

Am evidențiat necesitatea consolidării relației transatlantice, întrucât securitatea Europei nu poate evolua optim fără o legătură transatlantică funcțională și robustă. La rândul său, Secretarul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a subliniat rolul proeminent pe care România îl are în regiunea Mării Negre, arătând că, printr-o cooperare strânsă cu țara noastră, întregul flanc estic al Alianței va fi întărit”, a precizat Gabriel Leș.

Secretarul britanic al Apărării, Gavin Williamson și Ministrul Apărării, Gabriel Leș au semnat un Memorandum de înțelegere româno-britanică.

„Întrevederea a reprezentat o oportunitate pentru a semna Memorandumul de înțelegere privind cooperarea româno-britanică în domeniul apărării. Documentul creează cadrul propice pentru o dezvoltare substanțială a relației bilaterale.

Amândoi am fost de acord că trebuie să continuăm acordarea de sprijin activ partenerilor din regiunea Mării Negre. Astfel, este oportun ca state precum Republica Moldova, Ucraina și Georgia să primească asistență în eforturile lor de a-și dezvolta capacitățile de apărare”, transmite Ministrul Apărării, Gabriel Leș.

Foto: Ministerul Apărării UK

3 comentarii

  1. Bubu Răspunde

    La vastele cunostinte de limbi straine ale pocaitului, noroc de translatori, ca mai trebuie si ei sa manance o paine, altfel se intelegeau de-i dureau mainile!

  2. Nae Răspunde

    Inteebati-l daca stie care este calibrul standard NATO . O sa muriti de râs …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.