Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO/VIDEO. A treia săptămână de grevă la Electrolux. Cont de solidaritate pentru protestatari

Protestul de la Electrolux a intrat astăzi în a treia săptămâna. Muncitorii s-au adunat din nou în fața fabricii în această dimineață și au scandat împotriva conducerii, anunțând totodată că nu vor ceda și sunt deciși să meargă până în pânzele albe. Liderii de sindicat au declarat că se va deschide un cont de solidaritate, prin care sindicaliștii vor depune bani pentru a sprijini protestatarii rămași fără salarii.

În această dimineață, luni, 18 martie, greva generală de la Electrolux a intrat în cea de-a treia săptămână. Cu toate că lucrurile nu s-au schimbat nici până astăzi, protestatarii nu renunță și sunt mai deciși ca niciodată să continue greva. În sprijinul acestora vin și sindicaliștii, prin deschiderea unui cont de solidaritate cu angajații. Pentru început, Organizația Cartel Alfa va contribui cu 700 de lei, prin Organizația din Caraș-Severin (500 lei) și prin președintele Filialei Caraș-Severin, Marian Apostol (200 lei).

,,Mai mult decât atât, am văzut declarația unor pensionari din țară care sunt dispuși ca lunar să cedeze sume la nivelul la care își permit în contul de solidaritate. Pentru prima dată un lucru ce nu s-a întâmplat niciodată în România. Le mulțumim pe această cale”, a declarat secretarul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle.

Greva generală va continua toată săptămâna, ba mai mult, la mijlocul acestei săptămâni va avea loc și un marș prin oraș.

 

14 comentarii

  1. Andrei Răspunde

    Cum adica se deschide cont de solidaritate?
    Nu trebuiau sa fie bani pusi deoparte din contributiile lunare?
    Pentru ce se plateste lunar 20 lei/de muncitor la sindicat?
    Faceti un calcul:20*400(de muncitori-cati sunt acuma in greva)*12(luni)= aproximativ 20 de mii de euro pe an! ce a facut sindicatul cu acesti bani?

    • Florin Răspunde

      Pungi de Craciun, ajutoare sociale, cate un chef la o sarbatoare. Adica ce fac, aproape, toate sindicatele…cu banii, la presiunea membrilor. Dar, tu, cred, ca esti dintre limbricii aia ce stau la locul de munca …. si vrei sa pari destept. Dapai asculta la mine: esti un bou!

  2. x-ulescu Răspunde

    sa-si ia toate avizele pentru mars , ca numai liberalii pot intra cu trasura in oras desi este interzis si politistii locali dorm

  3. Reality Răspunde

    Apr.400 de Muncitori cu aproximativ 1700 de lej salar cat primesc acuma =~680000.de Lej
    Cand va intra in cont atata bani daca numai cu asa suma mica contribuie????

  4. Adrian Cozma Răspunde

    Cretini

  5. Garuboz Răspunde

    Mai x-ulescu tu nu vezi ca devii enervant de caraghios parca esti o placa stricata de repeti aceiasi chestiune la fiecare articol la care comentezi?Stii ceva pupa-l in cur pe idolul tau omul cu dinti de grebla.

    • x-ulescu Răspunde

      ma bucur ca va enervez !!! dar totusi cum au intrat in oras cu caruta desi este interzis ,politistii locali ce fac , ?

  6. sm Răspunde

    Nu vă enervați! Omul are idei puține…. și fixe!

  7. apollo Răspunde

    x-ulescu pricepe odata pentru totdeauna ca respectiva trasura a avut cu acea ocazie autorizatie de la primarie…cei asa de greu de priceput? Sau nu stii ca Politia Locala e subordonata primariei!?

    • x-ulescu Răspunde

      unde se poate verifica treaba asta ? publicati-o sa o vedem , data emiterii semnatura etc.
      ca plotia locala este subordonata primariei ( alianta pnl + udmr ) se vede , altefel il amendau pe carutas ( ca eu nu cred ca avea autorizatie )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.