Ultima actualizare: azi, 21:16
Locale

INVITAȚIE. Primul hram al Parohiei Bunavestire! Biserica ridicată dintr-o ruină

Parohia greco-catolică Bunavestire din municipiul Satu Mare sărbătorește primul său hram, duminică, 24 martie, începând cu ora 17.00, fiind invitați să participe toți sătmărenii, indiferent de confesiune.

Biserica Bunavestire se află pe strada Clăbucet, nr. 10, în Cartierul Carpați 1 (în apropierea restaurantului Tei).

Programul este următorul:

Ora 17.00 – Liturghie
Ora 18.30 – Masă frățească

Din ruină, loc de rugăciune. Scurt istoric al Bisericii Bunavestire

Pe locul în care duminică, 24 martie, va avea loc primul hram, cu mulți ani în urmă, se afla o ruină, o centrală termică abandonată. Asta nu a fost, însă, o piedică pentru Gheorghe Simion, preotul vizionar, ce și-a propus să transforme zona dezolantă într-un loc de rugăciune.

După ce, timp de 20 de ani, centrala termică a fost depozit pentru mizerii și refugiu insalubru pentru oamenii străzii, preotul Simion a construit pe acel loc o biserică cu un nume sugestiv. În cartierul sătmărean a revenit, astfel, speranța!

Drumul până aici a fost anevoios. În anul 2011, preotul a primit clădirea în folosință, în mod gratuit, după care a mai fost nevoie de doi ani până să primească avizele. Au urmat, apoi, mulți ani cu lipsuri financiare, lucru care a împiedicat construirea rapidă a bisericii.

Lucrările continuă și astăzi, și nu sunt ușoare, însă țelul ce și l-a propus îi dă speranță și încredere preotului ce, indiferent de piedicile avute până acum, și-a continuat drumul cu demnitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.