Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Magyar Lóránd: Mai puține promisiuni, mai multe fapte – construirea autostrăzii de la est la vest!

În declarația sa politică „Autostrada promisiunilor” citită miercuri dimineață în plenul Parlamentului, deputatul sătmărean Magyar Lóránd a cerut o strategie coerentă de construcție a autostrăzii.

În privința autostrăzilor, România nu a intrat încă în Europa: România deține numai 776 de kilometri de autostradă, din care 100 de kilometri moștenite dinainte de 1989. Bucățile de autostradă utilizabile nu sunt coerente, sunt doar niște cioturi lungi de doar câteva zeci de kilometri. Drept comparație, Ungaria, o țară cu o suprafață mult mai mică, a deținut, în anul 2016, 1924 de kilometri de autostradă, Polonia – 1640 kilometri, Croația – 1310 kilometri, iar Cehia – 1222 de kilometri.

 „Autostrăzile Transilvaniei, Modovei, Nordului, Unirii sunt deocamdată doar la stadiu de proiecte, ori la cel de proiecte începute, dar întrerupte după 15 minute de lucru. Bineînțeles că vina este colectivă, a tuturor Guvernelor de după 1989, a tuturor miniștrilor Transporturilor de după Revoluție. În loc să căutăm vinovați, mai bine am căuta soluții. Să stabilim măcar o strategie coerentă, să nu mai construim ”cioturi” de autostrăzi. Și mai ales să construim autostrăzi de la Vest la Est. Iar vestea bună este că există fonduri europene pentru așa ceva, în timp ce cofinanțarea internă s-ar putea realiza din diverse fonduri”, a precizat Magyar Lóránd în declarația sa politică.

Pentru a face accesibilă rețeaua de autostrăzi est-vest populației din România, un sprijin însemnat este oferit de Guvernul Ungariei, care va prelungi autostrada M3 până la de punctul de trecere al frontierei de la Petea.

„Ar trebui începute cât mai curând discuțiile cu partea maghiară, aducându-le la cunoștință care va fi drumul de legătură cu România”,  a mai declarat deputatul parlamentar.

7 comentarii

  1. Tesó Răspunde

    “Drept comparație, Ungaria, o țară cu o suprafață mult mai mică, a deținut, în anul 2016, 1924 de kilometri de autostradă.”

    No, da ce so intamplat? Vo furat romanurile autostrazile? 400 de kilometere de autostrada unde a disparut?

    https://en.wikipedia.org/wiki/Highways_in_Hungary

  2. Tesó Răspunde

    Si statul Maghiar mare hotoman!!! https://youtu.be/G4d9hSB4heE?t=782
    De ce nu vorbeste tu si despre asta?!

    • Norick Răspunde

      Héj Tesó , da’ spune tu la mine ce naiba are link-ul cu stirea asta??? ?
      P. S. Esti dator cu o bere, ca am vizionat filmul asta de nota 3 complet… ? ? ?

  3. Tesó Răspunde

    Si statul Maghiar nu prelungeste autostradul pana la Szatmar. Ci face un gyorsút care va fi plinuri de sensu giratorii fix ca drumu Careiului. https://en.wikipedia.org/wiki/Highways_in_Hungary#Fast_roads

  4. Tesó Răspunde

    In concludere Ungurele politician din Romania mare mincinosule. Nu mai bun decat tradafiru piros.

  5. Rodica Răspunde

    Ai zis un mare adevar – vina este a tuturor guvernelor de dupa 1989 ! Da nu-i asa ca udmr-ul n-a fost de loc la guvernare ? N-a avut ministri , secretari de stat ….. ! N-ati votat decat ce era strict interes national , in rest v-ati luptat cu ……zmeii , coruptii , hotomanii , mincinosii ! Ati pus ….umarul la constructia Romaniei moderne , in toate guvernarile ! Hai , baga-te-n seama , ca doar se apropie europarlamentarele ! Da grija mare , sa nu patiti si voi ca ….tatucul vostru Orban in Parlamentul European ! Ipocriti ce sunteti (la fel ca toti politicienii ) !

  6. Gigi Răspunde

    Nu inteleg de ce va luati de el…Ce cere el acolo este in interesul tuturor satmarenilor. Si ce daca va fi “doar” un drum expres ? Va avea 2 benzi pe sens, nu va trece prin localitati, limita de viteza 110 (suficient) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.