Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Ministrul Muncii vine la Satu Mare! Se încearcă rezolvarea conflictului de la Electrolux

Ministrul Muncii și Justiției SocialeMarius-Constantin BUDĂI va veni mâine, 28 martie, la Satu Mare cu scopul de a încerca găsirea unor soluții de rezolvare a conflictului de muncă de la societatea comercială Electrolux România.

Ministrul va avea o primă întâlnire, cu reprezentanții sindicatului Electrolux de la ora 10:00 în biroul prefectului județului Satu Mare, Darius Filip. 

În grevă de 18 zile

Muncitorii de la Electrolux, au intrat luni în cea de-a patra săptămână de grevă și au ajuns astfel într-o situaţie tot mai dificilă. Ei se mobilizează pentru a dona sânge în schimbul tichetelor de masă primite. Preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, a precizat că muncitorii trec prin vremuri grele mai ales din punct de vedere financiar. O propunere discutată a fost aceea ca oamenii să doneze sânge pentru a primi tichete de masă, asta după ce muncitorii nu și-au primit nici până astăzi tichetele de masă.

Mai mult, sindicaliştii de la Electrolux pregătesc un miting în faţa Inspectoratului Teritorial de Muncă din Satu Mare, nemulţumiţi de răspunsul primit cu privire la sesizările depuse în legătură cu neacordarea tichetelor de masă. Preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, le-a spus muncitorilor că se insistă mai departe ca ITM-ul să îşi facă treaba iar dacă nu se ajunge la o soluţie problema se va muta în instanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.