Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Tumoră de 1,5 kg, extirpată cu succes. Sătmăreancă, salvată de medicii din Baia Mare

La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare a avut loc o intervenție chirurgicală complexă, soluționată cu succes de specialiștii unității. Medicii băimăreni au salvat astfel o sătmăreancă în vârstă de 62 de ani, după ce au reușit să extirpeze o tumoră de peste un kilogram.

,,Este vorba despre o pacienta de 62 de ani, din judetul Satu Mare, care a fost trimisa in sectia de Chirurgie Toracica pentru o formatiune tumorala intratoracica dreapta. S-a intervenit chirurgical in anestezie generala, cu intubatie selectiva. Intraoperator, am identificat o formatiune tumorala giganta care ocupa doua treimi din hemitoracele drept, extrem de hemoragica. Impreuna cu colegul meu, dr. Marius Urcan – medic primar chirurgie toracica, am reusit excizia acestei formatiuni in totalitate“, a explicat medicul Giuliano Petrut, medic primar chirurgie toracica in cadrul Spitalului Judetean din Baia Mare.

Complexitatea cazului a constat in dimensiunile mari ale formatiunii tumorale – aceasta avand un diametru de aproximativ 25 centimetri si o greutate de 1500 grame, dar si a numeroaselor vase de neoformatie intra si peritumorale.

Conducerea celei mai mari unități spitalicești din județ a anunțat că evoluția postoperatorie a fost favorabilă, pacienta fiind supravegheată în secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Sursa – axanews.ro

 

5 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Bă analfabeților, să “extirpeze”?
    Poate vă “extirpează” vouă prostia din cap!
    Medicii băimăreni au reușit să EXTIRPE tumoarea respectivă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.