Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Restricții de circulație în municipiul Satu Mare, cu ocazia Zilei Maghiarilor

În contextul desfășurării a mai multor evenimente în spaţiul public în perioada 15-16 martie, cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare împreună cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare vor acţiona în sistem integrat pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, la nivelul judeţului Satu Mare, cu ocazia activităţilor care se vor desfăşura în municipiile Satu Mare şi Carei, în oraşele Tăşnad, Livada şi Ardud, şi în comuna Lazuri.

Misiunea jandarmilor, poliţiştilor şi a pompierilor este de a menţine un climat de linişte publică, la nivelul judeţului Satu Mare, de a asigura protecţia participanţilor la manifestaţiile de comemorare şi deplasarea acestora în condiţii de siguranţă, precum şi buna desfăşurare a tuturor activităţilor cetăţeneşti şi instituţionale, din localităţile menţionate.

Având în vedere manifestările de amploare organizate la nivelul municipiului Satu Mare, pentru siguranţa participanţilor la manifestări, dar şi pentru a celor din trafic în intervalul orar 16.00 – 18.30 vor fi aplicate restricţii de circulaţie în următoarele zone:

  • Accesul în Piaţa Libertăţii va fi restricţionat începând cu ora 15,45 dinspre străzile Horea, Calea Traian şi Ştefan cel Mare;
  • În continuare, după ora 16,00 vor fi aplicate restricţii de circulaţie pe străzile adiacente bulevardului Ştefan cel Mare – strada Iuliu Maniu, strada Marsilia, strada Ioan Slavici, strada Ceahlăului şi strada Rândunelelor până la Piaţa Eroilor Revoluţiei, unde în acelaşi interval orar vor fi aplicate restricţii de circulaţie în zona parcului.

Pentru prevenirea incidentelor sau a faptelor antisociale şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor, Jandarmeria Satu Mare face următoarele recomandări participanţilor:

  • să manifeste un comportament paşnic şi civilizat şi să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice sau organele de ordine;
  • să nu se implice în acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni;
  • să nu promoveze mesaje cu caracter xenofob, rasist, şovinist;
  • să nu introducă sau să aibă, în timpul adunărilor publice, băuturi alcoolice sau obiecte contondente ce pot pune în pericol siguranţa participanţilor.

Sursa – Jandarmeria Satu Mare

 

 

 

 

 

 

17 comentarii

  1. mae Răspunde

    sarbatoritii la voi in hungaria,nu avem nevoi sa defilati pe pamint romanesc,

  2. Adinutza Răspunde

    La Budapesta cu voi.Sarbatoriti acolo cât vreți…

  3. Rodica Răspunde

    E vreo competitie hipica de vin husarii sau nu-i mai tin picioarele de-atata drum, din Asia? Nu-i asa ca n-aveti drepturi in Romania ? Nu- i asa ca sunteti marginalizati si ingraditi? Nu-i asa ca nu va puteti manifesta fatis patriotismul fata de Ungaria ? Nu-i asa ca nu ofensati si n-aduceti jignire romanilor si Romaniei? Nu-i asa ca tricolorul romanesc n-are ce cauta in manifestarile voastre? Nu-i asa ca sunteti loiali, dar nu Romaniei ?

    • y Răspunde

      @Rodica. Am mai scris-o pe asta dar nu-i nimic, ne mai repetăm ca la școală. Nu-i așa stimabilă doamnă că ai și uitat ce am scris de 1 Decembrie 2018? Nu trebuie să fii de acord cu mine (chiar nici nu vreau asta) dar puțin, minim respect pentru alții. Știu că este greu dar încearcă. Please. Aceste comentariu și încă câteva recente nu-ți fac cinste. O zi bună.

      • Rodica Răspunde

        Ai dreptatae , pana-ntr-un punct – atunci când respectul vine din ameble parti , da ! Dar când se cere doar din partea unora si ceilalti uita lucrul acesta ….. Traim , totusi -INCA- in Romania ! Cred ca de bun simt (nu de altceva ) se cade sa mai alaturati si-un tricolor de-al Romaniei ! Si , daca ai observat , eu n-am adresat cuiva anume aceasta postare , am generalizat-o ; dar ai cazut singur in capcana – ti-ai insusit-o , asa ca trage singur concluziile ! Stii vorba – nu e pentru cine …..citeste , e pentru cine se nimereste ! Uite ca s-a nimerit ! Cu siguranta vei avea o zi buna , daca ….astrele vor ! In rest , imi doresc sa traiasca Romania cu toti cetatenii ei , care o merita !

        • y Răspunde

          Era simplu, doar să spui un “Sărbători fericite” și poate un “Sper să nu fie cu evenimente nedorite”, eventual. Dar nuuuu, tu insiști. Insistă dragă să vadă toată lumea cum ești și ce gândești. Este obositor să trăiești și să vezi în fiecare maghiar câte un potențial știi tu ce. Crede-mă nu este așa. Când o să înțelegi o să fii mai fericită. Eu nu văd un vecetudor în fiecare român. Cel mai bun prieten de-al meu e român-român, nici măcar nu este din Sătmar, nici nu știe ungurește. Dar gândește cu capul nu cu altceva. Calmează-te, și mâine va fi o zi.

    • Du-te acasa Faszika Răspunde

      Si uite asa se manifesta un imbecil, exact ca si tine. Nu le faci cinste ungurilor cu astfel de vocabular si cu certitudine nici noi nu te vom aprecia prea mult. A dracu’ blana pe tine, ca tare-ti mai clocoteste sângele in vine, iredentist mic ce esti! Na hat, haj ra magyarok! :))))

    • @Norick Răspunde

      Asta nu e nivelul adevaratului Norick…. presupun ca cineva foloseste din nou nickname-ul lui abuziv, probabil tot un mare dac ptr a crea conflict….. ;(

    • Norick Răspunde

      Nu-mi apartine comentariul de mai sus. Vre-un romanas mi-a furat. Chiar asa de jos nu cobor , nu-mi permite cultura… 🙂
      P.S. avand deja vechime din anii precedenti in zilele astea “fermecatoare” ma abtin de comentarii – deci daca nu sunteti in stare sa gasiti un nick care va caracterizeaza le puteti fura al meu si sa le folositi cu sanatate…:-)
      Peace ! 😛

    • Rodica Răspunde

      Pentru linistea ta , nu ma afecteaza absolut deloc ce-ai zis , in schimb ai scos la iveala tot ce-ai avut mai …..bun in caracterul tau ! N-ai facut decat sa-mi confirmi vorbele , cu limbajul folosit ! Felicitari ! Nu-i asa ca am avut dreptate ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.