Ultima actualizare: azi, 14:16
Locale

GALERIE FOTO. O tonă de tutun, descoperită la Vama Petea. Șoferul, reținut

O tonă de tutun a fost descoperită, ieri, la Vama Petea într-o autoutilitară ce transporta, aparent, detergent și balsam pentru rufe. Șoferul, în vârstă de 27 de ani, din județul Suceava a fost reținut pentru 24 de ore.

Din primele verificări, s-a constatat faptul că şoferul transporta, conform documentelor prezentate pentru control, detergent și balsam pentru rufe.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului. Astfel, printre marfa transportată, echipa mixtă de control a descoperit cinci paleți pe care se aflau mai multe cutii care conțineau tutun vrac pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta niciun document de proveniență.

În urma inventarierii tutunului descoperit a rezultat cantitatea de 1.012 kilograme, în valoare de 868.000 lei (aproximativ 184.000 euro).

Tutunul a fost ridicat în vederea confiscării, iar autoutilitara în valoare de 332.000 de lei a fost indisponibilizată la sediul Sectorului PF Petea în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a unui kilogram de tutun vrac, conform Codului Fiscal.

Totodată, faţă de cetăţeanul roman a fost dispusa măsura reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Liderii sindicali de la Electrolux, ameninţaţi: Se termină greva, şi intraţi voi în fabrică!

Liderii de sindicat de la Electrolux le-au transmis, astăzi, protestatarilor din faţa fabricii, că nu cedează chiar dacă asupra lor...

Închide