Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO&LIVE. Sindicaliştii de la Electrolux pregătesc miting în faţa Inspectoratului de Muncă

Sindicaliştii de la Electrolux pregătesc un miting în faţa Inspectoratului Teritorial de Muncă din Satu Mare, nemulţumiţi de răspunsul primit cu privire la sesizările depuse în legătură cu neacordarea tichetelor de masă.

Secretarul Cartel Afla, Vasile Dârle, le-a spus muncitorilor, la protestul din această dimineaţă, că se mai încearcă rezolvarea problemei astăzi, cu sprijinul prefectului Darius Filip, iar dacă nu primesc un răspuns concret va organiza un miting în faţa ITM-ului.

În tot acest timp, mai mulţi colegi de la Cartel Alfa din Bucureşti vor picheta sediul Ministerului Muncii, pentru a atrage atenţia asupra problemei.

“S-a mers prea departe nu ne vom mai opri aici. Să verifice ministerul muncii dacă suntem noi proşti sau sunt ei proşti”, a spus Vasile Dârle.

Preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, le-a spus muncitorilor că se insistă mai departe ca ITM-ul să îşi facă treaba iar dacă nu se ajunge la o soluţie problema se va muta în instanţă.

Amintim că muncitorii de la Electrolux  sunt în cea de-a 18-a zi de grevă.

7 comentarii

  1. insider Răspunde

    De la centru s-a cerut o situatie cu toate aragazele facute in satu mare si sa se raporteze care pot fi produse in Polonia. Deja incepe miscarea strategica de mutare a productiei. incet, incet, pana se inchide. Atunci o sa va angajati altundeva, unde n-o sa mai primiti nici atat cat aveti la electrolux. Treziti-va pana nu e prea tarziu! daca nu va convine, plecati naibi si lati-i pe altii sa isi pastreze locurile de munca! Nu moare Electroluxul de greva voastra. Oricum, aragazele sunt o categorie mica de produse, fata de altele produse de electrolux si care se vand mai bine. Dar Satu Mare o sa cam sufere fara o fabrica.

    • Realist Răspunde

      Ce analiză tîmpită, de cretin antiuman, după bibilica ta infimă, oameni să renunţe la drepturile lor, și să cedeze șantajului cu mutatul producţiei, foarte bine, să o mute, și să știe și alţi investitori că vor trebui să respectte drepturile muncitorilor, că aceștia nu pot fi trataţi ca niște sclavi!

  2. Jo Răspunde

    Oare de unde ești tu asa bine informat? În Polonia nu cu 14 – 15 milioane se plătește un muncitor. Stai liniștit no sa închidă niciodată. PS Dacă închide se primesc salarii compensatorii deci s-o inchida

    • alt realist Răspunde

      Numa sa nu luati teapa, la inchidere, ca la Nestle, in Timisoara. ca daca pleaca, e bun plecat, se duce din tara si il pupi in fund. Nestle a inchis, la sfarsit de april pleaca si nu dau salarii compensatorii.

      Angajaţii fabricii Nestle Timişoara vor protesta în faţa sediului central al companiei şi ameninţă cu greva foamei
      Angajaţii fabricii Nestle Timişoara vor protesta vineri în faţa sediului central al companiei din Bucureşti şi susţin că, în cazul în care nu vor primi pachetele compensatorii solicitate, unii dintre ei vor intra în greva foamei, se arată într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, remis, miercuri, Agerpres.
      Foto: Shutterstock

      „În semn de nemulţumire faţă de refuzul continuu al reprezentanţilor companiei de a da curs cererilor sindicatului privind acordarea unor pachetelor sociale compensatorii, la fel că în alte state membre ale Uniunii Europene, sindicatul împreună cu federaţia organizează un protest la sediul central din Bucureşti”, se arată în comunicat.

      Acţiunea va avea loc între orele 10:00 şi 12:00.

      Dacă cerinţele sindicaliştilor nu vor fi onorate, aceştia precizează că se va trece la acţiuni extreme ale unor reprezentanţi ai sindicatului din companie, care, la o dată ce va fi anunţată ulterior, vor intra în greva foamei.

      Acţiunile au început în data de 12 martie, când toţi angajaţii au purtat banderolă la mâna în semn de protest, iar din data de 18 martie, zilnic, între orele 15:00 şi 17:00, în faţa fabricii se scandează împotriva companiei şi a faptului că factorii de decizie din România sunt neputincioşi şi dezinteresaţi în faţă de acţiunilor de distrugere a companiilor şi a locurilor de muncă.

  3. Dan22 Răspunde

    Un grup de 400 de oameni fara vointa proprie, naivi, necunoscatori de realitatea in care traiesc, se lasa manipulati de 3 sindicalisti si alti cativa lideri sindicali de sectie.
    La care firma din SM cu capital strain ati vazut voi crestere salariala de 20% de la un an la altul? Fabrica Electrolux SM a oferit 5% +150 bani de prezenta , ceea ce la un muncitor simplu inseamna o crestere salariala de 10%. Sunt convins ca este mai mult decat orice alta cretere oferita de orice alta firma mare gen DRM,Zollner.
    Ca presedinte sindicat @Faur sa spui in gura mare si sa inciti la ura catre cei ce au ramas sa lucreze si sa le cataloghezi drept “tradatori” este o ticalosie de nedescris.
    Oamenii aceea la randul lor cotizeaza la sindicat la salarul d-lui Faur, faptul ca au fost mai destepti si n-au semnat acestei actiuni sortit mortii de la inceput nu este egal cu tradator ci mai degraba oameni destepti cu gandire realista.
    Foarte de acord cu @Insider,
    @Jo, naiv ca grevistii, salarile compensatorii ar compensa 1-2 ani diferenta dintre salarul de la Electrolux cu cel al uni de la DRM plus lucru in 3 schimburi, +fuga la fumat pentru a fuma o tigara in 5 minute, timp in care este inclus si fugitul deci ramai cu 3 minute sa-ti mananci tigara etc. Deci vai de cei care cred ca in alte locuri gardul este din “carnati”
    Daca sindicatul tot se refera la acea mare unitate si solidaritate de ce nu isi plateste grevistii din fondurile proprii din banii sindicatului Electrolux + sindicat CartelAlfa ?
    De ce apeleaza la strangere de fonduri?
    Pana aici tine unitatea si solidaritatea…. vorbe in vant… pe seama a 400 naivi manipulati pentru cine stie ce interese ce sunt in spatele acestei greve bine mascate.

    • Anti-Dan Răspunde

      Cum îţi permiţi tu postac plătit să spui că acei oameni nu au voinţă proprie, că sînt manipulaţi de cineva, in ce calitate ai făcut analiza aceasta, i-ai chestionat pe fiecare în parte, le ști durerile, necazurile, crezi că au ieșit în stradă de fericire, iar analogia intre salarile de la Electrolux-Zolnner-DRM, mi se pare tîmpită, oameni aceștia sînt cetăţeni europeni și au drepturi, pe care pot să le ceară, nu numai obligaţii care să le fie impuse!

  4. cârcotaş Răspunde

    Mi s-ar părea de bun simţ ca orice pălmaş din ţara asta să-şi menţină cel puţin poziţia salarială faţă de salariul mediu pe ţară unde Electrolux stătea bine.Acum dacă s-a ,,dat” la bugetari sigur că vor toţi,că toţi merg la aceeaşi piaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.