Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Al treilea pod se licitează din nou. Aproape 150 milioane lei, fără TVA

Licitația pentru al treilea pod peste râul Someș, amplasat pe str. Ștrandului, a fost reluată de către Primăria Satu Mare. Dacă data trecută valaore estimată era de 94.003.927 lei fără TVA, și nu s-a prezentat nimeni, acum valaorea este de 141.794.420 lei.

“Podul prevăzut peste râul Someş face legătura între Bd. Independenţei, cartier Gelu de pe malul stâng şi Bd. Henri Coandă de pe malul drept, şi se suprapune peste str. Ştrandului. Podul amplasat în continuarea străzii Ştrandului va prelua o parte importantă din traficul ce se desfăşoară între zona de nord şi zona de sud a municipiului Satu Mare, reducând considerabil traficul actual de pe podul Decebal. Noul pod oferă şi posibilitatea preluării traseului drumului european E 81 care în prezent se desfăşoară pe podul Decebal. Legătura între podul peste Someş şi viaductele prevăzute în continuarea podului cu cele 2 bulevarde (Bd. Independenţei şi Bd. Henri Coandă) se realizează prin intermediul rampelor, delimitate cu ziduri de sprijin. Valoarea estimata a lucrarilor este de 141.794.420,00 lei fără TVA”, se precizează în documentaţie.

Licitaţia de anult recut a fost anulată din cauza faptului că nua fost depusă nicio oferă.

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat că deşi s-au interesat mai multe firme serioase pentru această lucrare, nimeni nu s-a înscris, din cauza faptului că partea documentaţiei care prevede costurile cu muncitorii nu mai este actuală, ca urmare a modificărilor salariilor făcute de Guvern. Practic, proiectul a fost întocmit în anul 2017 pe baza salariilor de atunci, iar între timp Guvernul a majorat foarte mult salariul minim în domeniul construcţiilor. Firmele au solicitat clarificări suplimentare dar tot nu au putut întocmi documentaţia.

Ofertele pot fi depuse până în 8 mai.

5 comentarii

  1. a Răspunde

    Daca se anuleaza din nou, pe cine vir da vina?

  2. Cârcotaș Răspunde

    Pun rămășag ca nici de aceasta data NU se prezintă nimeni la licitație ( firme cu adevarat serioase si cu experiența!) !!! Am spus acest lucru si data trecută : nu poti fi rupt in cur si cu aere ! Soluția este una foarte complicata si costisitoare ! Satu Mare NU avea nevoie de o capodopera de arta, ci de un pod bun si funcțional !

    • y Răspunde

      De data asta sunt perfect de acord. Soluția aleasă plină de “aere” nu are nici o treabă cu realitatea. Tipul acesta de pod se folosește în condiții grele de fundare și în cazul solurilor nămoloase (de ex. podul Erasmus din Rotterdam). Am și avut ocazia să vizitez obiectivul. Dar nu intru în detalii că iar aflu de la alții că-s prea deștept. Ce mă deranjează este că se tot insistă cu prostia asta. Problema este că la toate lucrările importante ne legăm la cap cine nu trebuie.
      PS. Înainte de a mă contrazice careva să știți că sunt în temă. Pe una din diplome scrie inginer CH și nu e de la Spiru Haret. Dar am spus și unde trebuie că nu e bine așa dar văd că a fost degeaba.

      • matroz Răspunde

        @y:felicitări!Chiar ma bucur când văd postări realiste și nu înjurături !Primaria ori nu are primar ori nu are angajați cu mintea la purtător!

  3. Nha Răspunde

    Daca le dau un ciubuc italienilor de la centura il fac ei intre schimburi , desi nu se poate spune despre ei ca ” rup hamul” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.