Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Caravana boicotului vine la Satu Mare! Sindicaliştii din ţară trimit bani pentru grevişti!

Caravana boicotului vine la Satu Mare. Preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, a spus la protestul din această dimineaţă că cel ce doreşte să distrugă fabrica de la Satu Mare este chiar directorul instituţiei, Dietmar Blomer.

“Eu cred că dl. Bloemer este cel care doreşte să distrugă această fabrică. Eu cred că dacă Electrolux de la Stockholm vrea să încheie această grevă de la Satu Mare trebuie să îşi pună un alt om care să negocieze cu noi. Aceasta va fi o altă cerinţă”, a spus Faur.

El i-a întrebat pe sindicalişti dacă sunt de acord cu cerinţa ca Blomer să fie schimbat din comisia de negocieri, iar toţi au spus în cor: DA.

 “Până când nu ne oferi sumă fixă, nu avem ce negocia cu ei!”, a transmis tranşant Faur, el având susţinerea muncitorilor.

Sorin Faur a spus că luni dimineaţa va ajunge la Satu Mare caravana boicotului, formată din reprzentanţi Cartel Alfa din ţară, urmând să se deplaseze la marile magazine de electronice şi a le spune oamenilor să nu cumpere produsele Electrolux. Caravana va porni ulterior de la Satu Mare şi va pleca spre Bucureşti, urmând să protesteze în faţa ambasadei Suediei.

“Spui în comunicate de presă că vrei dialog şi pe cealaltă parte ne dai în judecată că e greva e nelegală? Se pare că sunt două lumi separate”, a arătat revoltat liderul sindical.

Conducerea Samus a mai împărţit bani la greviştii care au probleme financiare serioase. Banii provin de la filialele Cartel Alfa din ţară pentru ajutorarea muncitorilor.

“În fiecare zi o să scoatem 10.000 de lei şi o să împărţim la cei care au necazuri. Banii vin din teritoriu şi încep să vină din ce în ce mai mult. Încercaţi să rezistaţi. E păcat ca după atâta timp să cedăm!”, a punctat Sorin Faur.

21 comentarii

  1. Livian Răspunde

    Conducerea din Satu Mare joaca cum ii spun cei de la Stockholm. De asta trebuie sa fi tampit sa zici ca directorul de aici vrea sa distruga fabrica. maine o sa ziceti ca aia de la Stockholm vor sa distruga fabrica. Voi sunteti curati ca lacrima, inocentii lui peste! Sfanta prostie!

  2. IdaM Răspunde

    aveti grija cu bani aia ca au zis ca trebuie dati inapoi. e inprumut numai ca nu cer dobanda.

  3. Ioan Pop Răspunde

    Simplu. isi reduce Electroluxul activitatea, mai merge 3-5 ani apoi se inchide. 900 de someri. Din cauza ca nu mai au clientul de baza, alte fabrici locale, furnizori ai lui Electrolux, se vor inchide sau isi vor reduce productia. rezulta alti someri. Si cand treaba e asa, nu mai poti cere nu stiu ce salariu la alti angajatori. Deci piata fortei de munca in Satu Mare o sa aiba de unde alege si o sa va spuna ca mai are alti 10 la poarta care asteapta.

    • x-ulescu Răspunde

      Muncitorii . se pot angaja oricind la salariul oferit de electrolux , problema o sa fie pentru cei cu locuri caldute in electrolux , ca probabil nu vor mai prinde asa post .si vor fi obligati sa munceasca pe bune….deci stati linistiti ca nu se va inchide electroluxu !!

      • Andrei Răspunde

        x-ulescu, de ce nu se muta muncitorii daca spui ca isi gasesc de lucru pe cel putin aceeasi bani?
        Poate ca le place ca aici primesc al 13-lea salariu, ca fabrica e in oras si ajung in10 minute la lucru, poate ca au salarii mai mari decat in alte parti, poate ca totusi sunt mai respectati decat la alte firme.
        De ce nu le convine bonusul d eprezenta? pentru ca stim cu totii ca le place sa isi ia concediu de boala si sa stea acasa cand nu au chef de lucru, sau , cand prind o lucrare si merg sa zugraveasca la cineva acasa, sau cand apar muncile agricole…deci, cine e mai mare hot?
        Pacat ca sunt manipulati! Cu aceasta caravana, spune-mi tu mie cine are de pierdut?

  4. Calinescu Răspunde

    X-ulescule, tampit poti sa fii daca ai impresia ca cei de la tesa o duc bine! in primul rand, daca nu era TESA, voi nu aveati ce sa produceti! Te-ai gandit ca ala de la tesa, trebuie sa gaseasca solutii? te-ai gandit ca ala face desene de executie, vorbeste cu furnizorii sa vada daca si cum pot sa produca piesele? Te-ai gandit ca aia din productie nu produc acelasi aragaz de acum 20 de ani? Ca in fiecare an ies modele noi? Cine face dispozitive ca sa vi se usureze munca? Pentru toate astea , e normal ca ala care a facut minimum 17 ani de scoala sa aiba un salariu mai mare! Si, in cel mai bun caz salariul lui din 4 cifre incepe cu 3, nu cu 15 cum se vehiculeaza in presa! Nu fiti cretini si inghititi totul! Au venit sudistii sa inchida fabrica! de ce? pentru ca la ei in sud totul este inchis – asa de capabili au fost!

    • x-ulescu Răspunde

      fabrica nu o sa se inchida ! normal ar fi , ca cei care nu fac acum greva ,sa dea o declaratie ca NU doresc ca eventualele mariri negociate de grevisti,sa le primeasca si ei ,pentru ca ei sunt multumiti cu ce au acum
      Si asa conducerea mai face o economie

  5. inginer Răspunde

    Sa pui una din revendicari ca directorul fabricii ( care este numit de patronat si care il reprezinta) sa nu mai faca parte din comisia de negocieri este obraznicie. Daca ei cer ca “Faur” sa nu mai faca parte din comisia de negocieri? Tot ce se intampla acum pare o rafuiala personala intre liderii de sindicat si conducere.
    Oameni buni v-ati gandit la ceva?? Vin cei din sud ( care toti sunt ortodocsi) sa faca scandal de pastile catolice.
    Nu e normal ca in aceasta perioada sa rabufneasca atata ura si incitare la violenta. De ce nu faceti o comisie de negocieri formata din muncitori ( care-si stiu cel mai bine oful) ,fara lideri de sindicat??

  6. Calinescu Răspunde

    x-ulescu! Gresit, de doua ori!
    1 Fabrica poate sa se inchida! aici se fac freestanding-uri! Stii care e pretul unui FS? in jur de 250euro.
    O plita costa in jur de 200 euro! Gandeste-te cati oameni trebuie sa faca o plita si cati sa faca un aragaz! Ghici unde e profitul mai mare? Fabrica din SM este cea mai mica din grup, deci nu sunt asa mari costuri ca sa o inchida! Poate lumea a uitat ca in urma cu cativa ani s-a cumparat teren sa se faca o noua fabrica si sa aduca multe modele din germania si italia. tot atunci s-a facut greva iar grupul a decis sa construiasca fabrica in Polonia! Deci, nu te baza pe faptul ca nu se inchide fabrica! in springfield de ce s-a inchis?
    2 Cei care nu fac greva sunt multumiti cu acea oferta de marire de 5% plus asigurarea medicala! daca conducerea face un tabel cu cine e de acord cu acea oferta, sunst sigur ca 90% din persoanele care nu fac greva il vor semna!

    • x-ulescu Răspunde

      Mare lucru ..muncitorii vor gasi de lucru la celasi salar cei din tesa daca sunt asa destepti sigur vor gasi si ei .probabil mai mare.din anunturi de angajari se vede cererea maaare de tesisti.
      Si daca patronatul poate stinge conflictul daca-l de mite pe director probabil ca ar trebui sa o faca ,sigur nu va muri de foame..fabrici in lumea a3-a mai sunt ,director asteapta

      • y-ul Răspunde

        Draga x, de ce trebuie sa ajungem la cautarea de locuri de munca? Cei care nu sunt in greva nu doresc sa caute job-uri noi, vor sa fie lasati in pace sa isi continue activitatea! Noi nu dorim ca Electrolux Satu Mare sa se inchida.

        Si totusi cum va ajuta demiterea Directorului? Le va tine de foame grevistilor?
        Prin urmare, cei aflati in greva, sau oricare dintre cei NEMULTUMITI pot sa PLE-CE!!!!
        Nu inteleg de ce complicati lucurile! E simplu, nu iti place, iti iei bagajul!

        P.S: Electrolux nu este PATRONAT! Este socitate pe actiuni, #asacasastii ! 🙂

      • Gyuri Răspunde

        @x-lescule,postac cretin…De ce n-ar câştiga TESA chiar şi nemeritat acei bani? Firma îi dă din banii ei că are destui după cum zic sindicaliştii nu din banii muncitorilor.Foloseşte capul să gândeşti nu-ţi arunca frustrările d-ampulea.

      • de mite Răspunde

        Tu asa te-ai nascut sau ai cazut in cap ceva mai tarziu?
        M-a rugat un prieten sa te intreb .

        • de mite Răspunde

          Imi cer scuze pentru comentariul de mai devreme.

          • X-lescu

            Dacă comentariul este pentru fiu-meu x-lescu n-ai de ce-ţi cere scuze.Eu îmi cer scuze că l-am conceput la un chef.

      • Una Răspunde

        X-ulescule, pe ce lume traiesti? mare lucru, creste somajul! Mare lucru, nu mai cresc salariile in Satu Mare! Mare lucru, pe lanaga somerii de la Electrolux mai apar altii de la fabricile care sunt furnizori pentru Electrolux. Mare lucru zici? ne ducem in jos, cu totii! asta nu e mare lucru, nu?

  7. Y-ul Răspunde

    Draga Una, nu e mare lucru pentru ca grevistii s-au obisnuit cu foamea in stomac atat de tare incat isi doresc sa o resimta pe termen mai lung :).
    Cinste lor! Parca asa era! 🙂

  8. cizmaru Răspunde

    Una mare lucru ca lucrez si numi ajug bani sa platesc intretinerea la locuinta mare lucru daca platesc intretinerea numai am bani sa dau demincare la familie mare lucru ca eu lucrez ca patronatu sa aiba dividente de miliarde si eu cu familia sa rabd de foame de plecat in concediu in vreo statiune nici vorba mare lucru ca eu lucrez ca patranatu sa mearga in concediu pe coasta de azur Chiar mare lucuru daca patronatu ia dividente cu un leu mai putin sami ramina si penru salariu salariu sanu ma gindesc ca nam ce pune pe masa

    • Una Răspunde

      da, cizmaru, toate astea le vom simti si mai tare daca ne straduim bine sa plece o companie de la noi. Ideea e sa stim unde sa ne oprim, ca sa nu cadem din lac in put.

  9. AnaMaria Răspunde

    Ma intreb ce vor spune sindicatul si grevistii cand vor primi instiintarea, negru pe alb, ca, din cauza transferurilor de productie catre Polonia, li se reduc posturile. Cum nu este semnat nici un contract colectiv, nu pot beneficia nici de salarii compensatorii. Asta e! Isi dau foc singuri la valiza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.