Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Controale ISU în biserici, înainte de Paște. Recomandările pompierilor pentru noaptea de Înviere

Pentru siguranța cetățenilor, pompierii sătmăreni sunt la datorie. Astăzi și mâine, inspectorii de prevenire execută controale la biserici și mănăstiri având în atenție în mod special:

– dotarea cu stingătoare,
– menținerea liberă a căilor de evacuare, – exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice,
– asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la construcțiile bisericești și hidranţii exteriori, în cazul manifestării unui incendiu.

Până în acest moment nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării.

Din cazuistica anilor trecuți s-a constatat că la slujbele de Înviere, situațiile de urgență au reprezentat cazuri de acordare a asistenței medicale de urgență. În Noaptea Sfântă vor fi operaționalizate și dislocate mai multe echipaje de intervenție la bisericile și mănăstirile unde este așteptat un număr mare de persoane.

Pentru evitarea producerii unor incidente pe timpul slujbelor din Noaptea de Înviere, pompierii sătmăreni recomandă atât preoților, dar mai ales enoriașilor să urmeze câteva reguli simple, însă foarte importante:

manifestarea prudenței cu lumânările şi candelele aprinse în timpul derulării slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau părului;
> evitarea deplasării cu lumânări aprinse în autovehicule;
> în locuință, amplasarea lumânărilor și candelelor aprinse se realizează în suporturi care nu pot lua foc, la distanță de perdele, lemn sau electrocasnice;
> menținerea liberă a căilor de evacuare din biserică;
> interzicerea accesului în interior, dacă a fost depășită capacitatea construcției;
> parcarea mașinilor în vecinătatea lăcaşurilor de cult, fără să blocheze căile de acces destinate autospecialelor de stingere.

Sursa – ISU Satu Mare

3 comentarii

  1. am datorii la stat... Răspunde

    Eu zic ca o verificare a fiscului dupa inviere ar fi mult mai interesanta…da nuuuu intr o tara ca asta asa cv e inadmisibil…gloatele de bisericani o sa contribuie mai departe la bunastarea lui DANI ….

  2. amin Răspunde

    Bn zis tovarase

  3. Alin Răspunde

    Comentarii aiurea la un subiect care nu e de nasul vostru…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.