Ultima actualizare: azi, 21:26

Locale

FOTO. Cinemobilul ajunge la Satu Mare. Cea mai accesibilă și creativă caravană de film din România

Caravana Cinemobilul, cea mai accesibilă și creativă caravană de film din România ajunge în Satu Mare, Sătmarul aflându-se astfel printre cele nu mai puțin de 80 de orașe unde va ajunge caravana în acest an.

Ce este Cinemobilul

Cinemobilul este cea mai accesibilă și creativă caravană de film din România, iar fondatorul proiectului spune că ,,totul a pornit de la un vis personal de a aduce experiența unui cinematograf persoanelor din cele mai izolate zone ale țării, în special copiilor care nu au mai avut ocazia de a vedea un film pe ecran mare”. În ultimii au fost organizate peste 250 de proiecții de film, iar caravana a ajuns la peste 30.000 de oameni din întreaga țară. Pentru majoritatea dintre ei, proiecțiile Cinemobilul au fost prima experiență a unui cinematograf în aer liber.

Tudor Baciu, fondatorul Cinemobilul este un tânăr ce și-a propus să străbată România în lung şi-n lat pentru a aduce bucurie, optimism şi un strop de educaţie oamenilor, în special copiilor cu situaţii dezavantajate social.

,,Ideea cinematografului pe roţi mi-a venit în timpul vizionării unui film în sala mare a Casei de Cultură din Cluj. M-am văzut stand lângă un VW Transporter din care este proiectat pe un ecran mare, mobil, un film cu Charlie Chaplin, iar în faţa acestui ecran stă un grup de copii, cu zâmbetele pe buze, uitându-se la Charlie cum se face de ras. Am dezvoltat ideea, am adăugat filme în playlist şi am scris un proiect. Există cu siguranţă în comunităţile pe care le voi străbate de-a lungul pelerinajului meu oameni care nu au călcat niciodată într-o sala de cinematograf, care nu au văzut un film proiectat pe un ecran mare alături de alţi 20-30 de oameni. Voi transforma zicala „Dacă nu vine muntele la Mohamed, se duce Mahomed la munte”.

Cinemobilul în 80 de orașe

,,Avem deosebita plăcere și bucurie de a vă anunța că da, visele devin realitate, dacă perseverezi și te dedici 100%, dacă muncești și visezi în egală măsură! Caravana Cinemobilul în parteneriat cu Kaufland Romania va ajunge anul acesta în 80 de orașe din România, făcând-o cea mai extinsă caravană de film de la noi”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Cinemobilul.

Prin intermediul proiectării de filme artistice și documentare româneşti şi străine, Cinemobilul își propune promovarea culturii cinematografice, susținerea educației cinematografice în școli și promovarea filmului românesc în rândul unor grupuri demografice semnificative din zonele rurale și urbane ale României, cu scopul de a stimula interacțiunile sociale, de a stârni curiozitatea și apetitul față de creația cinematografică și față de filmul românesc și de a transmite unui mesaj semnificativ: importanța imaginației individuale si colective în materializarea creativității.

Sursa foto – cinemobilul.ro

2 comentarii

  1. Bubu Răspunde

    Da’ la mega mall-ul vietii, totusi, au uitat de salile de cinema, sau ramane pe o alta data! ! E adevarat, nu au precizat anul!!!

  2. Ciudatu' Răspunde

    Buna intrebare! Chestia asta, e asa, o tiganie ieftina, ca in secolul trecut la balciurile satesti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.